Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Keresztényüldözés ma

Keresztényüldözés ma

Folytassuk a közbenjárást Meriam Ibrahimért!

2014. június 03. - Emide Buda

A legfrissebb hírek szerint hamarosan szabadon engedik Meriam Ibrahimot

2014. május 31. szombat 22:40

A The Guardian brit lap értesülései szerint a világméretű tiltakozás hatására hamarosan szabadon engedik Meriam Ibrahimot, a várandósan halálra ítélt szudáni fiatalasszonyt. Meriam ügyvédje azonban kételkedik.

A hír állítólag magasrangú kartúmi hivatalnoktól származik. A tiltakozók mellé álltak olyan befolyásos politikusok, mint David Cameron, Tony Blair, Nick Clegg és Ed Miliband. Több politikus fölvetette: támogassanak-e továbbra is segélyekkel olyan országokat, melyek semmibe veszik az emberi jogokat.

A fiatalasszony ügyvédje azonban kételkedik, szerinte az ígérettel csak a tiltakozást akarták lecsillapítani.

Amint arról több ízben hírt adtunk, a 27 éves, második gyermekét váró nőt a szudáni bíróság halálra ítélte hitehagyás vádjával, és száz korbácsütésre ítélték házasságtörésért – mert nem muzulmán férfihoz ment feleségül. Meriam Jahíja Ibrahim egy kislánynak adott életet május 26-ról 27-re virradó éjszaka a kartúmi kórházban, egy hónappal a kiírt időpont előtt. Férje, Daniel Wani, aki amerikai állampolgár és kerekesszékhez kötve él, még egy héttel a szülés előtt is megbilincselve találta feleségét, amikor meglátogatta a börtönben.

Mint a Meriamot képviselő ügyvéd, El-Saríf  elmondta a Channel Four-nak: Meriamot először 2013. szeptember 13-án tartóztatták le, akkor még szabadon engedték. Utána szeptember 28-án újra letartóztatták, majd idén február 24-én ismét – azóta börtönben van. Az ügyvéd cáfolta azokat a korábbi híreket, melyek szerint Meriamot rokonai jelentették föl, ehelyett azt feltételezi, olyanok akarták félreállítani, akik meg akarták szerezni a tulajdonában lévő boltot és szépségszalont.

A 27 éves nőre a Szudánban hatályos iszlám jog, a saría alapján május 15-én szabtak ki kötél általi halált. Az asszony ügye hatalmas felháborodást váltott ki világszerte. Több ország, köztük Franciaország, Nagy-Britannia és az Egyesült Államok is mélységesen elítélte a bíróság döntését.

Magyar Kurír

http://www.magyarkurir.hu/hirek/a-legfrissebb-hirek-szerint-hamarosan-szabadon-engedik-meriam-ibrahimot-53376

A bejegyzés trackback címe:

https://kozbenjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr606262728

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása