Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Keresztényüldözés ma

Keresztényüldözés ma

Vérfürdő és gyújtogatás Burkina Fasoban. Mise közben mészároltak le hat embert az iszlamista terroristák, és felgyújtották a templomot.

2019. május 12. - Emide Buda

Dablo városában újabb mártírokat követelt a brutális iszlamista erőszak.

burk_1.jpg

A  vasárnapi misére betörő gyilkosok tüzet nyitottak a hívőkre, megölve a papot is, és felgyújtották a templomot. Féktelen dühükben a templom környéki üzleteket és egészségügyi intézményeket is felégették. A települést betölti a rettegés atmoszférája, gyakorlatilag szellemvárossá vált. A közeli katonai bázison állomásozó fegyveresek sajnos nem reagáltak időben, és nem tudtak közbeavatkozni.

burkinapolice_m.jpg

Az elmúlt másfél  hónapban ez volt a harmadik gyilkos  támadás keresztény  gyülekezetek ellen. A 2016 óta folyamatos dzsihadista terrorcselekmények  lassan élhetetlen országgá változtatják Burkina Fasot a keresztények számára.

terkep.png

Valószínűleg ez is a célja a térségben aktív  Al-kaida, Iszlám Állam és a helyi fiók-szervezetük, az Ansar-Ul Islam  gyilkosainak.

ansar.jpg

A szemünk előtt tesznek tönkre és élhetetlenné egy országot az iszlám  dzsihadisták, és nyomát sem látni bármiféle nemzetközi összefogásnak Burkina Faso megmentésére.

Közbenjáróblog

 Angolul bővebben:

https://www.bbc.com/news/world-africa-48246715

Francia:

https://www.lemondejuif.info/2019/05/horrible-massacre-islamiste-six-personnes-tuees-dans-une-eglise-dans-le-nord-du-burkina-faso/?fbclid=IwAR09IbSZnRi1L78rA_d3YWko1UzzTmm0Sw8BfJ5-9u9U4piad9jdWRREpxY

A bejegyzés trackback címe:

https://kozbenjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr7914822562

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása