Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Keresztényüldözés ma

Keresztényüldözés ma

Hittérítés miatt elítéltek egy marokkói keresztényt

2013. szeptember 13. - Emide Buda

Hittérítés miatt elítéltek egy marokkói keresztényt

Egy fiatal keresztény férfit hitterjesztés vádjával két és fél év börtönbüntetésre, illetve 1.500 dirham megfizetésére ítéltek Marokkóban. A férfi ügyvéd nélkül volt kénytelen védekezni a bíróságon, mert egy ügyvéd sem vállalta védelmét.

A vád alapját a keresztény hit terjesztésére alkalmas, több kötetnyi Biblia és vallásos CD-k alkotják, melyeket a rendőrség a fiatalember lakásán talált. A hittérítő eszközöket a férfi két amerikai állampolgártól kapta, akiket a marokkói hatóságok azóta is keresnek, hogy kitoloncolják őket.

http://www.booker.hu/konyv/a_vilag_legszebb_helyei_-_marokko_guido_barosio/

A fiatalembert a bíróság két és fél év börtönbüntetésre, illetve 1.500 dirham (134 euró) megfizetésére ítélte. Mivel egyetlen ügyvéd sem vállalta védelmét, a férfi egyedül volt kénytelen védekezni a bíróságon. Az ítélet ellen fellebbezéssel élhet, amit ügyvéd hiányában a Marokkói Emberi Jogi Bizottság segítségével fog benyújtani.

http://www.booker.hu/konyv/marokko_/

A Bizottság elnöke szerint azonban az ügy elég bonyolult, lévén, a hittérítés nem képezi a vád egészét. A keresztény hit terjesztésén kívül a fiatalembert egy kiskorú muzulmán hitének megingatásával, és ami még rosszabb, kábítószer fogyasztással és előállítással is vádolják.

Marokkói források szerint az Amnesty International nemzetközi kampányra készül a fiatalember védelmében, melynek célja, hogy a marokkói bíróság felülvizsgálja álláspontját az ügyben. A marokkói törvények értelmében egy muzulmán hitének megingatása, illetve a keresztény hit terjesztése egyaránt bűncselekménynek számít, és 6 hónaptól 3 évig terjedő börtönnel, illetve 100 és 500 dirham közötti pénzbírsággal büntethető.

La Croix

http://magyarkurir.hu/hirek/hitterites-miatt-eliteltek-egy-marokkoi-keresztenyt

A bejegyzés trackback címe:

https://kozbenjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr575510971

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása