Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Keresztényüldözés ma

Keresztényüldözés ma

Emberi Jogok Európai Bírósága tárgyalja a hitük miatt elbocsájtott brit keresztények ügyét

2012. szeptember 05. - Emide Buda

A strasbourgi bírósághoz fordultak a hitbeli meggyőződésük miatt elbocsátott munkavállalók

Az Emberi Jogok Európai Bírósága szeptember 4-én kezdte meg négy brit állampolgár ügyének tárgyalását. Mindannyian hitüket gyakorló keresztények, akik azt kérik: ismerjék el a vallásszabadság megsértését, hiszen hátrányos megkülönböztetést szenvedtek munkahelyükön vallásuk miatt.

Nadia Eweida, a British Airways alkalmazottja és Shirley Chaplin, ápolónő nem értettek  egyet munkaadójuk tiltásával, amely szerint munkahelyükön nem viselhetnek látható módon keresztet a nyakláncukon.

Az ügyben a brit állam fenntartja, hogy a vallásszabadságnak vannak korlátai olyan munkahelyi környezetekben, ahol előírások szabályozzák az öltözködést. Érveik között szerepel az is, hogy a keresztény vallás nem írja elő a kereszt viselését.

A perben álló alkalmazottak ügyvédei viszont azt állítják: a két nő diszkriminatív bánásmódban részesült, hiszen más hiteket valló kollégáiknak megengedték, hogy fejkendőt, karkötőt, illetve más vallásos jelképeket viseljenek.

Lilian Ladele anyakönyvvezető és Gary Mc Farlane, a Relate1 tanácsadója azért vesztette el állását, mert visszautasították, hogy bizonyos kérdésekben homoszexuális párok ügyeit intézzék. Úgy gondolják, munkáltatóiknak tiszteletben kellett volna tartaniuk, hogy hitbeli meggyőződésük ellentétben áll a homoszexuális kapcsolatok elfogadásával.

Forrás: Avvenire, Vatican Insider

http://www.magyarkurir.hu/hirek/strasbourgi-birosaghoz-fordultak-hitbeli-meggyozodesuk-miatt-elbocsatott-munkavallalok

A bejegyzés trackback címe:

https://kozbenjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr944756989

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása