Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Keresztényüldözés ma

Keresztényüldözés ma

Keresztényüldözés, 200 ezer menekült Irakban: videó

Az Iszlám Állam rémtettei

2014. augusztus 09. - Emide Buda

Megtizedelte a világ egyik legősibb keresztény közösségét az Iszlám Állam terrorszervezet Irakban. Amit a szunnita terroristák a vallás nevében az iraki kereszténységgel tesznek, az a moszuli káld püspök szerint népirtás. A szomszédos Szíriában pedig sajtóértesülések szerint nyolc keresztényt keresztre feszítettek az Iszlám Állam fanatikusai.

Szaddám Huszein megbuktatása óta egyre durvább eszközökkel igyekeznek kiirtani az iraki (és a közel-keleti) kereszténységet az iszlamisták. Az Iszlám Állam nevű szélsőséges szunnita terrorszervezetnek ez sikerült. Egymás után pusztítják el a keresztény szent helyeket és üldözik el a lakókat. A közelmúltban ellenőrzésük alá vont Moszulban felgyújtottak egy 1800 éves templomot és a szerzeteseket elzavarva bevettek egy negyedik századi kolostort. A keresztényeknek ultimátumot adtak: vagy kicsengetik az iraki viszonyok mellett megfizethetetlenül magas havi 450 dolláros (100 ezer forint) fejadót, vagy áttérnek az iszlámra. Egyéb esetben "kard", azaz a halál vár rájuk.

Kard várt arra a nyolc keresztényre, akiket sajtóhírek szerint Szíriában feszítettek keresztre az Iszlám Állam terroristái, vagy arra a több mint ezer iraki hadifogolyra, akiket június közepén mészároltak le a fanatikusok. Az Iraki Káld Segélyező Társaság aktivistája, Christiana Patto pedig - akinek levelét az amerikai National Review Online közölte - azt állítja: kedden legalább 90-100 gyermek és idős ember halt szomjan, több mint 1500 férfit pedig családjuk szeme láttára öltek meg a terroristák, családok tucatjait pedig elfogták - sorsuk ismeretlen.

Daúd Nikodimosz, Moszul káld püspöke szerint népirtás zajlik az iraki keresztényekkel szemben. "Keresztény családok ezreinek elüldözése, templomok mecsetekké alakítása, nem beszélve a nők elleni erőszakról és mészárlásról egyenértékű a népirtással" - fogalmazott az iraki egyházi vezető az orosz Russia Today arab nyelvű adásában.  

 

 

 

Iraki keresztények menekülése

a terroristák - lép az USA? "Az emberek menekülnek Erbílből, Kurdisztán észak-keleti területére. Khabúrban két napja harcolnak és az Iszlám Állam győzelemre áll, a peshmergák (kurd harcosok) menekülnek. A lakosság pánikban van" - írta egy helyi lakó a Moszul körüli harcokról. Sok keresztény a Szindzsár körüli hegyekben húzta meg magát, de mivel ott nincs se víz se élelem, humanitárius katasztrófa alakult ki. Samantha Power, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete is arra sürgette a "feleket", hogy segítsék a biztonságos humanitárius ellátást a térségben - beleértve az Iszlám Állam által Szindzsár hegységben körbevett iraki családok számára. Power hozzátette: Irak vezetőinek gyorsan fel kell állítaniuk az új kormányt, hogy az ország megakadályozza az Iszlám Államot a sokszínű Irak eltörlésében. Bagdadban ugyanakkor még mindig nem tudnak megegyezni a miniszterelnök személyéről: Núr al-Máliki síita kormányfő szívesen újra kezébe venné az ország irányítását, de kurd, szunnita, sőt néhány síita képviselő is a visszavonulását követeli. Csütörtökön közben az amerikai elnök engedélyezte az Iszlám Állam elleni légicsapásokat az amerikai alkalmazottak védelmében, és humanitárius segítségnyújtást rendelt el Irakban. Az amerikai haderő célzott csapásokat mérhet a dzsihádista militánsokra, ha azok az iraki kurdok fővárosa, Erbil felé nyomulnak.

Mielőtt az Egyesült Államok 2003-ban megszállta volna Irakot, mintegy 1,5 millió keresztény élt az országban. 600 ezren Bagdadban, 60 ezren Moszulban, valamint Kirkukban és Bászrában is jelentős keresztény közösség létezett. A hagyomány szerint Jézus két tanítványa, Tamás és Tádeusz apostol alapította meg a térségben a keresztény egyházat. Az iraki keresztények száma egy évtized alatt a 1,5 millióról 200 ezer alá csökkent, az Iszlám Állam által elfoglalt területekről pedig teljesen eltűntek.

http://www.atv.hu/kulfold/20140808-keresztenyuldozes-200-ezer-menekult-irakban-video

A bejegyzés trackback címe:

https://kozbenjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr656590349

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fehérfarkas 2014.08.09. 22:55:47

Felháborító és borzlmas, amit az ISIS művel. És az is, hogy az USA 2 hónap óta (=amióta egy kis határmeni terroristacsoportból Irak teljes északi részét elfoglalók lettek) először avatkozik be katonailag. Pedig ezalatt a 2 hónap alatt a szír hadsereg is bombázta az ISIS bázisait, és Irán is átküldtött egy pár ezer fős egységet ellenük. Az USA pedig csak várt és várt. A Szaddam Husszein vezette Irakot 1990-2003 között ennél kevesebbekért bombázták és teljes nemzetközi szankciót rendeltek el ellene.
Most pedig júliusban Oroszország az ENSZ BT elé terjesztett egy javaslatot, hogy terroristáktól ne lehessen olajat vásárolni - az ENSZ BT erről a javaslatról a mai napig nem döntött. Ennek azért van jelentősége, mert az ISIS iraki és szír területeken is olajmezőket foglalt el, és állítólag azokból finanszírozza magát.
(meg máshonnan is, de a 2 milliárd dolláros büdzséjében az olajbevételek igencsak szép szeletet tehetnek ki;
egyébként érdemes komolyabban megnézni, hogy az alig pár ezer fős ISIS-ből, amely 2012 előtt nem is létezett, hogy lett 2 év alatt 2 milliárd dolláros költségvetésű szervezet olyan fegyverekkel, amelyek a NATO tag magyar hadsereget megszégyenítik, és amely rekord gyorsasággal, 4 hónap alatt foglalta el fél Irakot + Szíria keleti részét - miközben az USA 8 év alatt 160.000 katonával sem tudta teljes Irakot az irányítása alá vonni;
igencsak kíváncsi lennék egy valóban független(!!!) vizsgálóbizottság eredményére, hogy mit állapítana meg, hogy mely országok voltak/vannak az ISIS fegyverzésében, kiképzésében, pénzelésében)

Az ISIS egyébként lerombol ami az útjába kerül: templomot, mecsetet, kórházat, lakóházakat, ókori asszír műemlékeket. És mindenkit lemészárol, aki nem hajlandó átállni hozzájuk (de az átálláshoz sem adják meg mindenkinek a lehetőséget, mert pl. az elfogott szír és iraki katonákat látványosan végzik ki, amit felvesznek videóra, majd a netre feltesznek elrettentésül).
Ezek nem emberek. Ezek emberalatti véglények.

Egyébként Irak a mai Palesztina/Izrael területe után a legtöbbet szereplő terület a Bibliában - pedig a mai Szíria, Libanon, Törökország, Egyiptom területe is bibliai helyszínek.

Emide Buda 2014.08.11. 13:19:57

@fehérfarkas: Köszi az értékes és informatív kommentet!

fehérfarkas 2014.08.11. 14:20:35

@Emide Buda:

Szívesen :)

Az ISIS, Boko Haram, al-Kaida mind mesterségesen létrehozott szervezetek, amelyek külföldi finanszírozás nélkül pár éven belül megszünnének.
Mondjuk az ISIS az olajmezők és olajfúrótornyok elfoglalása óta valószínűleg már önállóan is működőképes - sajnos.
(kivéve, ha az ENSZ elfogadja azt az orosz javaslatot, hogy terroristaszervezektől ne lehessen olajat vásárolni - de az ENSZ erről egyelőre még nem döntött)

Az viszont már haladás, hogy a múlt héten több hónapnyi halogatás után végül mégis elkezdte bombázni az ISIS-t (igaz, hogy csak ultalájtosan és össze sem hasonlítható azzal, amit Líbiában, Szaddam Husszein korszakbeli Irakban vagy Afganisztánban csináltak). Már éppen ideje volt, hogy a világ szégyene volt, hogy a terrorizmus elleni harcot egy évtizeddel ezelőtt meghírdető USA a világ legkegyetlenebb terroristacsoprtja ellen semmit sem tesz, miközben már Szíria folyamatosan bombázza az ISIS-t, Irán is átküldött pár ezer gárdisták az ISIS ellen, és Szaúd Arábia meg 30.000 katonát csoportosított át az iraki-szaúdi határ mellé, és Jordánia is megerősítette az iráki-jordán határt, Libanonban pedig a Hezbollah csapott issze a libanoni határon átszivárgott ISIS tagokkal. Ezek után már ideje volt, hogy az USA ne csak a száját jártassa, hanem tegyen is valamit.

Emide Buda 2014.08.11. 15:00:13

@fehérfarkas: Látom, otthon vagy a témában.
Ha van időd, toljad csak a jó komikat!

fehérfarkas 2014.08.12. 00:03:05

@Emide Buda:

Érdekel ez a téma. Nem a terrorizmus és az ISIS érdekel engem, hanem a Közel-kelet, az ottani országok, népek, kultúrjuk, történelmük - és persze szomorúan látom az aktuálpolitikai helyzetet is.

Tavasszal írtam pár embernek, hogy Irakban épül az Assubanipalról elnevezett modern könyvtár, ahol az asszír emlékeket, írásokat és az ókori Asszíriát feldolgozó műveket, cikkeket, kiadványokat, publicisztikákat, tanulmányokat gyűjtik össez (amiből nem tudnak eredetit, abból a másolatot). Erről írtam pár embernek tavasszal. Erre nyáron Mosult (a Bibliában is szereplő ókori Niniveh) az ISIS elfoglalta, és elkezdett templomokat, mecseteket lerombolni. De nemcsak muszlim és keresztény dolgokat rombolt, hanem ókori asszír dolgokat is.

Az senkit ne tévesszen meg, hogy az ISIS magát muszlimnak mondja, és kalifátusnak nevezi az általa elfoglalt területet. Az ISIS az Iszlámot teljesen eltorzítva (az eredeti értelmezésével ellentétesen) értelmezi, és minden muszlim az ellensgük, akik nem pontosan ugyanúgy értelmezi mint ők.
Nem véletlen, hogy az iraki hadsereg, a kurdok, egyre több helyi beduin törzs, Irán, Szíria, a libanoni Hezbollah is harcol ellenük - és velük szemben a határ mellé csoportosította seregeinek egy részét Jordánia és Szaúd Arábia is.
Vagyis az ISIS a szunnita és shíita muszlimok is nemcsak elítélik, hanem harcolnak is ellene (vagy felkészültek az ellene való harcra, ha az ő országuk határait átlépné).

Egyelőre pontos dolgot az ISIS-ről csupán a kitalálói, létrehozói tudnak (2-3 évvel ezeőtt jött létre). Éppen ezért nagyon sok velük kapcsolatban a konteo.
A keresztények azt látják, hogy az ISIS őket üldözi, gyilkolja, templomaikat rombolja.
Az ateisták és szekulrisok azt látják, hogy az ISIS őket üldözi és gyilkolja.
A régészek, történészek, az ezzel foglalkozók magáneberek, és a szír és iraki állampolgárok azt látják, hogy az ISIS az emberiség bölcsőjének számító ókori Mezopotámia és Asszíria emléket pusztítják.
A muszlimok azt látják, hogy az ISIS a muszlimokat üldüzi, gyilkolja és a mecseteket lerombolja.
Mindent lerombolnak ami az útjukba kerül, mindenkit megölnek, aki nem hódol be nekik és nem tagadja meg korábbi hitét és világnézetét (kivéve az elfogott katonákat, mert azokat akkor is kivégzik, ha behódolnak nekik).
Éppen ezért tudnak a konteok elük kapcsolatban születni, mert mindenki azt látja, hogy az övéit üldözi, gyilkolja és pusztítja. És mindenki azt mondja, nem mi vagyunk az ISIS mögött, hiszen minket is ugyanúgy gyilkol, és a mi épületeinek is ugyanúgy rombolja.
Pár dolog biztos az ISIS-ben: kezdetben a pénzt és fegyvereket külföldről kapta (most már nem biztos, most már saját magától is meg tudja szerezni az elfoglalt terletekről). Az ISIS vezetője Abu Bakr al-Baghdadi valódi neve teljesen más. Ez csak egy felvett név: az első kalifának és az Abbaszida Birodalom (a bagdadi kalifátus) fővárosának a keresztezése.

És a konteokat növeli az a tény is, hogy 2011 óta az akkor még al-Kaida iraki szervezetének vezetőjeként (AQI) a fejére a 2. legmagasabb vérdíjat tűzött ki az USA (10 millió dollárt, ennék csak az al-Kaida nemezteközi vezetőjének, Ayman al-Zawahiri fejére tűztek ki magasabbat: 25 millió dollárt).
Ez önmagában nem mond semmit. Csakhogy 2011-ben elkezdődött az arab tavasz, és Assadot Mubarakhoz meg Ben Alihoz hasonlóan nem tudta a nép megdönteni, mert a töredéke sem ment ki ellene az utcákra. Akik meg kimentek, azok meg nagyon kevesen voltak. Még felfegyverezve is kevesen voltak.
Ha maguk a szírek kevesen vannak Assad ellen harcolni, mert a többségük nem akarja Assad rezsimjét megdönteni, akkor majd külföldi szélsőségesek, zsoldosok és terroristák fogják megdönteni. Így lett Szíriában a legnagyobb Assad ellenes csoport az al-Kaida leányszervezet az al-Nusra Front. Az USA ugyan arra hivatkozik, hogy nem a terroristkat hanem a Free Syrian Army-t pénzeli és fegyverzi - de a valóságban az FSA csupán egy ernyőszervezet, amelynek a legerősebb tagja az al-Nusra.
Egészen idén tavasz végéig ez így is volt. Az ISIS-ről többen is hallottak, de az al-Nusrához képest a jelentősége eltörpült. Aztán valami megváltozott: nyár elején az ISIS fél Irakot, majd nyár közepén meg már Szíria keleti részét is elfoglalta. Majd a saját uralmát is kikáltotta. Pár hónap alatt.
Ezután persze az ISIS-t már nemcsak egy terroristaszervezet a sok közülnek nyilvánította Szíria, Irán, Libanon, Irak, Jordánia és Szaúd Arábia, hanem katonailag is vagy beavatkoztak (Szíria, Irán, Libanon, Irak), vagy felkészültek a beavatozásra (ha tlépné az ő határaikat is: Jordánia, Szaúd Arábia).
Az iraki kormány támogatást kért az USÁ-tól, de az csak egy hónappal később adott, miután az oroszok már adtak az iraki kormánynak. Beavatkozni katonailag pedig csak a múlt héten avatkozott, egy hónappal Szíria, Irán, Libanon, az iraki kurdok és az iraki hadsereg után. Az USÁ-nak ez a zavaros, ellentmondásos, időthúzó hozzáállása szintén sok konteonak ad táptalajt.

fehérfarkas 2014.08.12. 01:27:23

@Emide Buda:
Itt ez a két cikk. Amikor ilyen cikkeket olvasok, akkor arra gondolok, hogy az ISIS nem is terrorista szervezet (mint az al-Kaida, ETA, IRA, LRA, stb), hanem zártosztályravaló nettó pszichopata elmebetegek gyűjtőhelye:
keletport.hu/index.php/politika/112-sziria-libanon/1939-ausztral-kisfiu-levagott-fejjel-a-kezeben
keletport.hu/index.php/politika/114-irak/1933-remsegek-kalifatusa-elve-eltemetett-nok-es-gyerekek
Nem véletlenül mondta azt al-Kaida az ISIS-ről, hogy az már nekik is túl dúrva, nekik is túl kegyetlen. Azért, amit már az al-Kaida is túl kegyetlennek és könyörtelennek tart az azért nem semmi. Ezért sem értem, hogy az USA miért várt hónapokig a beavatkozással?

A két cikkből idézek néhány dolgot:
"A képet ma tette közé egy ausztrál újság. Egy kisfiú tartja rajta a kezében egy szíriai katona levágott fejét. A képet egy büszke ausztrál apuka tette ki eredetileg a Twitterre. Közben az Iszlám Állam megbüntetését követeli az Arab Liga főtitkára, az ENSZ és az Egyesült Államok pedig a jazidik kimentésére készülnek a hegyekből.
Khaled Sharroufnak hívják az ausztrál férfit, aki büszkén írta a kép alá: Az én fiam! A fiú inkább fiatalabb, mint idősebb 10 évesnél. Nyugati öltözetben, kék kockás nadrágban, kék ingben és baseball sapkában van: egyedül az különbözteti meg bármelyik más gyerektől, amit a kezében tart. A képaláírás szerint a fotó az észak-szíriai Rakkában készült, amely most az Iszlám Állam "kalifátusának" része...

Az ausztrál miniszterelnök, Tony Abbott arról beszélt az ausztrál állami rádióban, hogy a kisfiúról készült képek is mutatják, "mennyire barbár" az Iszlám Állam. "Nem csak terrorcsoport, egész terrorhadsereg. És nem csak egy beékelt terrorista területet akar létrehozni, hanem terrorista államot, terrorista nemzetet".
Hágában pedig ma ígéretet tett arra, hogy egy C-130-as Hercules-szel és egy C-17-es Globemaster katonai szállítógéppel csatlakozik a nemzetközi segélyszállító akcióhoz az észak-iraki Szindzsár hegyen...

Közben az Arab Liga főtitkára is elítélte az Iszlám Államot. Nabil Al-Arabi azt mondta: az emberiesség ellen elkövetett bűnökért, főleg a jazidik és a keresztények üldözéséért és kivégzéséért a nemzetközi büntetőbíróság elé kell vinni a felelősöket. Akiket terroristáknak nevezett. (...)"

És a másik cikkből részletek:
"Legkevesebb 500 embert mészároltak le Szindzsár mellett az Iszlám Állam harcosai. Akik élve temették el több áldozatukat, köztük nőket és gyerekeket - közölte az emberi jogok iraki minisztere. A szaúdi főmufti szerint gyilkosok és tolvajok takaróznak az iszlámmal...

Az egyre vérfagyasztóbb keresztény- és jazidi-ellenes akciók légicsapásokra késztették az Egyesült Államokat az Iszlám Állam ellen. A pénteki kezdet és a szombati folytatás után vasárnap négy támadást hajtott végre az amerikai légierő. Obama elnök elismerte, hogy az amerikai hadsereg nem tud békét vinni Irakba...

Az egyre több gyilkosságról szóló hírek egyre nagyobb nemzetközi felháborodást keltenek, Ferenc pápa például azt mondta, hogy "ezek az iraki bűnök aggasztóak és hihetetlenek", a nemzetközi közösségnek meg kell állítania őket.
Ez viszont csak az Iszlám Állam megállításával lehetséges, amely azonban újabb területeket foglalt el. Olajmezőkön és városokon kívül a kezén van Irak legnagyobb gátja is, ami azt jelenti, hogy elvághatja az áram- és a vízszolgáltatást, sőt, településeket áraszthat el.

Közben a szaúdi főmufti, az ottani iszlám vallási vezető újra arra hívta fel a fiatalokat, hogy ne csatlakozzanak a dzsihádnak az Iszlám Állam szerinti koncepciójához, amely civilek, köztük muszlimok legyilkolását jelenti az iszlám nevében. Azt mondta: az Iszlám Állam esetében bűnözők és tolvajok takaróznak az iszlámmal, holott a vallás valódi érdeke az, hogy békében és biztonságban éljenek az emberek - írja az Arab News."

fehérfarkas 2014.08.12. 01:45:03

@Emide Buda:

És itt ez a cikk:
htka.hu/2014/07/30/nyoma-veszett-az-afganisztannak-szallitott-amerikai-lofegyverek-jelentos-reszenek/

Vajon hol lehetnek a csak papíron létező fegyverek?
Egy évekig tartó háború drága dolog, főleg ha hivatalos hadsereg ellen kell harcolni, amelyet Oroszország és Irán is segít. Néhány kis terroristacsoport nem bírná évekig a harcot, anélkül, hogy valaki külföldről folyamatosan ellátná fegyverekkel és utánpótlással.
De, ha 626 millió dollár értékű, és 747 ezer fegyvernek a 43%-a csak papíron köt ki Afganisztánban, a valóságban pedig "eltünt", senki nem tudja "hova lett", akkor talán nem nehéz összefüggést találni aközött, hogy Szíriában pedig semmiből előbukkanó terroristacsoportok a magyar hadsereget megszégyenítő fegyverarzenálja thettek szert "csak úgy a semmiből".
Csak néhány részletet idézek cikkből - érdemes a számokat és a nagyságrendet figyelni (ez forintba átszámolva 1300 milliárd Forint felett van - ennek a 43%-a azért nem piskóta összeg):

"Nyoma veszett az Afganisztánnak szállított amerikai lőfegyverek jelentős részének
2014. július 30., szerda - 15:28

A könyvelés pontatlansága miatt nyoma veszett a Pentagon nyilvántartásában az afgán biztonsági erőknek elszállított amerikai lőfegyverek 43 százalékának, az afgán kormányerőknek ugyanakkor 112 ezerrel több fegyverük van, mint amennyire szükségük lenne – közölte július 28-án, hétfőn egy hivatalos vizsgálatra hivatkozva a The Washington Times című amerikai napilap.

Az amerikai védelmi minisztérium az elmúlt évtizedben 626 millió dollár értékben 747 ezer darab fegyvert és kiegészítő felszerelést szállított az afgánoknak. A szállítmányok nagy részét könnyűfegyverek – karabélyok, gépkarabélyok, pisztolyok és aknavetők – tették ki. A revízió alá vett adatbázisban rögzített 474 ezer 823 sorozatszám közül 203 ezer 888 vagy hiányzik, vagy kétszer is szerepel a nyilvántartásban. 24 ezer 520 sorozatszámot kettőnél is többször vettek jegyzékbe, 50 ezer 304 darab esetében pedig sem a fegyverek behajózásának, sem pedig megérkezésüknek nem rögzítették az adatait."

fehérfarkas 2014.08.14. 19:58:04

@Al:

Ez az, ugye?
valtozasorome.blogspot.hu/2014/08/iszlam-kereszteny-uldozes.html
a gúgli segítségével ezt találtam :)
Egyébként örülök, hogy idéztél, mert mindenütt felvállalom a véleményemet, és a forrásaimat sem titkolom :)

2014.08.14. 20:19:44

@fehérfarkas: Én is idéztelek a facebook-on.

fehérfarkas 2014.08.14. 20:26:55

@Ahasverus:
Át tudnád küldeni a linkjét, mert a gúgli nem dobta ki.
Nyugodtan lehet idézni tőlem, hízelgő az egomnak :D :D :D
Csak kíváncsi vagyok hol és hogyan idéznek :)

2014.08.14. 20:39:12

@fehérfarkas: Mellesleg néhány ismerősünkkel akarunk szervezni egy tüntetést Budapesten, az ISIS áldozataira felhívva a figyelmet. Valamikor szeptemberre. Még gyerekcipőben a dolog, ma lett eltervezve. Lehet, hogy semmi nem lesz belőle, de talán...

fehérfarkas 2014.08.14. 21:35:33

@Ahasverus:

Köszi.
Nem tudtam sajna megnézni, mert nem engedte:
"Ez a tartalom jelenleg nem érhető el
A keresett oldal nem jeleníthető meg. Az okok a következők lehetnek: az oldal ideiglenesen nem érhető el, megtekintése nem engedélyezett, vagy a hivatkozás hibás/már nem létezik."

2014.08.14. 21:49:07

@fehérfarkas: Szatmári Réka face. Valószínűleg beállította, hogy csak az ismerősök olvashassák. Mindegy. A lényeg, hogy a te informatív kommentjeid alapján tájékoztattam néhány embert a közel-keleti helyzetről.

fehérfarkas 2014.08.15. 00:55:05

@Ahasverus:

Nem tudom el fog-e érni valamit a tüntetésetek.
Magyarországon a sajtó akkor foglalkozik egy tüntetéssel, ha annak belpolitikai töltete van, vagy ha valami bortrny történik a tüntetés közben.

Viszont, ha kimentek tüntetni az ISIS kegyetlenkedései ellen, akkor az ISIS-t (régi nevén) vagy IS-t (új nevén) ne mosstok össze a muszlimokkal és az Iszlám vallással.
Ugyanis ez a muszlimokra is sértő, és ők is világszerte elítélik az ISIS-t.
A legjobb az lenne, ha muszlimokkal közösen tudnátok megszervezni a tüntetést - mert akkor annak nagyonn lenne a sajtó részéről az érdeklődés.
(bár ez egyáltalán nem biztos: 2011 januárjában voltam a Korán új fordításának megjelentetése alkalmból rendezett rendezvényen, ahol a muszlim előadók mellett keresztény előadók is voltak, + 8 ország diplomatái, és nemhogy az országos média nem volt ott, de még a kerületi újságtól sem jött ment ki senki tudósítani;
a magyar médiának az ingerküszöbét még az sem érte el, hogy a Korán legújabb magyarra fordítsa alkalmából tartott rendezvények keresztény teológusok mondanak beszédeket -pedig ez igazán nem mindennapi esemény;
ezzel szemben a török tévében bemutatták;)

2014.08.15. 07:58:14

@fehérfarkas: Erről biztosíthatlak, az iszlám nem lesz összemosva az ISIS-sel. Értelmes és tisztességes emberek szervezik. Mondjuk az is kérdéses, hogy meg lesz-e a tüntetés. Ugyanis ezt a szabadidőnkben szervezzük, ami kevés.

Ha gondolod, gyere ki, és gondoskodunk róla, hogy a tüntetésen tudjál beszédet tartani.

Ja, ez jó ötlet!

Tarts beszédet a tüntetésünkön!

Mit szólsz az ötlethez?

fehérfarkas 2014.08.15. 20:46:04

@Ahasverus:

Köszönöm a felkérést, de nagy rendezvényeken nem szoktam beszélni (én mindig a szürke eminenciás, a háttérember voltam, és nagy tömeg előtt nincs is retorikai képességem).
Előadásokat is csak kisebb társaságoknak adok bizonyos témákban (pl. keleti civilizációk történelme, kultúrája, stb), ahol közvetlen a hangulat.
Segíteni lehet segítek, de a részleteket privátban beszüljük meg, amikor aktuálissá válik. :)

Sokat gondolkodtam, hogy jó ötlet-e a tüntetés, de aztán arra jöttem rá, hogy akkor is van értelme, ha csak 5 ember vesz részt rajta. Az 5 ember pont 5-tel több a nullánál.
Kommunikálni pedig jól lehet még ezt is a későbbiekben.
(ebben tudok segíteni, mert 9 évet dolgoztam médiával és kommunikációval foglalkozó területen)

fehérfarkas 2014.08.15. 20:53:06

@Ahasverus:

Közben ki is találtam egy 5letet. Mindegy hányan mennek el a tüntetésre. A transzparensek, és a beszédek tartalma a fontos, és azokat a különböző blogokon, posztokon, kommentekben már lehet terjeszteni, hogy minél többekhez jusson el, hogy nálunk is volt az ISIS ultrakegyetlenségei elleni tüntetés. :)
A blogszférában az információt gyorsan szét lehet teríteni - és nem baj, ha a mainstream média nem számol be róla, az underground hírterjesztés (hasonlóan a BTL marketinghez) bizonyos körökben még hitelesebb is tud lenni :)
(a nagyobb hatás kedvéért, akkor kell angol verzió is, hogy külföldi forumokon, blogokon is lehessen a kommentekben terjeszteni, hogy lám, Magyarországon is tüntettek az ISIS ellen)

2014.08.16. 07:03:37

@fehérfarkas: OKÉ. Megjegyeztelek! :) Szólok, ha tényleg lesz belőle valami.

2014.08.16. 07:03:37

@fehérfarkas: OKÉ. Megjegyeztelek! :) Szólok, ha tényleg lesz belőle valami.

Hajóslegény 2014.08.28. 19:30:19

Meddig tart még az "Iszlám állam" vérengzése ?
Mikor ébred fel végre a világ lelkiismerete ?
Mikor lép a tettek mezejére a N.A.T.O. ?????
Már Ferenc pápa is feljajdult !
Várja, hogy a keresztény világ végre lépjen a tettek mezejére, hiszen mg van hozzá a kellő
ereje !

Hajóslegény 2014.08.29. 13:18:53

Természetesen imádkoznunk is szükségeltetik, az
imának, főleg, ha sokan gyakorolják, óriási ereje van!
Ez azonban nem zárja ki, hogy a világ tétlenül nézze az ISIS Iszlám vérengzés elleni határozott nemzetközi fellépést !
Sajnos, egy olyan bolygón élünk, melyen a
háborúk szinte megszokott dolgok!
A különböző keresztény és más békés felfogású országok nem nézhetik tétlenül, ami Irak és Szíria területén történik. Ez egy második
HOLOKAUSZT !

ribizlibogyó 2014.08.29. 15:02:05

@Hajóslegény: "Sajnos, egy olyan bolygón élünk, melyen a
háborúk szinte megszokott dolgok!"

Igen, de a háborút mivel akarod legyőzni? Háborúval?
quotespictures.net/fighting-for-peace-is-like-fucking-for-virginity-george-carlin/
Ahogy már írtam: ez olyan, mint a játék: kicsi a rakás, nagyobbat kíván.

És hogy tudná legyőzni a terrort a NATO, ha közben támogatja is? www.facebook.com/photo.php?fbid=417110415094953&set=pb.100003879932706.-2207520000.1409316394.&type=3&theater
Vagy ez, vagy az, a kettő egyszerre nem működik.

A NATO nem a "keresztény világ", Istennek semmi köze sincs a NATO-hoz.
Ha nem akarod tétlenül nézni, akkor, már írtam, egy dolgot tehetsz: imádkozol.

Említettem a járványokat, most újra: "Pár hónap múlva várhatóan magától lecsendesedik az ebola, ez a járványok egy máig rejtélyes tulajdonságára vezethető vissza – közölte Ternák Gábor" mno.hu/magyar_nemzet_k_ulf/magatol-lecsendesedhet-az-ebolajarvany-1244052

A járványoknak nem lehetne ilyen tulajdonsága, ha csupán vírusokról és baktériumokról lenne szó, azok nem bírnak maguktól elcsendesedni. A járvány "magától" csak úgy tud elmúlni, ha igaz az, amit a Biblia ír róla - a járvány mögött egy öldöklő angyal áll, ha az leereszti a kardját, a járvány abbamarad.

"Bocsáta annakokáért az Úr döghalált Izráelre, reggeltől fogva az elrendelt ideig, és meghalának a nép közül Dántól fogva Beersebáig, hetvenezer férfiak. És mikor felemelte kezét az angyal Jeruzsálem ellen is, hogy azt is elpusztítsa, megelégelé az Úr a veszedelmet, és monda az angyalnak, a ki a népet öli vala: Elég immár, hagyd el. Az Úrnak angyala pedig vala a Jebuzeus Arauna szérűje mellett. És szóla Dávid az Úrnak, mikor látta az angyalt, a ki a népet vágja vala, és monda: Ímé én vétkeztem és én cselekedtem hamisságot, de ezek a juhok ugyan mit cselekedtek? Kérlek, inkább forduljon a te kezed ellenem és az én atyámnak háznépe ellen. Méne azért Gád Dávidhoz azon a napon, és monda néki: Eredj, menj el, és rakass oltárt az Úrnak a Jebuzeus Araunának szérűjén. És elméne Dávid Gádnak beszéde szerint, a mint az Úr megparancsolta vala." (2. Sám. 24,15-19)

Ha a járvány mögött angyal áll, hogyne állnának szellemi teremtmények, gonosz angyalok, ördögök, démonok a háború mögött!
Az ördög ellen pedig nem lehet puskával, tankkal, bombával harcolni.
Pláne nem a keresztényeknek.

"Végezetre, atyámfiai, legyetek erősek az Úrban, és az ő hatalmas erejében. Öltözzétek föl az Isten minden fegyverét, hogy megállhassatok az ördögnek minden ravaszságával szemben. Mert nem vér és test ellen van nékünk tusakodásunk, hanem a fejedelemségek ellen, a hatalmasságok ellen, ez élet sötétségének világbírói ellen, a gonoszság lelkei ellen, melyek a magasságban vannak. Annakokáért vegyétek föl az Istennek minden fegyverét, hogy ellentállhassatok ama gonosz napon, és mindeneket elvégezvén megállhassatok. Álljatok hát elő, körül övezvén derekatokat igazlelkűséggel, és felöltözvén az igazságnak mellvasába, És felsarúzván lábaitokat a békesség evangyéliomának készségével; Mindezekhez fölvevén a hitnek paizsát, a melylyel ama gonosznak minden tüzes nyilát megolthatjátok; Az idvesség sisakját is fölvegyétek, és a Léleknek kardját, a mely az Isten beszéde: Minden imádsággal és könyörgéssel imádkozván minden időben a Lélek által, és ugyanezen dologban vigyázván minden állhatatossággal és könyörgéssel minden szentekért, Én érettem is, hogy adassék nékem szó számnak megnyitásakor, hogy bátorsággal ösmertessem meg az evangyéliom titkát" (Ef. 6,10-19)

A BÉKESSÉGNEK ISTENE MEGRONTJA A SÁTÁNT A TI LÁBAITOK ALATT HAMAR. A MI URUNK JÉZUS KRISZTUS KEGYELME VELETEK. ÁMEN.
Rm 16,20

Még említettem azt is, hogy amíg Irakban 200 ezer menekült van, addig Ukrajnában egymillió. Ők is keresztények, értük is feljajdult Ferenc pápa? Értük is harcol a NATO, azaz a "keresztény világ"? Ja nem, pont ELLENÜK akar harcolni! Érdekes, nem? Vajon a NATO mennyire áll Isten irányítása alatt, mennyiben teljesíti az Atya akaratát?

"A különböző keresztény és más békés felfogású országok nem nézhetik tétlenül, ami Irak és Szíria területén történik. Ez egy második
HOLOKAUSZT !"

Egy dolgot TUDSZ tenni, ez CSAK RAJTAD ÁLL:
IMÁDKOZZ.

Amit nem tudsz megtenni, az nem a te dolgod, de amit meg tudsz tenni, azt SENKI sem fogja HELYETTED megcsinálni.

ribizlibogyó 2014.08.29. 15:07:27

@Ahasverus: Igen, pontosan Jehova tanúja vagyok, eltaláltad :)
Tanúskodom Istenről, igen, ez nagyon is találó :)
Ez a hobbim :)
Számomra dicséret, mindegy, minek szántad :)
Nagyon remélem, hogy veled még találkozom élőben is, néha igen jókat tudsz írni, talán észre sem veszed, mennyire. Szóval remélem, hogy egy oldalon állunk, "felebarátom" :)

2014.08.29. 16:21:29

@ribizlibogyó:

Ribizlibogyó? :))) A nick-neved egyre jobb! :D

Találkozni élőben? Miért is ne?! Nem randiztam még jehovaistával! :D

Legalább van humorod. :D

fehérfarkas 2014.09.03. 00:01:53

@ribizlibogyó:

Ezt a McCain dolgot már több blogon leírtam, de sorra azzal válaszoltak, hogy ez nem számít, nincs jelentősége, mert nem ő az USA elnöke, hanem csak egy mezei szenátor.

Pedig McCain nem csupán egy mezei szenátor, hanem 2008-ban ő volt a Republikánus Párt elnökjelöltje (George W. Bush Jr. utódja, ha nyert) Obamával szemben.
A politikusi pályafutása előtti életéből számos katonai és háborús hősi kitüntetés birtokosa.
Joe Lieberman szenátorral közösen írta azt jogszabályt, amely a 9/11 Bizottság létrehozását lehetővé tette.
Fritz Hollings szenátorral meg azt a jogszabályt, amely a repülőterek biztonsági ellenőrzését szövetségi hatáskőrbe vonta.
Az iraki és afganisztáni háborúval kapcsolatban Bush elnök egyik legnagyobb támogatója (a terrorizmus elleni harc: War on Terror nevében).
Több szenátusi bizottságnak is volt az elnöke.
Azért, McCain nem Hátsóhátasztánfalváról Mari nényje, hanem az USA szenátusának egyik legbefolyásosabb szenátora, aki terroristákkal tárgyalt Szíriában, és még csak egy vizsgálat sem indult emiatt ellene.
Pedig néhány amcsi sajtó felhozta az esetet - de következménye nem lett az ügynek. Néhány Demokrata Párt-i ellenfelén, meg néhány újságírón kívül ez senkit nem érdekelt. Mintha teljesen természetes, mindennapos eset lenne, hogy az USA szenátorai külföldön terroristákkal tárgyalnak.

ribizlibogyó 2014.09.11. 22:36:43

@Ahasverus: Nyehehe, legutóbb a Bárány menyegzőjénél hagytuk abba, arra gondoltam, ott igazán élők lesznek :)
(Nem ide tartozik, de legutóbb, amikor benéztem, a Főnéni épp Giordanot alázta:
G.B. "miért nem érzi senki, hogy ha képviselünk egy ügyet, akkor fel kellene mutatni egy minőséget is, és törekedni kellene valamiféle kultúráltságra, önkorlátozásra is!"
hgyi: "Intellektuális magasságaidba nem mindig érünk fel."
G.B. "Ami az intellektuális magasságomat illeti, ha ez a magasság, ahol én volnék, akkor meglehetősen mély lehet a közép."
Tudod, annak örülök, hogy vannak, akik képesek ellentmondani neki, és nem hódol be mindenki, mint a pincsi. Kész agyrém, hogy pont ő uralja a blogot).

ribizlibogyó 2014.09.11. 22:52:16

@fehérfarkas: Aki terrorista, az államellenes lázadó. Aki lázad az állam ellen, arról a Biblia többek között ezt írja: "Hasonlóképen mégis ezek is álomba merülvén, a testet megfertőztetik, a hatalmasságot megvetik, és a méltóságokat káromolják. (...) Ezek pedig azokat káromolják, a miket nem tudnak; a miket pedig természet szerint tudnak, mint az oktalan állatok, azok által megromolnak. Jaj nékik! mert a Kain útján indultak el, és a Bálám tévelygéseivel bérért szakadtak ki, és a Kóré ellenkezésével vesztek el. Ezek szennyfoltok a ti szeretetvendégségeiteken, tartózkodás nélkül veletek lakmároznak, magokat hízlalják; víztelen, szelektől hányt-vetett fellegek; elhervadt, gyümölcstelen, kétszer meghalt és tőből kiszaggatott fák; Tengernek megvadult habjai, a magok rútságát tajtékozók; tévelygő csillagok, a kiknek a sötétség homálya van fenntartva örökre. Ezekről is prófétált pedig Énok, a ki Ádámtól fogva a hetedik volt, mondván: Ímé eljött az Úr az ő sok ezer szentjével, Hogy ítéletet tartson mindenek felett, és feddőzzék mindazok ellen, a kik közöttök istentelenek, istentelenségöknek minden cselekedetéért, a melyekkel istentelenkedtek, és minden kemény beszédért, a melyet az istentelen bűnösök szóltak ő ellene."

Tehát, az állam elleni lázadók az Isten elleni lázadók is egyben. Aki tiszteli az Istent, az tiszteli az állam vezetőit is.
McCain azzal, hogy a terroristákat hecceli (Ukrajnában is és még ki tudja, hol) - egyértelműen Isten ellen lázad.
Az istentelen lázadók seregének egyik vezetője ő.
És mivel Amerika, mint állam más államokra ilyen módon támad, ezzel az USA is csak azt bizonyítja, hogy a vezetői Isten elleni lázadók.
Ha ennek Amerikában nem lett következménye, akkor azok, akik számára Káin útja természetes, azok mindegyike Isten ellensége.
Majd meglátjuk, mire mennek vele.

fehérfarkas 2014.09.11. 23:42:43

@ribizlibogyó:

Szerintem egy állam ellen lázadni erkölcsileg megengedett, ha az elnyomó, zsarnok, és a népét kizsákmányoló, üldöző, írtó.

Az egy más kérdés, hogy a szír állam valóban elnyomó, a saját népével szemben kegyetlen, véres volt?
Illetve, hogy az USÁ-nak, amely a világ más országaiban bábdiktátorokat ültetett hatalomba van-e bármilyen erkölcsi alapja más országok kormányait megdönteni?
Szíria nem volt véres, kegyetlen diktatúra.
És a helyzetben az a cinikus, hogy miközben az USA a szekuláris Assad ellen van, aközben a wahhabita Szaúd Arábia az egyik legfőbb szövetségese.
Valamint miközben Assad 3 éve harcol a keresztényeket is gyilkoló terroristák ellen, aközben az USA az Assad elleni harcosokat támogatja (fegyverekkel, kiképzéssel, pénzzel). Már rég vége lenne a szír háborúnak, és az ISIS sem tudott volna megerősödni, ha az USA nem támogatja az Assad elleni harcosokat (akiknek a többsége nem is szír, hanem több mint 70 országból odament szélsőséges).

Tényleg: milyen polgárháború az, amit nem a saját lakossága vív a saját kormánya ellen, hanem többségében külföldiek, több mint 70 ország szélsőségese vív egy ország legitim kormánya ellen?

Assad nem egy skandináv demokrata - de nem is az a saját népét írtó véreskezű, kegyetlen diktátor.
Nekem nincsen bajom Szaúd Arábiával - de azért az mégiscsak necces, amikor a szír kormányt olyan országok ítélik el, amelyeknek a wahhabita szaúdi királyság az egyik legfőbb szövetségesük.
Azért a szekuláris Szíria, ahol vallásszabadság, és vallási tolerancia van, össze sem hasonlítható azzal a Szaúd Arábiával, ahol nincsen vallásszabadság (sőt, még az iszlámon belüli más irányzatok is tiltottak), és minden jelentős politikai posztot az al-Saud törzs tagai töltenek be.

Mondom, semmi bajon Szaúd Arábiával. A kettős mércével annál inkább. Nyugodtan lehet az USA legfőbb szövetségese a szaúdi monarchia - de akkor az USA ne próbáljon meg más országok kormányát arra hivatkozva megbuktatni, hogy az nem demokrácia.
Majd, ha az USA a saját szövetségeseiben bevezette a demokráciát, akkor azután talán lesz erkölcsi alapja más országok belügyeibe is beavatkoznia. Talán. Amennyiben valóban a nép érdekében teszi - és nem csupán egy bábkormány felállításáért.

John McCain szenátor esete nagyon jól példázza azt, hogy kik is azok a "mérsékelt" szír lázadók: külföldi terroristák, akiket más országokban kőrőznek.

fehérfarkas 2014.09.11. 23:55:05

@Ahasverus:

Szerbia és Koszovó megtiltotta az állampolgárainak, hogy más országok háborúiban részt vegyenek (mert ha részt vesznek, akkor azért börtön jár), Szaúd Arábia pedig terroristának nyilvánította azokat az állampolgárait, akik Szíriába mennek harcolni: "márciusban a szaúdi hatóságok terroristának nyilvánítottak minden szaúdi állampolgárt, aki részt vesz a szíriai válságban"
Ezen felül Irak és Szaúd Arábia közé hi-tech kerítést építenek.
keletport.hu/index.php/politika/117-obol/2119-epul-a-szaudi-erod
Emellett a napokban jelent meg a hír, hogy már az ENSZ is kezdeményezi, hogy a tagállamai ne engedjék az állampolgáraikat Szíriába és Irakba menni harcolni.
Az ISIS elleni igazi megoldás az, hogy nem kapja a több mint 70 országból az utánpótlást emberekből, és fegyvereket sem kap, meg pénzt sem, és az elfoglalt olajmezőkről senki nem vásárol tőle olajat.
(ez utóbbit Putyin /mivel Oroszország ENSZ BT tag/ kezdeményezte még nyáron az ENSZ-nél, de az ENSZ a mai napig nem hozott erről határozatot)

"Épül a Szaúdi-erőd: Kerítésrendszer lesz a szaúdi-iraki határon

Készült: 2014. szeptember 07. vasárnap, 14:44Írta: SikorskyTalálatok: 57

Saudi-unveils-900km-fence-on-Iraq-borderRijád hetekkel ezelőtt jelentős létszámú haderőt vezényelt az iraki-szaúdi határ közelébe, nehogy az Iszlám Állam nevű terrorista csoport harcosai beszivárogjanak a monarchiába. Azonban az uralkodó úgy döntött, hogy harmincezer katona korántsem elég arra, hogy az ország lakossága biztonságban érezze magát: egy egész iraki-szaúdi határszakaszt átívelő, modern kerítésrendszert építenének ki a hatóságok.

Körülbelül 900 kilométer hosszúságú lenne az a védelmi rendszer, amelyet Rijád készít építeni az iraki-szaúdi határon. A hivatalos álláspont szerint erre a túl sok „beszivárgás, szervezetbűnözés és a csempészet miatt" kerülne sor, de valójában a szaúdi vezetés attól tart, hogy az Iszlám Állam nevű terrorszervezet támadást akar intézni a Perzsa-öböl menti monarchia ellen.
A védelmi projektet Abdullah ibn Abdul-Aziz Al Szaúd király jelentette be még pénteken. Az első fázisban körülbelül 900 kilométernyi kerítés fog „leereszkedni" az északi határa. A megerősített védelem számos megfigyelő tornyot, több száznyi kamerát és radart fog jelenteni: mintegy nyolc parancsnoki központ, 32 „gyors reagálású katonai és határőr támaszpont", 38 átjáró, 78 monitor, több tucat ellenőrző jármű (köztük drónok) és 50 radar lesz ezen a vonalon, amely Hafr Al Batintól egészen Turafig fog húzódni.

Ezt a nagyszabású védelmi projektet Rijád már régóta próbálja megvalósítani. Még 2009-ben a szaúdi vezetés egy szerződést írt alá az EADS nevű európai védelmi vállalattal, hogy Szaúd-Arábia összes határán, tehát összeségében 9000 (!) kilométer hosszúságú területen, fognak „high tech" kerítést építeni. Azonban ez a terv többször elakadt, a tárgyalások elhúzódtak, valamint kezdetben inkább a jemeni-szaúdi határra koncentráltak, mivel az arab országból rendszeresen szivárogtak át a Jemeni al-Kaida ( AQAP ) tagjai és a síita lázadók.

Azonban az Iszlám Állam nevű terrorista szervezet előretörése és ámokfutása, valamint iraki hódításai arra kényszerítettek a Perzsa-öböl menti monarchia vezetését, hogy inkább az iraki-szaúdi határszakaszra összpontosítsanak. A „kalifátus" tervei között szerepel az észak-szaúdi területek elfoglalása – amely részét képeznék a „magállamnak" – és ezenfelül a szaúdi állampolgárságú dzsihadisták többször esküdtek bosszút az uralkodóház ellen - nyilvánosan égetették el útleveiket - amiatt, mert márciusban a szaúdi hatóságok terroristának nyilvánítottak minden szaúdi állampolgárt, aki részt vesz a szíriai válságban.

Július elején Irakból kilőtt lövedékek csapódtak be a Szaúd-Arábia északi részén fekvő Arar város területén, a két ország közötti határ közelében. A támadásban nem sérült meg senki, de Rijád 30 000 katonát csoportosított át az iraki-szaúdi az észak-szaúdi területekre, konkrétabban az iraki határ közelébe. A szaúdi hadsereg azóta állandó készültségben van."

ribizlibogyó 2014.09.12. 01:45:18

@fehérfarkas: nem, erkölcsileg soha nem megengedett a lázadás.
Egyrészt ami az egyik embernek már felháborító elnyomás, az a másik ember számára még nem az, tehát az eseményeknek soha nem lehet egy általános olvasata.
Másrészt minden lázadás vérontásba torkollik, iszonyatos pusztulással jár és semmit sem ér el. A francia forradalom után Napóleon császársága következett, az angol polgári forradalom után a mai napig királyság van.
Az 1848-as forradalomnak is az lett az eredménye, hogy rettenetesen sok ember meghalt, és erősebb lett az elnyomás, mint előtte. Tartós eredményt és föllendülést csak Deák Ferenc tudott elérni a kiegyezéssel.
Eredményt csak a konszolidációra való törekvéssel lehet elérni.
Arra pedig csak úgy lehet törekedni, hogy pozitívan, barátságosan, elfogadóan állsz hozzá az ellenségeidhez is, és igyekszel a lehető legjobbat kihozni a helyzetből.
És mellesleg úgy, hogy valamit építően teszel, tehát igyekszel felépíteni valamit, de a lázadással, forradalommal csak rombolod azt, ami addig felépült. A lázadás és forradalom lerombolja a jót is.
A megoldás mindig az, hogy el kell kezdeni valami jót csinálni. Az elnyomásnak pedig passzívan ellenállni, ahogy azt Deák, Gandhi, Rosa Parks példájából láthatjuk.

Az, hogy Assad szekuláris, csak abból a szempontból előny, hogy vallásszabadságot biztosított. Más előnye nincs a hitetlenségnek. Már írtam, hogy a szír, akit ismerek, hitetlen, ateista, és a lázadóknak drukkolt.
Aki istentelen, sokkal könnyebben lázad, mint aki vallásos.
Például keresztény lázadóról nem is tudok másról, mint Turcsinovról, aki elvileg baptista lelkipásztor, és ennek ellenére részt vett a Janukovicsot megdöntő puccsban. Magyarországon is maximum Iványi Gábor dühösködik picit a kormány ellen, de ő nem veszélyeztet semmiféle stabilitást.
A keresztény, a mohamedán vagy éppen a kínai konfuciánus hit nem engedi meg a hatalom elleni lázadást, legalábbis a keresztény és a kínai biztosan nem, a mohamedánban nem vagyok biztos.
Turcsinov lázadó magatartása teljességgel megengedhetetlen a Biblia szempontjából, és vérözönt eredményezett, emellett egymillió menekültet.
Ezért pedig FELELNIE kell, és előre lehet tudni az ítéletét - az ő ítélete az örök kárhozat.

"Szerbia és Koszovó megtiltotta az állampolgárainak, hogy más országok háborúiban részt vegyenek (mert ha részt vesznek, akkor azért börtön jár)"
Erről hallottál? srbija.blog.hu/2014/08/29/azt_fullentette_a_felesegenek_hogy_egy_belfoldi_kirandulohelyhez_megy_8_eves_fiaval_egy_het_mulva_ku

fehérfarkas 2014.09.12. 12:11:27

@ribizlibogyó:

DEák FErenccel kapcsolatban igazad van. Én is a Deák-i kiegyezést tartom célravezetőnek.

A cikk amit belinkeltél, jogosan csapta ki a biztosítékot a helyi társadalomból. És jól mutatja, hogy Szíriában nem annyira a helyi állampolgárok, hanem inkább külföldi befanatizáltak harcolnak. (az USA meg pont ezeket segíti, és nevezi "mérsékelt szír ellenzéknek").

Assad nem hitetlen. Ezzel a sok szélsőséges vallási fanatikus vádolja. Meg azzal is, hogy alevita és emiatt gyűlöli a szunnitákat. Valóban alevita, csakhogy a felesége szunnita, a kormányában a miniszterek és államtitkárok többsége szunnita, és a szír hadsereg katononáinak többsége is szunnita. Ezen kívül a szunniták folyamatosan építhetik a mecseteiket. Azért Szíriában az elmúlt pár évtizedben (beleértve Assad apjának uralmát is) épült monumentális 5 kupolás + 4 minaretes szunnita mecset, meg 6 minaretes szunnita mecset is. Ráadásul szíriai szunnita vallási vezetők ugyanúgy Assad oldalán vannak, mint a keresztény vallási vezetők.
A szélsőségesek különböző hazugságokkal fanatizálják be az embereket Assad ellen. Amelyekről egy kisebb utánanézéssel könnyen kiderült, hogy hazugság.

ribizlibogyó 2014.09.12. 13:40:14

@fehérfarkas: "Szíriában nem annyira a helyi állampolgárok, hanem inkább külföldi befanatizáltak harcolnak."
Egy másik blogon szóba került a kivándorlás, és ennek kapcsán jutott eszembe, hogy aki ott, ahol van, nem képes jól érezni magát, nem képes szembenézni a problémákkal, hanem inkább elmegy, mert máshol biztosan sokkal jobb lesz, az általában véve olyan ember, aki nem állja ki a próbákat, nem állja meg a helyét. Most nem az életveszély miatti menekültekről van szó, hanem azokról, akiket a jólét lehetősége csábít máshová. És ezekből nagyon sok van, például az a szír fickó is, akiről írtam - őt sem fenyegette életveszély Szíriában, csak itt könnyebbnek tűnt az élet, így itt maradt. Túl megterhelőnek érzi a vallást is, úgyhogy ateista. És a szír polgárháború kapcsán nem volt képes jó döntést hozni, a rossz oldalnak drukkolt. De persze nem mondhatom, hogy semmirekellő volna, hiszen orvos és családja van, tehát nagyon sok próbát kiállt az életben, sok terhet felvállalt, ezért aztán tevőlegesen persze ő nem is akarna harcolni.
De! Azok közül a bevándorlók közül, akik ellepték Európát, nagyon sokan a jólét csábítása miatt jöttek ide, és nem váltak hasznos tagjaivá a társadalomnak. Tehát nagyon sokan vannak olyanok, akik úgy élik az életüket, hogy nem teherbírók, nem helytállók. Sajnos a bevándorlók egy jelentős része pont azok közül került ki, akik otthon nem állták meg a helyüket. Szóval "idefújta a szél a szemetet". Nem mindenkire érvényes ez, de azért letagadhatatlan, hogy a bevándorlókkal Európában nagyon sok baj van, pl. a legutóbbi angliai botrány a pakisztáni pedofilokkal. Velük otthon is baj lenne.
És ugyanez vonatkozik azokra a "bennszülött" európai fiatalokra is, akik elmennek dzsihádkodni. Miért mennek el egy másik országba, miért avatkoznak bele olyan ügybe, ami nem rájuk tartozik? Miért nem akarják megoldani azokat a problémákat, amik otthon körbeveszik őket? Otthon minden rendben, ott már nincs semmi, amit rendbe kéne tenni?

Tehát azoknak a mentalitása, akik kisezer helyről összegyűltek Szíriában, éppen azért borzalmas, mert elhagyták a saját helyüket, nem állták ki a saját próbáikat. Az ilyenek pont azért csinálnak pokoli rombolást, mert nem helytállók.

Júdás apostol ezt írja: "És az angyalokat is, a kik nem tartották meg fejedelemségöket, hanem elhagyták az ő lakóhelyöket, a nagy nap ítéletére örök bilincseken, sötétségben tartotta." "víztelen, szelektől hányt-vetett fellegek; elhervadt, gyümölcstelen, kétszer meghalt és tőből kiszaggatott fák; Tengernek megvadult habjai, a magok rútságát tajtékozók; tévelygő csillagok, a kiknek a sötétség homálya van fenntartva örökre."

Tehát a Biblia azt tanítja, hogy a lázadó angyalok pont azért lettek gonosszá, mert nem állták meg a helyüket, elhagyták a maguk lakóhelyét.
Ez érvényes az emberekre is.

5Móz 32,8 Mikor a Felséges örökséget osztott a népeknek; mikor szétválasztá az ember fiait: megszabta a népek határait,
Csel 17,26 És az egész emberi nemzetséget egy vérből teremtette, hogy lakozzanak a földnek egész színén, meghatározván eleve rendelt idejöket és lakásuknak határait;

Tehát hazátlan, vándorló életmódot azok választanak, akik nem állják meg a helyüket, nem veszik fel a terheket, nem állják ki a próbákat.
És ahová csak mennek, ott bajt kevernek, vihart szítanak, lázadnak, rombolnak.
Mert nem tanultak meg építeni, valamit létrehozni, mert ehhez túl lusták.

Pontosan a legsemmirekellőbb embereket lehet összegyűjteni egy ilyen terrorista hadsereghez, mert ilyen helyre pont azok mennek, akik egyébként minden jóra alkalmatlanok.
Ha alkalmasak lennének bármiféle jó cselekvésére, akkor otthon maradnának.

Épp ezért sem látom értelmét annak, hogy keresztény részről bármiféle fegyveres beavatkozás történjen, mert az NEM a mi helyünk. Nekünk ahhoz ki kellene mozdulnunk a saját helyünkről, a saját feladatainkból, hogy mások dolgába avatkozzunk.

Istennek más módszerei is vannak a segítségre, nem kell pont olyan módon harcolni, ahogyan a gazemberek viselkednek, nem kell leutánozni őket és átvenni az ő szokásaikat, harcmodorukat.

Ami Assadot illeti, nekem semmi bajom vele. Csak az ateizmussal van bajom.
Ezek a terroristák hogy lehetnének már hívők, amikor az "államukban" betiltották a muzulmán vallás oktatását? Meg a történelmet, rajzot, éneket.
Ezek hitetlen kutyák, nem tudok rájuk mást mondani.

fehérfarkas 2014.10.01. 14:55:04

@Ahasverus:

A másik posztnál már leírtom, most ide is beteszem, hogy Indonéziától Szaud Arábián és Iránon át Egyiptomig muszlim politaikai és vallási vezetők ítélték el az IS/ISIS-t, és valódi muszlimok helyett terroristáknak minősítik őket.
Most Indonéziától Egyiptomon át Nigériáig (valamint a nyugati országoban élő muszlim vallási vezetők is) több 120 muszlim vallási vezető nyílt levelet írt az IS/ISIS ellen.
lettertobaghdadi.com/index.php
index.hu/kulfold/2014/09/25/120_muszlim_vallastudos_kelt_ki_az_iszlam_allam_ellen/
www.reuters.com/article/2014/09/25/us-syria-crisis-islam-scholars-idUSKCN0HK23120140925
www.huffingtonpost.com/2014/09/24/muslim-scholars-islamic-state_n_5878038.html

"The 126 signatories are all Sunni men from across the Muslim world, from Indonesia to Morocco and from other countries such as the United States, Britain, France and Belgium. Including Shi'ite or women signatories could have discredited the appeal in the eyes of the hardline Islamists it addresses.
Amongst those who signed were the current and former grand muftis of Egypt, Shawqi Allam and Ali Gomaa, former Bosnian grand mufti Mustafa Ceric, the Nigerian Sultan of Sokoto Muhammad Sa'ad Abubakar and Din Syamsuddin, head of the large Muhammadiyah organization in Indonesia.
Eight scholars from Cairo's Al-Azhar University, the highest seat of Sunni learning, also put their names to the document."

"Here is the executive summary of their letter:
1. It is forbidden in Islam to issue fatwas without all the necessary learning requirements. Even then fatwas must follow Islamic legal theory as defined in the Classical texts. It is also forbidden to cite a portion of a verse from the Qur’an—or part of a verse—to derive a ruling without looking at everything that the Qur’an and Hadith teach related to that matter. In other words, there are strict subjective and objective prerequisites for fatwas, and one cannot ‘cherry-pick’ Qur’anic verses for legal arguments without considering the entire Qur’an and Hadith.
2. It is forbidden in Islam to issue legal rulings about anything without mastery of the Arabic language.
3. It is forbidden in Islam to oversimplify Shari’ah matters and ignore established Islamic sciences.
4. It is permissible in Islam [for scholars] to differ on any matter, except those fundamentals of religion that all Muslims must know.
5. It is forbidden in Islam to ignore the reality of contemporary times when deriving legal rulings.
6. It is forbidden in Islam to kill the innocent.
7. It is forbidden in Islam to kill emissaries, ambassadors, and diplomats; hence it is forbidden to kill journalists and aid workers.
8. Jihad in Islam is defensive war. It is not permissible without the right cause, the right purpose and without the right rules of conduct.
9. It is forbidden in Islam to declare people non-Muslim unless he (or she) openly declares disbelief.
10. It is forbidden in Islam to harm or mistreat—in any way—Christians or any ‘People of the Scripture’.
11. It is obligatory to consider Yazidis as People of the Scripture.
12. The re-introduction of slavery is forbidden in Islam. It was abolished by universal consensus.
13. It is forbidden in Islam to force people to convert.
14. It is forbidden in Islam to deny women their rights.
15. It is forbidden in Islam to deny children their rights.
16. It is forbidden in Islam to enact legal punishments (hudud) without following the correct
procedures that ensure justice and mercy.
17. It is forbidden in Islam to torture people.
18. It is forbidden in Islam to disfigure the dead.
19. It is forbidden in Islam to attribute evil acts to God.
20. It is forbidden in Islam to destroy the graves and shrines of Prophets and Companions.
21. Armed insurrection is forbidden in Islam for any reason other than clear disbelief by the ruler and not allowing people to pray.
22. It is forbidden in Islam to declare a caliphate without consensus from all Muslims.
23. Loyalty to one’s nation is permissible in Islam.
24. After the death of the Prophet, Islam does not require anyone to emigrate anywhere."

De nemcsak muszlim politikusok és vallási vezetők ítélik el az IS/ISIS-t, és határolódnak el tőle, és nyilvánítják terrorista szervezetnek, hanem a mezei átlagemberek is, akik létrehozták a Not in my Name szervezetet és oldalt az IS/ISIS ellen.
És mi számol be erről? Egy keresztény oldal:
www.christiantoday.com/article/not.in.my.name.how.muslims.are.responding.to.isis/40990.htm

fehérfarkas 2014.10.01. 15:20:22

@ribizlibogyó: "Pontosan a legsemmirekellőbb embereket lehet összegyűjteni egy ilyen terrorista hadsereghez, mert ilyen helyre pont azok mennek, akik egyébként minden jóra alkalmatlanok.
Ha alkalmasak lennének bármiféle jó cselekvésére, akkor otthon maradnának.
(...)
Ami Assadot illeti, nekem semmi bajom vele. Csak az ateizmussal van bajom.
Ezek a terroristák hogy lehetnének már hívők, amikor az "államukban" betiltották a muzulmán vallás oktatását? Meg a történelmet, rajzot, éneket.
Ezek hitetlen kutyák, nem tudok rájuk mást mondani."

Valóban, akik oda mennek Szíriába és Irakba a terroristákhoz csatlakozni, azok szélsőségesek, olyanok, akik erőszakosságukat ott ki akarják élni védtelen, ártatlanokon, és olyan szörnyű brutalitást csinálni, amiért a saját országukban börtönbüntetés vagy kivégzés várna rájuk. Az ilyen emebre gyűjtőszervezete az ISIS, az al-Nusra Front és társaik.

A másik dolog pedig a kalifátus. Ez nem kalifátus, és semmi köze a kalifátushoz. Aki ismeri a történelmet, az tudja hogyan működtek az igazi kalifátusok: a Rashidun kalifátus (az első 4 kalifa), az Omajjád kalifátus, Abbaszida kalifátus, Cordobai kalifátus, Fatimida kalifátus, Ottomán kalifátus.
Az Ottomán Birodalom volt az utolsó kalifátus, és évszázadokkal a létrejötte után is 1914-ben a birodalom fővárosának (Isztambulnak/Konstantinápolynak) lakossága fele nem muszlim volt, magának a birodalomnak a lakossága többsége pedig keresztény (leginkább görög, ortodox és különböző keleti keresztények, de a balkáni területein katolikusok és reformátusok is szép számmal voltak). Jeruzsálem lakosságának többsége arab keresztény és zsidó volt, és nemcsak az Ottomán Birodalomból mentek oda keresztény zarándokok, hanem a cári Oroszországból, a Habsburg Birodalomból, Német-Római Birodalomból, Francia Királyságból és Britaniából is. A 16-17. sz-ban pedig az Ottomán Birodalom fogadta be a Spanyol Királyságban üldözött zsidókat.
Ráadásul a közhiedelemmel ellentétben nem volt Nyugat ellenes, hanem amikor minket meghódított akkor éppen Francia Királyság és Britania szövetségese volt. Pár évszázaddal később pedig az Osztrák-Magyar Monarchia és a Német Császárság szövetségese a britek és franciák ellen. Az 1. világháborúban magyarok és törökök a Dardanelláknál együtt harcoltak az Antant seregei ellen.
Ráadásul az Ottomán szultán csak azután vette fel a kalifa címet, hogy Mekka és Medina mellett Bagdadot is elfoglalta, és ezzel az Abbaszida kalifátus jogfolytonosának tekintette magát.
süti beállítások módosítása