Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Keresztényüldözés ma

Keresztényüldözés ma

Nem tetszik a Mikulás a francia muzulmánoknak, pedig hosszú a szakálla

2012. december 10. - Emide Buda

Kitiltották a Mikulást egy francia iskolából

Nagy vitát váltott ki egy francia általános iskola igazgatónője, aki a különböző vallások tiszteletben tartására hivatkozva megszüntette intézményében a hagyományos Mikulás-ünnepséget.

A közép-franciaországi Montargisban működő Grand-Clos magániskola igazgatónője rövid közleményben tudatta, hogy a különböző vallások és a világi iskola értékeinek tiszteletben tartása érdekében a Mikulás idén nem jön az iskolába, helyette bábelőadás lesz.

A tanfelügyelet meggondolatlannak nevezte az igazgatónő döntését, a szülők pedig azzal vádolják, hogy engedett tucatnyi muzulmán család nyomásának. A város polgármestere, Jean-Pierre Door az igazgatónőnek írt levelében tévedésnek nevezte a döntést.

A Mikulás rendszerint minden évben eljön az iskolába, hogy ajándékokat osztogasson a gyerekeknek – emlékeztetett a polgármester, aki szerint "a Mikulásról kialakult képben semmi vallásos jellemző sincs. Épp ellenkezőleg, világi jellege van, és olyan hagyományból ered, amelyhez ragaszkodunk" – írta.

http://index.hu/kulfold/2012/12/05/kitiltottak_a_mikulast_egy_francia_iskolabol/

A bejegyzés trackback címe:

https://kozbenjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr404957791

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása