Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Keresztényüldözés ma

Keresztényüldözés ma

Meg mernék csinálni ezt Mohameddel is? (Vigyázat, mélyen sértő képek!)

Magassarkúban ábrázolja Jézust a legújabb svéd LGBTQ-barát oltárkép

2020. január 10. - Emide Buda

Magassarkúban ábrázolja Jézust a legújabb svéd

LGBTQ-barát oltárkép

Újabb LGBTQ-barát oltárképet raknak fel a svédországi Szent Pál templomban, miután az előzőt azért kellett levenni, mert a transzneműek felháborodtak, hogy őket bizony túl negatív színben tüntetik fel a nemrég felaplikált “alkotáson”. Az új kép természetesen szintén nem éppen keresztény-konzervatív, hiszen ezúttal Jézust ábrázolják rajta magassarkú cipőben, transznemű emberekkel körülvéve az Utolsó Vacsora mintájára. Ismeretes, nemrég a svédországi Malmőben az ország – és vélhetően az egész világ – első homoszexuális témájú oltárképét szentelték fel tavaly év végén. A Paradicsom című festményt 2012-ben készítette a saját magát kultúr-marxistaként jellemző fotóművész, Elisabeth Ohlsson Wallins, akit Lucas Cranachnak az „Ádám és Éva” című festménye ihletett meg.

Az újragondolt “műalkotás” természetesen nem egy férfit és egy nőt ábrázol az édenkertben, hanem egy homoszexuális férfi- és egy leszbikus női párt, valamint egy transznemű férfit. Az egy dolog, hogy a festmény nagy felháborodást keltett világszerte, a történet vicces része azonban az, hogy a transzneműek is felemelték a hangjukat ellene, mert úgy érezték, őket túl negatív kontextusban jelenítik meg rajta. 

Fotó: JOHAN NILSSON/TT News Agency/AFP

A felháborító oltárképet most egy jól átgondolt ötlettől vezérelve lecserélték, de ne gondoljuk, hogy egy templomhoz méltó alkotásra, és azt se, hogy azért, mert visszatérnének a svéd kultúra alapjaihoz. Természetesen (?) egy újabb LGBTQ-párti darab kerül a helyére, amelyen Jézus Krisztust magassarkúban, gyanús szexuális orientációjú karakterek körében ábrázolják Leonardo Da Vinci Utolsó Vacsorájának mintájára. A cserétől azt remélik, hogy a transzneműek is boldogok lesznek. 

Persze itt is volt egy kis malőr, hiszen az ötlet felvetése után a gusztustalan oltárkép alkotója, Ohlsson Wallins felháborodásának adott hangot, biztosan megijedt attól, hogy ezúttal ő marad ki a jóemberkedésből. 

Fotó: ANDREJ ISAKOVIC/AFP/GettyImages

A Svéd Egyháznak igenis baja volt eddig a transznemű emberekkel, most pedig az, hogy azt a látszatot akarják kelteni, hogy érdeklik őket a transzneműek, valóban egy fontos lépés, de attól még ördögi dolog, hogy leveszik a képet. Szégyeneben maradnak a történelemben.

– mondta akkor a felháborodott alkotó. 

De mielőtt bárki megsajnálná Wallinst, megnyugtatjuk a kedélyeket, hogy azért döntöttek éppen emellett a darab mellett, mert ez is Wallins alkotása, vagyis a végén mindenki jól járt. 

A svéd keresztények egyébként sokszor próbálják bizonygatni, hogy nagyon modern a felfogásuk. Nemrég a stockholmi püspök, a leszbikus  Eva Brunne jelentette be, hogy neki több közös vonása van a muszlimokkal, mint a keresztényekkel.

Forrás: svt.se; Fotó: AP/TT

https://pestisracok.hu/magassarkuban-abrazolja-jezust-a-legujabb-sved-lgbtq-barat-oltarkep/?fbclid=IwAR0ZTsykiBqOBcLNOeDxsOPV5Gkn1pkUOXYU3UR6c5jJaA3bEBaT1onCVtA 

Dezse Balázs

A bejegyzés trackback címe:

https://kozbenjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr6315401990

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása