Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Keresztényüldözés ma

Keresztényüldözés ma

Négy keresztény gyermeket fejeztek le az Iszlám Állam terroristái

2014. december 19. - Emide Buda

Az eddigi legszigorúbb terrortörvény készül

Anglia bekeményít

Négy keresztény gyermeket fejeztek le az Iszlám Állam terroristái – ezt állítja egy Irakban szolgáló anglikán lelkész. Andrew White szerint a dzsihádisták azért végeztek ilyen barbár módon a gyerekekkel, mert azok a felszólítás ellenére sem voltak hajlandóak áttérni a muzulmán vallásra. Az Iszlám Állam kalifátusának kikiáltása óta napról napra hasonló brutalitású hírek látnak napvilágot, éppen ezért érthető, hogy a brit kormány elsőként bekeményít a hazatérni vágyó iszlamistákkal szemben: bemutatták az új terrorizmusellenes programot, amely – ha a parlament is rábólint – minden korábbinál nagyobb hatalmat ad a hatóságoknak a terrorgyanús személyekkel szemben.

Andrew White anglikán lelkész (kis képünkön) egyike a maroknyi keresztény szolgálónak, akik hosszabb ideig Irakban mertek maradni az Iszlám Állam térhódítása és kegyetlenkedése óta. A férfi az Orthodox Christian Networknek adott interjújában nyilatkozott először arról, hogyan űzték ki az Iszlám Állam terroristái a szeme láttára a keresztényeket Irakból. Elmondása szerint a bagdadi keresztények a bombázások és merényletek elől először ősi városukba, Ninivébe menekültek, biztonságot remélve. Egy napon azonban itt is megjelentek a terroristák hírhedt fekete zászlóikkal, és elkezdték gyilkolni a keresztényeket. White szerint rengeteg embert mészároltak le, voltak teljes családok, akiket egyszerűen félbevágtak a dzsihádisták.

A lelkész beszámolt egy másik brutális esetről, amikor egy iszlamista nyíltan választás elé állított egy felnőtt keresztény férfit: vagy utánamondja azokat a szavakat, amelyekkel megtagadja bibliai hitét és áttér az iszlámra, vagy ott helyben megöli gyermekeit. Az apa végül megmentette gyermekei életét, de az eset után azonnal felhívta White-ot, és kétségbeesetten azt kérdezte tőle, hogy vajon Jézus meggyűlölte-e őt, amiért megtagadta. A lelkész erre azt a válasz adta: Jézus szeret téged, és örökké szeretni fog.

Egy hasonló esetben azonban a bátor keresztény gyermekeknek szó szerint mártírhalált kellett halniuk. White beszámolója szerint a terroristák sorba állították a fiatalokat, és felszólították őket, hogy mondják utánuk a szöveget, amellyel muzulmánokká válnak. Négyen közülük – mindegyikük 15 év alatti volt – kiálltak a sorból, és kijelentették, hogy Jézust szeretik, mert ő mindig velük volt. A terroristák ott és azonnal levágták mindegyikőjük fejét.

gyerek.jpg

Andrew White – aki most Jeruzsálemben lakik – maga is kénytelen volt elhagyni az országot, miután egyre több halálos fenyegetést kapott a dzsihádistáktól. Végül a canterburyi érsek a saját biztonsága érdekében felszólította, hogy meneküljön el Irakból.

Ha az Iszlám Állam mégsem végez azonnal a „hitetlen” gyermekekkel, sok esetben eladják őket rabszolgának. Nemrég kiszivárgott a terrorszervezet vezetőinek útmutatása: az egy és kilenc év közötti jazidi kislányokat 170 dollár körüli áron kell értékesíteni szexrabszolgának.

Az iszlamisták kegyetlenkedései azonban nemcsak a keresztényekre, de más kisebbségekre is kiterjednek. Az Iszlám Állam a héten olyan fotókat tett közzé az interneten, amelyeken látszik, ahogy egy homoszexualitással vádolt férfit lelöknek egy emeletes ház tetejéről, majd halálra kövezik. A képekkel együtt azt is közölték, hogy a kalifátus törvényszéke határozott úgy, hogy a szodómiában bűnösnek talált férfit a város legmagasabb pontjáról kell a mélybe vetni. Hasonló esetek korábban is történtek, de többször is kiderült, hogy a homoszexualitás vádjával meggyilkolt áldozatok igazából ellenezték a terrorszervezet működését, ezért koholt vádak alapján megölték őket.

Az Iszlám Állam barbarizmusát jól jellemzi, hogy azt még az Oszama bin Laden által alapított al-Kaida jemeni szárnya is elítélte. A terrorszervezet – amelyet a világ legveszélyesebbjei között tartanak számon – nyilvánosságra hozott egy videót, amelyen Nasszer bin Ali al-Anszi, a csoport vezetője nyíltan elítéli az Iszlám Állam által propagandacélból végrehajtott és lefilmezett lefejezéseket. Anszi szerint „a szent háború nevében való lefejezés rendkívül barbár módszer”. Természetesen mindkét terrorcsoport rendszeresen kivégzi ellenségeit, de Anszi szerint náluk „ilyesmi vezetői utasításra soha nem történik”.

lefejezett_kislany-.jpg

A soha nem látott kegyetlenkedések, és a Közel-Keleten kiképzett és hazájukba visszatérni szándékozó harcosok miatt döntött úgy a brit kormány, hogy jelentősen szigorítja a terrorellenes jogszabályokat. Erről Theresa May belügyminiszter beszélt először, aki elmondta: a kormány elsődleges célja megakadályozni, hogy a brit dzsihádisták külföldre menjenek harcolni. A tervezet, amely a világ eddigi legszigorúbb terror-ellenes törvénye lehet, lehetővé tenné, hogy ha a kiutazók a gyanú szerint terrorcselekmény végrehajtásának céljával akarnak elmenni az Egyesült Királyságból, a határátkelő pontokon bevonhassák az útlevelüket. Ráadásul a szigorítás nemcsak brit, de külföldi állampolgárokra is ugyanúgy vonatkozna.

A belügyminiszter szerint emellett megakadályozhatnák olyan brit állampolgárok hazatérését, akik gyaníthatóan terrorizmus céljával utaztak külföldre. Ezek okmányait érvényteleníthetik, és repülési tilalommal is sújthatják őket. Szakértők szerint a rendelkezéssel a hazatérni vágyó terrorgyanús személyek csak úgy léphetnek be Nagy-Britanniába, ha feladják magukat a rendőrségnek, és vállalják a felelősségre vonást.

Theresa May elmondása szerint a szigorítás kiterjedne a polgári repülés biztonságára is: a Nagy-Britanniába közlekedő társaságoknak szélesebb körű adatszolgáltatást kellene nyújtaniuk utasaikról, és be kellene vezetniük a kormány által javasolt biztonsági eljárásokat. A törvény gyorsított eljárás keretében kerül a parlament elé, és legkorábban 2015 elején léphet életbe.

Folytatódik a terrorizmus elleni küzdelem a harcmezőn is. James Terry amerikai altábornagy, az Iszlám Állam iraki és szíriai jelenléte ellen harcoló nemzetközi koalíció parancsnoka a héten bejelentette: az Egyesült Államok szövetségesei újabb 1500 katonát küldenek Irakba, hogy segítséget nyújtsanak a dzsihádisták ellen küzdő iraki és kurd harcosoknak.

Chuck Hagel leköszönő amerikai védelmi miniszter utolsó útjainak egyikén szintén Irakba látogatott. Egy amerikai katonai támaszponton Hagel kijelentette: az iraki biztonsági erőknek és az amerikai csapatoknak sikerül újabb lendületet venniük az Iszlám Állam ellen vívott harcban. A védelmi miniszter ugyanakkor hozzátette: a terrorszervezet továbbra is nagy veszélyt jelent, de nemcsak Irak, hanem Irán és a régió többi országa számára is. Egyes washingtoni források szerint egyébként Hagel azért állt fel székéből, mert radikálisabb lépéseket tett volna az Iszlám Állam elleni harcban, ezzel szemben Barack Obama elnök továbbra is visszafogott maradna.

http://www.hetek.hu/kulfold/201412/az_eddigi_legszigorubb_terrortorveny_keszul

A képek nem a Hetek cikkéből valók.

A bejegyzés trackback címe:

https://kozbenjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr266997939

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása