Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Keresztényüldözés ma

Keresztényüldözés ma

Pakisztáni Húsvét. 56 halott, többszáz sebesült.

2016. március 27. - Emide Buda

 

Bomba robbant Pakisztánban, legalább 50-en meghaltak

Vasárnap bomba robbant a kelet-pakisztáni Pandzsáb állam fővárosában, Lahorban. A helyi rendőrség egyelőre még vizsgálja, hogy öngyilkos merényletről van-e szó. A robbanásban legalább 56-an életüket vesztették, több mint száz ember pedig megsérült. 

A robbanás a Gülsán-e-Ikbál parknál történt, ahol a helyi keresztény közösség húsvéti ünnepséget tartott. A bomba akkor robbant fel, amikor a ünneplők éppen elhagyták a parkot. Az áldozatok és a sérültek többsége nő vagy gyerek.

Helyi hírek szerint egy motorhoz rögzíthették a bombát, de a tűzszerészek szerint viszont

a 8-10 kilogrammnyi robbanóanyagot a saját testére erősítette egy öngyilkos merénylő

-írta az MTI. A Pakistantoday 200 körüli sérültről írt, akik közül nagyon sok a súlyos sérült, ezért a halálos áldozatok száma is még emelkedhet. A forrásaik szerint a park tömve volt pihenő családokkal, ezért is sikerülhetett ilyen durván a robbantás. A mentők leírása szerint minden elárasztott a vér a helyszínen és a park tele van szétszóródott emberi darabokkal.

A pakisztáni hadsereg is időközben a merénylet színhelyére érkezett és a sebesültek elszállításában segédkezik.   Lahor városának parkjait a hatóságok bezárták, és felszólították a lakosokat, hogy maradjanak otthon. Eddig még egy terrorszervezet sem vállalta a felelősséget a robbantásért.

http://index.hu/kulfold/2016/03/27/bomba_robbant_pakisztanban_legalabb_38-an_meghaltak/

A bejegyzés trackback címe:

https://kozbenjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr178530468

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása