Két apáca holttestét vasárnap délután fedezte fel egy harmadik társuk a burundi főváros közelében fekvő Kamengében.

Egyiküket lefejezték

A szintén ezen a településen szolgálatot teljesítő Mario Palcini atya arról számolt be, hogy a harmadik áldozat, Bernadette Boggia nővér éjjel telefonált neki és elmondta: hangokat hallott kintről és attól fél, hogy a támadók még mindig a zárda területén rejtőzködnek. Pulcini atya helyi idő szerint hajnali 3 óra körül érkezett a helyszínre, ő találta meg a szobájában az őt értesítő, 79 éves apáca lefejezett holttestét. A támadás idején két másik nővér is aludt a zárdában, ők azonban nem hallottak semmit.

Bernadette Boggia, az egyik áldozat diákjai körében
Bernadette Boggia, az egyik áldozat diákjai körében
Fotó: Europress/AFP

Késsel támadtak rájuk

A burundi rendőrség szóvivője szerint a támadók mindhárom asszonyt megerőszakolták. A tájékoztatás szerint az elkövetők késsel támadtak a nővérekre. A rajtaütés oka egyelőre ismeretlen, a pármai egyházmegye szerint rablás történt, a helyi hatóságok azonban azt közölték, hogy nem tűnt el semmi a zárdából.

Az olasz külügyminisztérium is megerősítette a vérengzésről szóló híreket, a tárca azonban nem közölt részleteket. Ferenc pápa táviratban nyilvánított részvétet Bujumbura érsekének, amelyben hangsúlyozta, hogy „rendkívüli szomorúsággal értesült a három jámbor és odaadó nővér meggyilkolásáról”.