Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Keresztényüldözés ma

Keresztényüldözés ma

Két ismeretlen halálra késelt egy középkorú keresztény nőt Nigériában

2016. június 06. - Emide Buda
016-06-05 08:29:00

Nagyobb védelmet követelnek a nigériai keresztények

A nigériai keresztények szervezete azzal a követeléssel fordult szombaton a hatóságokhoz, hogy tegyenek többet a többségében muzulmánok lakta északi országrészben a keresztények védelmében, miután két nappal korábban ismeretlenek megkéseltek egy nőt, mert állítólag meggyalázta Mohamed prófétát.

Nagyobb védelmet követelnek a nigériai keresztények

Két ismeretlen csütörtökön az északkeleti városban, Kanóban halálra késelt egy középkorú  keresztény nőt, mivel szerintük megsértette a prófétát. A nő állítólag olyan megjegyzést tett, hogy Mohamed próféta "nem volt fontos".
   
A rendőrség őrizetbe is vette a két gyilkost. A Nigériai Keresztény Egyesület helyi szervezete ugyanakkor azt követelte a hatóságoktól, hogy a jövőben hozzanak nagyobb erőfeszítéseket a hasonló indíttatású bűncselekmények megelőzésére és a helyi keresztények védelmében, máskülönben elmélyülnek a vallásközi ellentétek. A rendőrség ottani parancsnoka ígéretet is tett a helyzet javítására


Nigéria 170 millió lakósa csaknem fele-fele részben oszlik a déli országrészben többséget alkotó keresztényekre, illetve a főleg északon élő muzulmánokra.

Összességében e két vallás hívei békében élnek egymással, de északon az utóbbi időben megszaporodtak a vallási indíttatású gyilkosságok. Különösen azóta, hogy a Boko Haram elnevezésű szervezet immár hét éve tartó terrorcselekményeiben mintegy húszezer ember vesztette életét. Kano lakosságát például folyamatosan rettegésben tartják az öngyilkos merénylők.
   
A Boko Haram ugyanis felesküdött az iraki és szíriai Iszlám Államra, és ugyanolyan berendezkedésű országot akar magának Nigériában. A szervezet célja a saría (iszlám törvénykezés) radikális értelmezésén alapuló állam létrehozása Nigéria északkeleti részén és a szomszédos területeken is, ezért a terrorcsoport már Kamerunra és Nigerre is kiterjesztette harcát.
   
Nem tudni, hogy a legutóbbi gyilkosság elkövetői a szervezet tagjai voltak-e, de a hatóságok szerint az említett viszonyok miatt könnyen fajulhatnak véres cselekményekké a mindennapi vallási ellentétek a lakosság körében.

MTI

http://www.atv.hu/kulfold/20160605-nagyobb-vedelmet-koBisztenyek

A bejegyzés trackback címe:

https://kozbenjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr58784714

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása