Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Keresztényüldözés ma

Keresztényüldözés ma

Templomrombolók.Nem bír magával az indiai csőcselék.

2015. február 06. - Emide Buda

Újabb katolikus templomot ért támadás Indiában

2015. február 4. szerda 17:31

Az indiai fővárosban, Újdelhiben újabb katolikus templomot ért támadás, amely az utóbbi két hónapban már az ötödik hasonló eset – tudósít a Vatikáni Rádió angol nyelvű oldala.

A támadók január 2-án, hétfőn korán reggel feltörték a Vasant Kunj nevű negyedben található Szent Alphonsa-templom főkapuját, és először a sekrestyébe hatoltak be, majd szétszórták a tabernákulumban őrzött szentostyákat – mondta Delhi érsekének szóvivője, Savarimuthu Shankar az UCA News-nak. A reggeli órákban a templom plébánosa, Vincent Salvatore nyitva találta a tabernákulumot, amelyből hiányzott a cibórium. A szentostyák az oltárra és a földre voltak szórva.

A templomot Alphonsa nővérről, India első női szentjéről nevezték el, akit XVI. Benedek pápa kanonizált 2008-ban. Bizonyítékok hiányában az egyház senkit nem jelentett fel, a rendőrség pedig rablásként jegyezte be az esetet.

A keresztény közösség december 1-je óta számtalan támadásnak volt kitéve, amikor a Dilshad Garden-negyedben lévő Szent Sebestyén-templomot feltételezések szerint felgyújtották. Pár nappal később Jasola-kerület egyik katolikus templomát dobálták meg kövekkel, kisebb károkat okozva. Januárban egy betlehemi jelenetből származó bölcsőt találtak elégetve a Rohini-kerület egyik templománál, míg január 14-én egy másik katolikus templomot támadott meg három ismeretlen férfi és zúzta szét a templom grottáját.

Savarimuthu Shankar elmondta, hogy Delhi keresztény közössége gyertyás virrasztást tartott hétfőn este, hogy tiltakozzon a Szent Alphonsa-templomot ért támadás ellen. Az érsek szóvivője azt is megemlítette, hogy a hatóságok azóta nem tettek semmit, hogy az egyházi tisztviselők személyesen tudatták Narenda Modi miniszterelnököt és Pranab Mukherjee államelnököt a korábbi, keresztényeket ért támadásokról. Ahogyan elmondta: „A helyzet kezd nagyon nyugtalanítóvá válni. A közösség számára nem maradt más lehetőség, mint kimenni az utcákra és tiltakozni.”

Forrás és fotó: Vatikáni Rádió

Magyar Kurír

http://magyarkurir.hu/hirek/ujabb-katolikus-templomot-ert-tamadas-indiaban

A bejegyzés trackback címe:

https://kozbenjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr647145933

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pythonozok · http://visszabeszelo.blog.hu 2015.02.06. 10:23:09

Csőcselék? Érdekes. Akkor minek nevezzük a hittérítőiteket? Akik a keresztényi szeretet nevében halomra gyilkoltak embereket, mert egyik marhaságot nem voltak hajlandóak másikra cserélni.

Kőtőkálmán 2015.02.06. 18:42:08

@pythonozok: Aki templomokat dúl fel, rombol, gyújtogat az csőcselék. Aki más embereket megöl, az gyilkos. Azért amire hivatkozol, az nem mostanában volt. Hogy egyik marhaságot a másikra cserélni? Elég sommás vélemény, nálad lehet a bölcsek köve, ha ennyire vágod a tutit.
Irigyellek.

Emide Buda 2015.02.06. 19:04:54

@pythonozok:
Először is köszönöm, hogy meglátogattad a blogot.
A halomra gyilkolásról csak annyit, hogy 2013-ban 100 000 keresztényt öltek meg a hite miatt.Ha megnézel több bejegyzést is, láthatod azt a brutalitást, ahogy irtják a keresztényeket. Boko Haram, Iszlám Állam, Al SHAbab, Al Nusra, stb. Ezzel szembeállítani középkori , kevéssé ellenőrzött dolgokat, nem elegáns.
A marhaságról meg csak annyit, hogy nem kevesen a materializmust tartják annak.
De ez már valami filozófblog témája lehetne.
Üdv:

pythonozok · http://visszabeszelo.blog.hu 2015.02.06. 20:10:18

@Kőtőkálmán: aki BKV buszokat gyújt fel, az mi? Hát aki(?) körbehuggyozza a Kossuth teret?
Aki szemkilövetést emleget, miközben tisztában van vele, hogy hazugság?

@Emide Buda: őszintén szólva rohadtul nem érdekel, hogy egyes gyerekmesék követői mit minek tartanak. Amíg abban nem vagytok képesek megállapodni, hogy egy isten van vagy több, hogy melyik vallás az egyetlen igazi... addig leszarom a véleményeteket, mondhatni szimplán hülyének nézem a követőket, aljas hazugnak a vallási vezetőket.

Irtják a keresztényeket? Vajon miért? Miért kellett oda tolakodni, ahol más vallás a "divat"? Miért kell rájuk erőszakolni a saját agybajotokat?

the.man · http://rivercottagenyomaban.blogspot.com/ 2015.02.13. 18:51:48

@pythonozok: milyen felvilágosult gondolkodás. Innen már csak egy lépés, hogy elkezd gyilkolni azokat akik másképpen gondolkodnak mint te.
süti beállítások módosítása