Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Keresztényüldözés ma

Keresztényüldözés ma

Álddozataikat megkínozták, mielőtt elvágták a torkukat a török iszlamisták

2014. május 26. - Emide Buda

Vérlázító igazságtalanság

Hét év telt el a Malatyában elkövetett borzalmas gyilkosság óta. A tetteseket máig nem ítélték el, sőt időközben a börtönt is elhagyhatták.

Megölték: Aydın, Yüksel és Geske msn  

A Zirve keresztény kiadó munkatársai – Necati Aydın lelkész, Uğur Yüksel és a német Tilmann Geske – 2007. április 18-án találkoztak Malatya kelet-anatóliai városban, amikor öt radikális iszlámista fiatal hatolt az épületbe. Előbb megkínozták áldozataikat, majd elvágták a torkukat.

A hosszadalmas eljárás során az 5 tettes mellett 16 iszlámistát is bűnrészességgel vádoltak. A gyanúsítottak a bíróság előtt kigúnyolták és megfenyegették a vértanúk hozzátartozóit. Az államügyész már megtartotta vádbeszédét. Mindenki arra várt, hogy napokon belül megszületik az ítélet, amikor a törvény 5 évre csökkentette a vizsgálati fogság időtartamát. A gyilkosok viszont már 7 éve voltak őrizetben. Ezért 2014. március 7-én el kellett engedni őket, és – elektromos lábbilinccsel – házi őrizetbe kerültek. A Török Evangéliumi Szövetség „vérlázító igazságtalanságnak” nevezte az esetet.

Susanne Geske, a meggyilkolt Tilmann Geske lelkész özvegye három gyermekükkel ma is Malatyában él. Az özvegy – akinek most hozzá kell szoknia ahhoz, hogy férje gyilkosai bármikor szembejöhetnek vele az utcán– „katasztrofálisnak” tartja a török igazságszolgáltatást. A biblia segítségével próbálja földolgozni a tragédiát, belőle merít tanácsot és vigaszt. Susanne Geske szerint Isten ajándéka, hogy soha nem érzett gyűlöletet sem bosszúvágyat a gyilkosok iránt.

http://www.csi-magyarorszag.hu/torokorszag_verlazito.php

A bejegyzés trackback címe:

https://kozbenjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr786210694

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása