Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Keresztényüldözés ma

Keresztényüldözés ma

Európa megtagadja gyökereit?

2012. augusztus 23. - Emide Buda

A vén kontinens mindinkább kénytelen szembenézni azzal a ténnyel, hogy a keresztényeket nálunk is elnyomják és háttérbe szorítják. Az OSCE legutóbbi konferenciáját teljes egészében ennek a témának szentelte.

A CSI meghívottként részt vett az Organization for Security and Co-operation in Europe (OSCE) 2012. június 26-27-én Rómában megrendezett nemzetközi konferenciáján. Az idei tanácskozás beszédes címe így hangzott: „A civil társadalom szerepe a kereszténygyűlölet elleni küzdelemben”. A találkozó célul tűzte ki, hogy a civil társadalom tagjait megismertesse a jelenlegi helyzettel, hogy fölkészültebben küzdhessenek az ilyen esetekkel. Az olasz külügyminisztérium védnöksége alatt megrendezett konferencián több mint 40, a vallási diszkrimináció, és azon belül is a keresztények elnyomása ellen küzdő nemzetközi szervezet – köztük a Vatikán – képviseltette magát. Mivel az OSCE tagjai az Európai Unió országai mellett még Észak-Amerika, a valamikori Szovjetunió utódállamai, sőt Törökország és Ciprus is, a helyzetértékelés szinte az egész világra kiterjedt.

Mivel a keresztényeket és egyéb vallási kisebbségeket nagyon sok országban az alapvető jogaiktól is megfosztják, a viták sokszor elméleti síkon mozogtak. Mégis igen hasznos, hogy ez a fájó kérdés végre napirendre került, mielőtt még rosszabbra fordulna a helyzet itt Európában. Franciaország képviselője például kijelentette, hogy náluk szinte hetente érik támadások a keresztény templomokat és temetőket. Több európai országban is elhallgattatják azokat a keresztényeket, akik szót emelnek hitük védelmében. Jó volt látni, hogy Európa-szerte egyre több szervezett mozgalom lép föl a vallásszabadság védelmében, ami mutatja, hogy az átalakuló társadalmak nemcsak őrzik ezeket az alapjogokat, hanem tesznek is értük. Az OSCE pedig a hasonló nemzetközi szervezetekkel együtt aktívan támogatja őket.

A keresztények és más vallási kisebbségek tagjai számos Európán kívüli – főleg kommunista és iszlám – országban még az alapvető jogaikat sem képesek megvédeni. Ezért nagyon fontos, hogy a vallási erőszak és megkülönböztetés áldozatai megfelelő támogatást kapjanak. A CSI továbbra is közbenjár azokért, akiknek nincsenek védelmezőik és szószólóik: a helyszínen bátorítjuk és anyagi segéllyel támogatjuk őket.

http://www.csi-magyarorszag.hu/europa_keresztenygyulolet.php

A bejegyzés trackback címe:

https://kozbenjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr204727252

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása