Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Keresztényüldözés ma

Keresztényüldözés ma

A kereszténység ithoni "barátai". Ősmagyar egyházat ide!

2011. december 31. - Emide Buda

A Jobbik az Ősmagyar Egyházat ismerné el a Hit Gyülekezete helyett

 

Alkotmányellenesnek és az emberi jogok nyilatkozatával ellentétesnek tartják jogászok és egyházak az új egyházügyi törvényt. A beadott módosító javaslatok ellenére továbbra is a parlamenti kétharmad döntene az egyházi státuszról. Az eredeti javaslathoz képest ugyanakkor 100 év helyett elegendő lenne 15 vagy 20 éves múlt az egyház minősítéshez. A kormánypártok szerint bővülhet az elismert egyházak száma, de 35-nél valószínűleg így sem lesz több elismert egyház.

A házelnök indítványára a házszabálytól való eltéréssel tárgyalta szerdán az egyházügyi törvényt a parlament. A képviselők négyötödének szavazatával is eltérhettek volna a házszabálytól, ám - értesüléseink szerint - a Jobbik ehhez azt szabta feltételül, hogy a Hit Gyülekezetét töröljék az elismert egyházak köréből.

A délután kezdődött vita során a már eddig is ismert érvek és ellenérvek mellett újszerűen hatott a jobbikos Gaudi Nagy Tamás hozzászólása: ő azt mondta, kapcsolódó módosító indítványt nyújt be annak érdekében, hogy az "Izrael terrorállamát támogató Hit Gyülekezete" kikerüljön az első körben elismert 14 egyház köréből, és helyette az Ősmagyar Egyház kerüljön be.

http://atv.hu/belfold/20111227_jogaszok_es_egyhazak_szerint_tovabbra_is_alkotmanyellenes_az_uj_egyhazugyi_torveny

A bejegyzés trackback címe:

https://kozbenjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr693508535

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása