Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Keresztényüldözés ma

Keresztényüldözés ma

Letartóztatásokkal a keresztények ellen Eritreában

2019. május 22. - Emide Buda

2019.05.21.

141 keresztényt tartóztatott le az eritreai titkosszolgálat

Fotó: Open Doors USA

141 keresztényt tartóztatott le az eritreai titkosszolgálat május 10-én Eritrea fővárosban Asmarában, az Open Doors információi szerint.

 

Köztük volt 14 gyermek, 104 nő és 23 férfi. A titkosszolgálat egy a kormány szerint „illegálisnak” titulált istentiszteletre csapott le. Eddig nem emeltek vádat senki ellen.

Az 1991-ben Etiópiából kivált Eritreában a lakosság fele-fele arányban keresztény és muzulmán hitvallású. A két közösség korábban aránylag békésen élt egymás mellett, ugyanis az eritreai alkotmány rögzíti a vallásszabadsághoz való jogot.

2001-ben azonban Issayas Aferwerki, az ország muzulmán elnöke hirtelen megtiltott minden "nem hivatalos” felekezethez tartozó hitgyakorlást az országban. (A hivatalos vallások közé tartozik a muzulmán, az ortodox, a katolikus és a református.)

Az Open Doors 50 országot tömörítő keresztényüldözést vizsgáló listáján jelenleg Eritrea a 7. helyen áll.

A keresztény jogvédő szervezetnek 370 fogva tartott eritreai keresztényről volt eddig tudomása a 2018-as éves jelentése szerint.

(Open Doors USA)

000_eritrea_harta.png

https://www.hitradio.hu/hirek/141-keresztenyt-tartoztatott-le-az-eritreai-titkosszolgalat?fbclid=IwAR2N3CxkpODs8KScnETjL0wzapQIcqQ-RoZ6rWa9dK37-f8VQ2EMtyeESQo

A bejegyzés trackback címe:

https://kozbenjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr7914845870

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása