Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Keresztényüldözés ma

India: öt hónap alatt hatszáz támadás érte a vallási kisebbségeket

2014. október 13. - Emide Buda

 

Az indiai jezsuiták „Jesa” hálózata (Jesuits in Social Action) október 9-én felhívást intézett az ország központi kormányához és különböző államainak kormányaihoz, hogy sürgős intézkedésekkel vessenek véget a vallási kisebbségek ellen irányuló gyűlölet- és erőszakkampánynak.

A hadjárat   a szervezet szerint negatív hatással van az ország számos térségének társadalmi összhangjára.

A Fides missziós hírügynökséghez eljuttatott felhívás szövege emlékeztet rá, hogy sok helyen erőszakot robbantott ki az, hogy radikális és szélsőséges hindu csoportokat nyíltan támogatnak politikai vezetők. A média szerint több mint hatszáz esetben alkalmaztak erőszakot 2014 májusa és szeptembere között a kisebbségek ellen, miközben a bűnösöket nem vonták felelősségre.

A büntetlenség tovább bátorítja a törvényt figyelmen kívül hagyó szélsőségeseket, miközben a polgári társadalom már jó ideje arra kéri a legfelsőbb politikai vezetést, hogy állítsák le azokat, akik megbontják a társadalmi összhangot – írják jegyzékükben az indiai jezsuiták.

Több mint harminc emberi jogvédő társulat kérelmezte a kisebbségek jogainak védelmét, azt, hogy minden indiai állampolgárt egyenlő méltóság illessen meg. Ennek oka, hogy az új kormány első száz napját a muzulmánok és a keresztények elleni gyűlöletbeszédek növekedése jellemezte. Önazonosságukat kigúnyolják, kétségbe vonják állampolgárságukat, hitüket kifigurázzák.

A gyűlölet, az erőszak és a fenyegetés kampánya nem csak a vallási kisebbségeket döbbentette meg, hanem a polgári társadalmat is: jogászokat, egyetemi tanárokat, miközben a kormány hallgat. A keresztény közösség ellen tömegesen követtek el támadásokat több államban. Egy megfigyelő szerint a támadók stratégiát változtattak. A cél: kevés halott, de állandó, alacsony intenzitású erőszak, amely mindennapos rutinná válik. Az indiai jezsuiták ezért gyors intézkedéseket kérnek azokkal szemben, akik feszültséget okoznak a társadalomban. Arra szólítják fel a belügyminisztériumot: utasítsák a rendőrséget, hogy ne hagyja magát befolyásolni a szélsőséges csoportok által.

Forrás: Vatikáni Rádió

Magyar Kurír

http://magyarkurir.hu/hirek/india-kozelmultban-600-tamadas-erte-vallasi-kisebbsegeket

Posztok Indiáról :http://kozbenjaro.blog.hu/2014/09/17/verfurdo_lesz_a_hindu_nacionalistak_kereszteny_tisztogatasba_kezdtek_indiaban

http://kozbenjaro.blog.hu/2011/11/21/mit_szolna_ehhez_mahatma_ghandi

http://kozbenjaro.blog.hu/2011/10/28/amikor_500_kereszteny_haza_egett_indiaban

A bejegyzés trackback címe:

https://kozbenjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr296786849

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.