Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Keresztényüldözés ma

Keresztényüldözés ma

China Aid: Fokozódik a nyomás a kínai keresztényeken

2018. május 01. - Emide Buda

 

A kínai keresztények helyzete az új vallási törvények következtében egyre nehezebb.

Mindenhol nyilvános helyeken keresztényellenes tacepaókat  helyeznek el. A hatóságok bármikor megjelenhetnek az istentiszteleteken és letartóztathatják a pásztort akár a  prédikáció közepén .

kina.jpg

A magánéleted sincs biztonságban, ha barátaiddal találkozol az otthonodban, megbüntethetnek vagy letartóztatnak ha rajtakapnak. Ez a jelenlegi helyzet  Kínában, különösen Henan tartományban. Februárban új vallási rendelkezések léptek hatályba, és bár Kínában mindig is megpróbálták a polgárokat arra kényszeríteni, hogy csakis a kormány által működtetett egyházakban járjanak, a most hatályba lépett szabályzással még veszélyesebb helyzetbe kerülnek a keresztények. Sok keresztény inkább titokban gyűlik össze bérelt épületekben, vagy valamelyikük otthonában,  kimaradva ebből az állami egyház rendszerből, mert félnek A kommunisták által működtetett egyházakban zajló korrupciótól. A körülmények egyre rosszabbak.Az új törvényeken felbátorodva a hatóságok megrohamozták az istentiszteleteket, pásztorokat tartóztattak le és házi őrizet alá vesznek gyülekezetét tagokat. Néhány rövid hónap eltelte után több száz házi gyülekezet tűnt, el olyan gyülekezetek,amelyek már évek óta békésen működtek. Többé nincsenek biztonságban, épületek ajtaját lepecsételik,a kereszteket újra és újra  megsemmisítik. Ezeket a keresztényeket nagy nyomás alá helyezik hogy csatlakozzanak az úgynevezett állami hivatalos egyházakhoz, és ott regisztráljanak  A módszerek, amivel kutatják ezeket a keresztényeket szintén kegyetlenek. Néhány ágazatban a kommunista  párt az alkalmazottakat arra kényszeríti, hogy aláírjanak egy olyan nyilatkozatot, amiben megtagadnak minden vallási hitet. Aki nem hajlandó aláírni, annak akár ötezer dollár büntetést is levonhatnak a fizetéséből. Még azok is,akik regisztráltak az állam által működtetett egy házaknál, nem mentesülnek ez alól.Április elején A hivatalos egyházakat  összehívták újra ideológiai eligazításra, ahol utasították őket, hogy minden gyülekezetnek ki kell tennie a kínai zászlót valamint hogy a 18 éven aluliak nem vehetnek részt az istentiszteleteken, és hogy a keresztény propaganda, mint például keresztény jelképek, plakátok, hirdetések nem jelenhetnek meg az épületeken. A veszélyek és a növekvő nyomás ellenére sok keresztény még mindig titokban összegyűlik és a kommunisták fenyegetéssel sem tudják őket visszatartani. Akommunista párt fél ettől az igazságtól amely előbb-utóbb le fogja!

 Bob Fu  China Aid-ban megjelent beszámolója alapján készítette  a Közbenjáróblog.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kozbenjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr9913883842

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása