Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Keresztényüldözés ma

Keresztényüldözés ma

Egy zsúfolásig megtelt evangélikus templomban felrobbantotta magát

2015. július 05. - Emide Buda

Egy zsúfolásig megtelt evangélikus templomban felrobbantotta magát egy öngyilkos merénylőnő vasárnap Nigéria északkeleti részén, szemtanúk szerint a terrorcselekményben legalább öten meghaltak.

Az eset Yobe tartomány legnagyobb városában, Potiskumban történt. Az evangélikus közösség egyik tagja azt mondta, hogy a merénylő az egybegyűlt hívők között robbantotta fel magát.

Női merénylők máshol is robbantottak

Hírügynökségek vasárnap számoltak be arról, hogy pénteken több, ugyancsak női merénylő robbantotta fel magát a Yobéval szomszédos Borno állambeli Maiduguri közelében, Zabarmari településen. A robbantásokban legalább 55 ember meghalt, és száznál többen megsebesültek. Az áldozatok között vannak gyerekek is, és egy katona is meghalt. Mivel sok a súlyos sebesült, nem kizárt, hogy növekedni fog a halálos áldozatok száma. A sebesülteket három helyi kórházba szállították, de szemtanúk szerint nincs elegendő hely az ellátásukhoz.

Van robbanóanyaguk bőven

Chris Olukolade katonai szóvivő azt mondta, hogy legalább hat merénylőnő röpítette levegőbe magát Zabarmariban az összegyűlt tömegben. A katonák találtak egy robbanóanyaggal megpakolt gépkocsit is, amiből arra lehet következtetni, hogy a szélsőségesek újabb merényletekre készültek.

A Boko Haram egyik harcosa

Forrás: AFP/Ho

Ezeket a merényleteket, mint ahogyan az elmúlt napok terrortámadásait is, a Boko Haram iszlamista szélsőséges csoport számlájára írják. Az elmúlt tíz nap során Borno állam falvaiban és mecsetjeiben legalább 200 embert öltek meg a szélsőségesek.

http://www.origo.hu/nagyvilag/20150705-evangelikus-templom-ongyilkos-merenylet-robbantas-merenylono-halott.html

A bejegyzés trackback címe:

https://kozbenjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr727602446

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása