Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Keresztényüldözés ma

Keresztényüldözés ma

Ismét lecsapott a Boko Haram. 38 keresztény áldozat.

2014. július 15. - Emide Buda
boko.jpg
 

A Boko Haram iszlamista szervezet fegyveresei megint megtámadtak egy falut Nigériában. A Dille nevű, keresztények által lakott faluba dzsipekkel és motorokkal érkeztek, és válogatás nélkül lőni kezdtek a lakosokra. A házakra kézigránátokat dobtak. Legalább harmincnyolcan meghaltak, felégették gyakorlatilag az egész falut, és elpusztult három templom is – írja az MTI.

A lakók egy részének sikerült bemenekülni egy közeli bozótosba, ott töltötték az éjszakát. Amikor azonban másnap visszatértek, a fegyveresek megint lőni kezdtek rájuk. Ezután a falubeliek busszal próbáltak menekülni az iszlamisták elől, ezt a buszt viszont tévedésből kilőtte a nigériai légierő. A vadászpilóták azt hitték, hogy a támadók menekülnek busszal Dilléből.

A hírügynökségi jelentések szemtanúk beszámolói alapján készültek, hivatalos megerősítés még nincs. Annyit viszont a biztonsági források is megerősítettek, hogy sokan meghaltak a támadásban, és a halálesetek közül néhányat a nigériai légierő csapásai okoztak.

A Boko Haram iszlám államot szeretne létrehozni Nigériában, az ország északi részén aktívak. Ők azok a terroristacsoport, amely áprilisban elrabolt 276 iskolás lányt, és később azzal fenyegetőzött, hogy eladják a lányokat rabszolgának. 219 lányról még mindig azt gondolják, hogy a Boko Haram fogságában van.

boko-haram-video.jpg

http://index.hu/kulfold/2014/07/15/hamrincnyolcan_meghaltak_az_ujabb_boko_haram-tamadasban/

A bejegyzés trackback címe:

https://kozbenjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr476511351

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása