Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Keresztényüldözés ma

Keresztényüldözés ma

Húsvéti vérengzés Srí Lankán. Eddig több mint 200 halott.

Öt templomot és szállodákat ért terrortámadás

2019. április 21. - Emide Buda

A BBC információi szerint több mint 200 ember vesztette életét, és 450-en megsebesültek a robbantássorozatban. Négy városban nyolc robbantás történt, szállodáknál és templomoknál.

Robbantások sorozata Srí Lankán - kijárási tilalmat rendeltek el

Három katolikus templomot és három szállodát ért szinte egyidejű robbantásos támadás húsvétvasárnap délelőtt Srí Lankán, olyan helyeken, ahol turisták is nagy számban megfordulnak. 207 emberr meghalt, további több mint 450-en pedig megsebesültek - jelentette a helyi média részben a rendőrségre hivatkozva. Friss jelentések szerint a halálos áldozatok között legkevesebb 35 külföldi van.

Négy támadás a fővárosban, Colombóban történt: három luxusszállodában és a jelentős, Szent Antalról elnevezett katolikus templomban követték el őket. A colombói áldozatok száma legkevesebb 45.

A két vidéki robbantás a fővárostól 30 kilométerrel északra lévő Negombo város Katuvapitijai Szent Sebestyén-templomában, illetve a 250 kilométerrel keletre lévő Batticsaola város egyik templomában történt.

A főváros egyik peremkerületében, Dehivelában, egy szállodában is történt robbantás, ebben legkevesebb két ember halt meg.

Közben egy nyolcadik robbanás is történt, ismét a fővárosban, egy északi peremkerületben, az ország kormánya pedig kijárási tilalmat rendelt el azonnal hatállyal,

 és felfüggesztette a közösségi média működését, de ezekről egyelőre nem lehet tudni többet - jelentették hírügynökségek.

A katolikus templomokban általában sok hívő volt a húsvétvasárnapi mise miatt.

A BBC szerint 207 halottja van a robbantássorozatnak, és 450-en megsérültek.

Az egyik colombói szálloda, ahol robbanás történt, a miniszterelnöki hivatalhoz közel lévő Cinnamon Grand Hotel - közölte a szálló egyik tisztségviselője. A pokolgépet az étteremben helyezték el.

Egyelőre semmilyen szervezet nem jelentkezett elkövetőként. Ranil Vikremeszinghe miniszterelnök összehívta az ország biztonsági tanácsát. Aljas támadásnak nevezte a merényleteket. Maitripala Sziriszena államfő is hangot adott megdöbbenésének.

A 21 millió lakosú Srí Lanka 70 százaléka buddhista vallású, 12 százalék hindu, 10 százalék muzulmán, és 7 százalék, vagyis mintegy 1,2 millió lakos katolikus. A katolikusoknak sokak szerint hídszerepük van, mert a többségben lévő szingalézek és a kisebbségben lévő tamilok között is vannak ilyen vallásúak. Bizonyos katolikusokat azonban rossz szemmel néznek többen, mert támogatják, hogy a nemzetközi közösség vizsgálja ki: a Srí Lanka-i hadsereg tagjai milyen háborús bűnöket követtek el a tamilok ellen az 1972 és 2009 közötti polgárháborúban. Az ENSZ szerint a polgárháborúnak 80-100 ezer áldozata volt.

atv.hu

http://www.atv.hu/kulfold/20190421-ujabb-robbanas-tortent-sri-lankan-halalos-aldozatok

A bejegyzés trackback címe:

https://kozbenjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr7314778422

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Le a spammerekkel · http://ketkerekenoutival.blog.hu/ 2019.04.21. 15:57:59

Szegény üldözött keresztények mennyi nemkeresztényt mészároltak le az úgynevezett demokrácia nevében? (Címlapon még úgy szerepel a poszt, hogy keresztényüldözés)

Le a spammerekkel · http://ketkerekenoutival.blog.hu/ 2019.04.21. 16:00:14

Félreértések elkerülése végett: nem a tömeggyilkos tetveket óhajtom támogatni, csak a faszkivan vele, hogy szegény üldözött keresztények mindenütt, miközben az amcsik, a nato, a ruszkik(!) meg halomra gyilkolnak egyéb vallású embereket...

Kőtőkálmán 2019.04.22. 20:15:14

@Le a spammerekkel: Nem óhajtod támogatni, mégis azt teszed. Lelked rajta.

Pestabácsi 2019.04.22. 20:18:43

@Le a spammerekkel: Templomokban, istentiszteleteken gyilkoltak meg közel 300 ártatlan embert (időközben kiderült) iszlám terroristák. Akár részvéttel is lehetnél .

Kőtőkálmán 2019.04.22. 20:58:20

Semmiképpen. A saját szavaid tesznek bizonyságot. Ismered azt a szót, hogy részvét?

Le a spammerekkel · http://ketkerekenoutival.blog.hu/ 2019.04.23. 01:57:40

@Kőtőkálmán: persze, az valami olyan keresztényi körökben, hogy a krokodilkönnyeitekkel telesírjátok a zsebkendőtöket, azt meg magasról leszarjátok, hogy más vallásúaknak, ateistáknak, mennyi bajt okoztok a keresztényi szeretet nevében.

Emide Buda 2019.04.23. 09:22:36

Köszönöm, hogy figyelemmel kíséritek a blogot., de ezt a parttalan vitát most lezárom.
süti beállítások módosítása