Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Keresztényüldözés ma

Keresztényüldözés ma

Ferenc pápa nemzetközi fellépést sürgetett a keresztények legyilkolásának megfékezésére

2015. április 06. - Emide Buda

Vatikán-egyház-pápa
Húsvét - Ferenc pápa nemzetközi fellépést sürgetett a keresztények legyilkolásának megfékezésére

Sárközy Júlia, az MTI tudósítója jelenti:
    Vatikánváros, 2015. április 6., hétfő (MTI) - A nemzetközi közösség beavatkozását szorgalmazta a keresztények üldözésének és legyilkolásának megfékezésére Ferenc pápa húsvéthétfőn, a pápai lakosztálynak a vatikáni Szent Péter térre néző egyik ablakából mondott beszédében.

papa.jpg

    A hagyományosan a húsvéti időszakban mondott Regina Coeli (Mennyek királynője) imádság végén Ferenc pápa azokról beszélt, akiket a világ számos országában "üldöznek, legyilkolnak, lefejeznek csakis azért, mivel keresztények". Az egyházfő úgy fogalmazott: "ők a mi mai mártírjaink, és sokan vannak - azt mondhatjuk, hogy többen vannak, mint bármelyik más korban".
    Ferenc pápa azt kérte, hogy a nemzetközi közösség "ne szemlélje szótlanul és tétlenül ezt az elfogadhatatlan bűncselekményt", amely veszélybe sodorja a legalapvetőbb emberi jogokat. "A nemzetközi közösség ne fordítsa másfelé a tekintetét!" - szólított fel az egyházfő.
    A keresztények üldözése volt az egyik központi témája a Rómában bemutatott húsvéti szertartásoknak. A Colosseumnál nagypénteken este tartott keresztúton Ferenc pápa úgy fogalmazott, hogy a keresztények "keresztre feszítése" szemünk láttára és a világ cinkos hallgatása közepette folyik. Az üldözött és legyilkolt keresztényekért imádkoztak a Szent Péter-bazilikában a szombat esti vigílián, és Ferenc pápa róluk beszélt húsvét vasárnapi üzenetében is.

lefejez.jpg
    Megválasztása óta Ferenc pápa többször hangoztatta már, hogy korunkban több a hitéért meghaló keresztény mártír, mint ahányat a keresztényüldözések első évszázadaiban gyilkoltak le.
    Nagycsütörtökön 147 keresztény egyetemistát öltek meg Kenyában az Iszlám Állam dzsihadista szervezet fegyveresei. A pápa küldötte, Fernando Filoni bíboros a húsvétot a szíriai és iraki keresztények jordániai és kurdisztáni menekülttáboraiban töltötte. A Vatikáni Rádiónak a bíboros úgy nyilatkozott, hogy az iraki Kurdisztánba menekült keresztények azt remélik, Ferenc pápa ellátogat hozzájuk.

kereszt2.jpg
    

hsj \ kvb \ ksy

MTI 2015. április 6., hétfő 13:25

http://mti.hu/Pages/Default.aspx?lang=hun&menuid=

A bejegyzés trackback címe:

https://kozbenjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr317344240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása