Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Keresztényüldözés ma

Keresztényüldözés ma

Hitének elhagyása miatt ítéltek halálra egy terhes asszonyt Szudánban

2014. május 15. - Emide Buda

Hiába tiltakoztak a nyugati nagykövetségek, a kartúmi bíróság mégis halálra ítélte a 27 éves nőt.

Az elítélt keresztény, és végig azt hangoztatta, hogy soha nem változtatta meg a vallását. Az Amnesty International jelentése szerint a nyolc hónapos terhes nőt másfél éves fiával együtt tartják fogva az országban. 

Abbász Mohammed al-Kalifa bíró ítélete szerint a nő előzőleg három napot kapott, hogy megtagadja a vallását, de nem volt hajlandó visszatérni az iszlám hitre, ezért kötél általi halálra ítéli.

A tárgyaláson előzőleg egy muzulmán vallási vezető próbálta meg meggyőzni az asszonyt, aki azonban közölte a bíróval, hogy mindig is keresztény volt, és soha nem változtatta meg vallását.

Keresztény istentisztelet Szudánban

szudán ker.jpg

Meriam Jahíja Ibrahim Isagot házasságtörés miatt száz korbácsütésre is ítélték. Ez a vád azon alapul, hogy keresztény férfihez ment feleségül, márpedig a Szudánban hatályos iszlám jog, a saría szerint muzulmán nő csak muzulmánhoz mehet feleségül.

A bíróságnál az ítélet ellen mintegy ötvenen tiltakoztak, “a vallásszabadság alkotmányos jog” feliratú transzparensekkel a kezükben.

Az ítélethirdetésen több nyugati diplomata is jelen volt. Kedden az Egyesült Államok, Kanada, Nagy-Britannia és Hollandia nagykövetsége már mély aggodalmát fejezte ki a szudáni nő ügye miatt, és felszólította a kormányt a vallásszabadság tiszteletben tartására.

Az Amnesty International szerint Isag asszony anyja után ortodox keresztényként nevelkedett, muzulmán apja ugyanis nem élt a családdal. Később az állítólagosan hitehagyott nő egy dél-szudáni keresztény férfihez ment férjhez.

A saríát 1983-ban vezették be Szudánban, ritkán alkalmaznak halálos ítéletet. (MTI/BBC)

http://444.hu/2014/05/15/hitenek-elhagyasa-miatt-iteltek-halalra-egy-not-szudanban/szudán.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://kozbenjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr436169662

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gosig Ratta 2014.05.15. 17:57:59

Bezzeg, ha egy meleget ítélnének halálra, akkor ezek az országok (USA, UK, Hollandia) nem "aggodalmuknak adnának hangot", hanem háborúval fenyegetőznének...
süti beállítások módosítása