Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Keresztényüldözés ma

Keresztényüldözés ma

17 halott a nigériai templomi mészárlásban

2018. április 28. - Emide Buda

Brutális támadás ért egy nigériai keresztény templomot, sok halott

Legalább tizenheten életüket vesztették kedden egy nigériai templom elleni támadásban - közölte a délkeleti fekvésű Benue szövetségi állam szóvivője.

Brutális támadás ért egy nigériai keresztény templomot, sok halott
(Képünk illusztráció)

Terver Akase szerint feltételezhetően a muszlim vallású, nomád életmódot folytató fulani népcsoport tagjai felelősek a keresztény imaház elleni támadásért, amely két katolikus pap életét is követelte. Mint mondta, a szövetségi állam kormányzója megszakította vakációját, hogy választ adjanak a fegyveres pásztorok jelentette biztonsági fenyegetésre.   

Szemtanúk szerint kedden reggel fegyveres pásztorok rohanták meg az imaházat egy gyászmise alatt, s többeket agyonlőttek vagy megsebesítettek.   

Muhammadu Buhari nigériai elnök aljas, ördögi cselekedetnek minősítette a hívek és papok legyilkolását

buhari.jpg

Az ország északi részét sújtó aszály miatt számos nomád marhacsordáival Nigéria déli térségeibe vándorolt. Ez viszont gyakran összecsapásokhoz vezetett a helyi keresztény földművesekkel. Az év eleje óta több mint 200 ember esett áldozatul a viszálynak.   

Egy új törvény tiltja a pásztoroknak, hogy továbbra is nomádként vándoroljanak Benue állam területén. A szabályozás a legelő és a művelés alá vont földek birtoklása miatt folytatott véres konfliktusoknak kívánta elejét venni, de a muszlim pásztorok képviselői elutasították a tilalmat.

atv.hu/MTI

http://www.atv.hu/kulfold/20180425-brutalis-tamadas-ert-egy-nigeriai-kereszteny-templomot-sok-halott

A bejegyzés trackback címe:

https://kozbenjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr2913877622

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása