Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Keresztényüldözés ma

Keresztényüldözés ma

Dzsihadisták kivégeztek egy misszionáriust Afrikában

2019. február 19. - Emide Buda

Kivégeztek egy misszionáriust Afrikában

2019. február 18. SZEMlélek

Két rendtársa túlélte a dzsihadisták rajtaütését.

A három szalézi misszionárius Loméból (Togo) a rend tartományi gyűléséről tartott vissza Ouagadougou-ba (Burkina Faso) február 15-én délután, amikor a ghánai és togói határhoz közel autójukat dzsihadista szélsőségesek állították meg. A spanyol Antonio César Fernández atyát elszakították társaitól és több lövéssel megölték. A támadásnak négy Burkina fasói határőr is áldozatul esett.

A 72 éves szerzetes ötvenöt éve lépett be Don Bosco Szalézi Társaságába és negyvenhat éve szentelték pappá. 1982-ban jelentkezett misszionáriusnak, azóta több afrikai országban szolgált.

– Életét Afrikának szentelte – írják róla rendtársai. Ő alapította a Segítő Szűz Mária plébániát, a provincia első újoncmestere volt.

Pedro Sanchez spanyol miniszterelnök Twitter-üzenetben fejezte ki részvétét az elhunyt rendházfőnök szerzetestársainak és hozzátartozóinak, ugyanakkor nagy tiszteletét is mindazon munkatársak és önkéntesek iránt, akik életüket kockáztatva dolgoznak a veszélyes övezetekben.

Burkina Fasóban a szélsőségesek a múlt héten három támadást hajtottak végre. Az egyikben a csendőrség öt tagja halt meg éppen aznap, amikor terrorellenes csúcstalálkozót rendeztek a G5-Száhel tagjai. A G5-Száhel nevű fórumot Burkina Faso, Csád, Mali, Mauritánia és Niger hozta létre 2017-ben az iszlamista fenyegetés felszámolására.

2015 óta több mint háromszázan vesztették életüket a dzsihadisták merényleteiben az AFP francia hírügynökség szerint. Más források mintegy ötszáz áldozatról tudnak.

(Forrás: AFP hírügynökség, fotó: infoans.org)

A bejegyzés trackback címe:

https://kozbenjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr6714637372

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása