Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Keresztényüldözés ma

Keresztényüldözés ma

Évről évre egyre több keresztényt ölnek meg világszerte a vallásuk miatt

Hihetetlen mértékű a keresztényüldözés a világban

2020. január 21. - Emide Buda

Elkészült a „Portes Ouvertes" francia evangélikus egyesület legfrissebb jelentése, melyből kiderül, hogy évről évre egyre több keresztényt ölnek meg világszerte a vallásuk miatt. 2019-ben naponta nyolc keresztény esett áldozatul az ellenük irányult támadásoknak, és egyre több templomot zárnak be vagy rongálnak meg - írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.

A kereszténység már évek óta vezeti az üldözött vallások listáját a nagyvilágban, sőt, minden évben egyre jobban elhúz a többi vallástól. A "Portes Ouvertes" (Nyitott Kapuk) francia evangélikus egyesület minden évben statisztikát készít a világszerte a vallásuk miatt inzultált, illetve megtámadott hívekről, és a számadatokból kiderül, hogy a kereszténység magasan a legüldözöttebb vallás, évről évre egyre több, sok esetben halálos támadás éri őket. A Portes Ouvertes civil szervezet adatai szerint 2018-ban világszerte 245 millió keresztényt üldöztek vallásuk miatt, akik közül 4305 személyt megöltek, 3150 embert pedig bebörtönöztek.

A most elkészült jelentésből kiderül, hogy a 2019-es év még nehezebb volt a keresztények számára, 2019-ben ugyanis több mint 260 millió hívőt érintett a keresztényüldözés, azaz minden nyolc keresztény hívőből egyet.

Drasztikusan megnőtt az egyházak ellen elkövetett erőszak mértéke is, 2019-ben világszerte 9488 támadás történt a keresztény istentiszteleti helyek és vallási intézmények ellen, szemben a 2018-ban történt 1847 esettel, ami az előző évben történt eseteknek több mint ötszöröse. A legtöbb eset Kínában történt, ahol 5576 egyházi létesítményt korlátoztak, zártak be vagy pusztítottak el az új törvény alapján, mintegy ezer embert pedig bebörtönöztek. Angolában sem sokkal jobb a helyzet, ott ugyanis egy kormányhatározat értelmében 2000 templomot zártak be.

2018. májusi bombatámadás Indonéziában egy keresztény templom ellen, 11-n meghaltak, sokan megsérültek FORRÁS: AFP/ANDY PINARIA

A támadók elsősorban a hatalmi pozícióban lévő keresztényeket célozzák meg, és fenyegetik, bebörtönzik vagy meggyilkolják őket, de sok esetben hétköznapi emberek esnek áldozatul. A legfrissebb adatok szerint 2019-n világszerte 3711 embert bebörtönöztek, 2983 keresztényt pedig meggyilkoltak a vallásuk miatt, ami azt jelenti, hogy naponta nyolc ember esett áldozatul a keresztényüldözésnek. A legtöbb halálos áldozat Afrikában volt, Nigériában 1350, a Közép-afrikai Köztársaságban pedig 924 fő vesztette életét az őket ért vallási indíttatású támadásokban.

A keresztényüldözésnek két fajtáját határozzák meg, az első a fizikai erőszak alkalmazása, a második pedig a folyamatos elnyomás, amivel a keresztény hívők nap mint nap kénytelenek szembesülni, Kínában például 18 éves kor alatt nem lehet belépni egyetlen egyházi épületbe sem.

A Portes Ouvertes minden évben felállít egy rangsort azokról az országokról, ahol a legnagyobb a keresztényüldözés. A 2019-es adatok alapján összeállított listán Észak-Korea végzett az első helyen. Itt már egy Biblia birtoklásáért is koncentrációs táborba viszik az embert. A második helyen Afganisztán áll, ahol a saját családtagjai hajtják végre a halálbüntetést azon, aki megkeresztelkedik. A lista harmadik helyezettje Szomália, itt az al-Shabaab terroristacsoport elkapja és megöli azokat, akikről azt gyanítják, hogy keresztény vallásúak.

A tavalyi év adatai alapján most először bekerült Algéria a keresztényeket leginkább üldöző húsz ország közé, és a frankofón afrikai országok közül is egyre több szerepel a listán, például Burkina Faso, Nigéria és Kamerun, ahol egyre több iszlamista terrorcsoport tartózkodik. Ráadásul a helyzet az iszlám terjedésével csak súlyosbodik.

https://www.origo.hu/itthon/20200117-v4na-hihetetlen-mereteket-olt-a-keresztenyuldozes.html?fbclid=IwAR0fEcRlKTnQofznFDLQRzPka7as-1DW6SjJi0rdrSzviZg627v2nSpqPAM

Bővebben: https://www.portesouvertes.fr/

A bejegyzés trackback címe:

https://kozbenjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr815419044

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Célkereszt 2020.01.22. 09:18:39

Hogyan viszonyul a magyar nép a színesbőrű keresztényekhez? Szállást ad nekik, vagy kihívják a rendőrséget?
süti beállítások módosítása