Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Keresztényüldözés ma

Keresztényüldözés ma

Keresztény egyetemen mészároltak Kenyában: 147 halott

2015. április 03. - Emide Buda

 

A keresztényeket meggyilkolták, a muszlimokat elengedték

 

147 halálos áldozatot követelt az a mészárlás, amelyet iszlamista terroristák rendeztek csütörtökön a kenyai keresztény Garissa Egyetem épületeiben.

Keresztény egyetemen mészároltak Kenyában: 147 halott
A Kenyai Védelmi Erők katonái vették körbe az egyetem területét.

"Ez egy nagyon szomorú nap a kenyaiaknak" - mondta a belügyminiszter, Joseph Nkaissery. Ilyen súlyos terrocselekmény azóta nem történt az országban, mióta 1998-ban bombatámadás érte az amerikai nagykövetséget. Akkor kétszáz ember vesztette életét.

A kenyai katasztrófavédelem a 147 áldozaton túl beszámolt 79 sérültről is, rajtuk kívül evakuáltak 587 embert az egyetemről. A biztonsági erők végül a támadók közül 4 fegyverest lőttek le.

A mészárlásért a szomáliai al-Shabaab terrorszervezet vállalta a felelősséget, amely 2013 szeptemberében is vérfürdőt rendezett az országban, akkor egy bevásárlóközpontban lövöldöztek és 67 embert öltek meg.

A csütörtök hajnali támadás során iszlamista fegyveresek az egyetem hajnali imádsága során vegyültek el a diákok között, majd elkezdtek lövöldözni és túszokat ejteni. Ezután a kollégium egyik épülete felé vették az irányt, amely 360 diáknak adott otthont. Ez idő alatt tudtak sokan elmenekülni a többi objektumból.

uhuru kenyattaUhuru Kenyatta

"Ez az a pillanat az ország minden lakosa számára, amikor ébernek kell lenni és szembe kell szállni az ellenséggel" - nyilatkozta Uhuru Kenyatta miniszterelnök.

Helyszíni beszámolók

Az egyik szemtanú elmondása szerint a fegyveresek célpontjai kiemelten a keresztény hitűek voltak, az övéiket - fogalmazott - nem bántották. Az AFP értesülései szerint a túszokat vallásuk alapján kettéválasztották és a muszlimokat elengedték.

"Éppen aludtunk, amikot hatalmas robbanást történt, majd folyamatos fegyverropogás kezdődött. Mindenki elkezdett biztonságos helyre menekülni" - nyilatkozta egy másik diák a hírügyynökségnek.

"Voltak olyanok, akik nem tudták elhagyni a kollégiumot időben, még a fegyveresek érkezése előtt. Én azon szerencsések közé tartozom, akinek sikerült kimenekülnie átugorva a kerítést"- tette hozzá.

A védelmi minisztérium twitteren közzétett üzenetében magas szintű körözést adott ki egy Mohamed Muhamud nevű terroristára, akiről még nem tudni, hogy milyen szerepet vállalt a támadásokban. A hatóságok 215 ezer dollárnyi nyomravezetői díjat tűztek ki az al-Shabaab soraiban felnövő bűnözőre.

atv.hu / CNN

http://www.atv.hu/kulfold/20150403-kenya-147-aldozat-az-egyetemi-meszarlasban

http://edition.cnn.com/2015/04/02/africa/kenya-university-attack/index.html   (videóval)

A bejegyzés trackback címe:

https://kozbenjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr827335504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása