Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Keresztényüldözés ma

Keresztényüldözés ma

Nigéria- Vér és könny

Több, mint ezer keresztényt öltek meg idén Nigériában

2019. december 15. - Emide Buda

 

  

Egyre durvábbá váltak a fuláni pásztorok támadásai és a Boko Haram iszlamista terrorszervezet is rengeteg keresztényt mészárolt le a 2019-es év során. 

 

A Humanitarian Aid Relief Trust ( HART) brit civil szervezet számításai szerint több, mint ezer keresztényt gyilkoltak meg Nigériában az elmúlt évben — írja a The Christian Post.  A HART beszámolója szerint

a magas szám elsősorban a fuláni hordák területfoglalási kísérleteinek a következménye.

A fulánik egy többségükben muszlim nomád népcsoport, akik kelet és közép-afrikai országok területein élnek. Nigériában a fulánik az északi muszlim többségű megyékben éltek, de az elmúlt években elkezdtek betörni a vegyesebb középső területekre.

Nigéria — keresztény nőket és csecsemőiket gyilkolták halomra

A világ vezetőinek segítségét kérik az Adara régióban élő keresztények, akik régóta szenvednek a fuláni törzs kegyetlenségétől.

2018-ban 2400 keresztényt öltek meg a szervezet adatai szerint.

A nigériai helyzetet bonyolítja, hogy nem mindig egyértelmű, hogy mi motiválja a gyilkosságokat. A fuláni pásztorok és a Boko Haram ugyanis nem csak keresztényeket öl meg. Ráadásul vannak olyan támadások, ahol az elkövetőket sem lehet beazonosítani.

Jubilee Campaign idén júliusban a Nemzetközi Büntetőbíróság elé vitte a nigériai keresztények ügyét, mivel a szervezet szerint már indokolt, hogy népirtásnak minősüljön a keresztények üldözése.

A HART beszámolója szerint a hírek szándékosan lekicsinyítik a támadások súlyosságát és sokszor csak farmer összecsapásoknak nyilvánítják őket. Azonban a helyiek szerint a vallásnak igenis fontos szerepe van a konfliktusban.

„Valaminek sürgősen változnia kell. Minél tovább toleráljuk ezeket a gyilkosságokat, annál merészebbé válnak az elkövetők. Gyakorlatilag zöld lámpát adunk nekik az öléshez”

— nyilatkozta Caroline Cox brit parlamenti tag, a HART egyik alapítója.

Elrabolt életek — Népirtás Nigériában

Hiába a népirtás ténye, a segítség már tíz éve késik. Hajdú Tímea írása.

A bejegyzés trackback címe:

https://kozbenjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr8515353676

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása