Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Keresztényüldözés ma

Keresztényüldözés ma

Keresztényüldözést ígér a Jobbik

2014. március 20. - Emide Buda
A szélsőjobboldali párt 2014-es országgyűlési választási programjában és az általuk szervezett kampánygyűlések visszatérő témái között rendre feltűnik a Hit Gyülekezete. Választóiknak most már hivatalosan is azt ígérik, hogy hatalomra kerülésük esetén megfosztják egyházi státuszától Európa legnagyobb neoprotestáns közösségét.

Szándékuk nem előzmény nélküli: az elmúlt parlamenti ciklusban négyszer is kezdeményezték az Országgyűlésben a Hit Gyülekezete törlését az egyházak közül. Emellett országos rágalomkampányt szerveztek az ellen, hogy a kiterjedt iskolahálózattal rendelkező pünkösdi-karizmatikus közösség közoktatási intézmények működtetését vállalja át önkormányzatoktól.

A Jobbik 2014-es választási programjának egyházpolitikával foglalkozó fejezete az elmúlt kormányzati ciklusok bűneihez sorolja a „vallási jellegű, de valójában pénzszerzésre szakosodott álvallások és álegyházak elszaporodását”. Ezek a formációk a program írói szerint egyáltalán nem vették ki a részüket a társadalmi kötelezettségekből, nem egy esetben pedig „kifejezetten társadalom- és nemzetellenes tevékenységet folytattak”. Kiemelt bűnnek tartják, hogy a Fidesz 2011-es egyházügyi törvénye „történelmi rangra” emelte a Hit Gyülekezetét. Hatalomra kerülése esetére a Jobbik új vallástörvényt vezetne be, amelyben szigorítani tervezik az egyházak bejegyzését és működésük felügyeletét.  A hitesek „politikai-hatalmi tényezővé válásának” egyházi státuszuk elvételével kívánnak gátat szabni. Különben is – írják a programalkotók – a közösség „nem a társadalmilag pozitív létezésének”, hanem a „rossz egyházügyi törvénynek és a politikai lobbijának köszönheti történelmi rangját”.

Amellett, hogy ez tételesen nem igaz (hiszen a Hit Gyülekezete a vallás szabad gyakorlásáról szóló 1895. évi XLIII. törvénycikk alapján nyerte el egyházi jogállását, amelyet mind a rendszerváltáskori 1990. évi IV-es, mind a 2011. évi CCVI. új vallástörvény megerősítettek), a magát deklaráltan nem demokratikus pártnak tituláló Jobbik ezzel hivatalosan is felvállalta, hogy likvidálni kíván egy bejegyzett, három évtizede törvényesen működő vallási közösséget Magyarországon. Programjuk tehát nyílt hadüzenet a törvények uralma, a jogbiztonság és a vallásszabadság ellen.

Ezt ismerte fel az Együtt-PM Szövetség is, amikor nyilatkozatban ítélte el az uszítást. „Pörzse Sándor, a neonáci Jobbik egyik vezérszónoka egy lakossági fórumon kijelentette, hogy gusztustalan lépés volt a Hit Gyülekezetének beemelése a történelmi egyházak sorába, illetve hogy a Hit Gyülekezetének van tartanivalója attól, hogy a Jobbik hatalomra kerül” – áll a Szelényi Zsuzsa nevével fémjelzett közleményben, amely kiemeli: „egy parlamenti párt képviselője felekezeti hovatartozás alapján, hite és meggyőződése miatt fenyeget magyar állampolgárokat”.

A kommüniké utal még egy Vona Gábor- beszédre is, amely szintén ebben a szellemben fogant. A Jobbik miniszterelnök-jelöltje egy veszprémi kampánygyűlésen úgy vélekedett, hogy a „Hit Gyülekezete már régen nem egy egyház Magyarországon, hanem egy politikai és gazdasági hálózat”, és nem helyes, hogy a „Fidesz által történelmi egyház rangjára emelt szekta törvényszerűen szerezhet irányítási lehetőséget, jogot oktatási intézményekben és közintézményekben”. Vona így summázta véleményét: „Ha kormányra kerülünk, a Hit Gyülekezetét vissza fogjuk minősíteni.”

Lapunk munkatársai felkeresték a szélsőjobboldali párt „húzósabb” neveinek vidéki haknijait, hogy meggyőződjünk: tényleg kampánytéma tud-e lenni ma Magyarországon egy bejegyzett egyház tervezett jogfosztása. Balatonfüreden Kepli Lajos meghívására Balczó Zoltán tartott lakossági fórumot. A Jobbik alelnöke elmondta, hogy azért kértek név szerinti szavazást a Hit Gyülekezete ellen a parlamentben, mert „nincs helye a bevett felekezetek között”. Nyársapáton Volner János Jobbik-alelnök ígérte meg csekély számú hallgatóságának, hogy hatalomra jutásuk esetén azonnal törölni fogják a „cionista elveket valló” közösséget a bevett egyházak közül. Körmenden Bana Tibor vendégeként Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője mondta ugyanezt, annyi kiegészítéssel, hogy az „álkeresztény, cionista biznisz-szekta” helyett a történelmi egyházak előjogait szeretnék biztosítani a jövőben. Murányi Levente Jobbik-alelnök pedig Dömsödön sérelmezte, hogy a Neonáci Ellenes Mozgalom tüntetésén szándékosan félreértelmezték Gyöngyösi Márton párttársa zsidó képviselők lajstromozására vonatkozó kijelentését. Szégyennek és bűnnek nevezte továbbá a Hit Gyülekezete egyházi jogállását, és leszögezte: „Vissza kell állítani a hagyományos szakrális dolgokat!”

http://hetek.hu/belfold/201403/keresztenyuldozest_iger_a_jobbik

A bejegyzés trackback címe:

https://kozbenjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr955870871

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vipera01 2014.03.20. 17:04:06

„Ha kormányra kerülünk, a Hit Gyülekezetét vissza fogjuk minősíteni.”

Ez hol keresztényüldözés?

Emide Buda 2014.03.20. 17:10:16

Kedves Vipera01,
ez minden normális országban keresztényüldözés.
Az ország 4. legnagyobb keresztény felekezetéről van szó. Alsó hangon is 100 000 emberről van szó, akiket le akarnak minősíteni.
És jól tudjuk,az ilyen "visszaminősítések " végül hová vezetnek.

Al 2014.03.21. 22:05:01

Ez minden civilizált országban keresztényüldözésnek minősül, mivel keresztény emberekről van szó. Csak nálunk sok ostoba azt hiszi, hogy a kereszténység a három "us" végű vallási irányzatban merül ki. Holott világszerte még rengeteg keresztény irányzat létezik (köztük a pünkösdi karizmatikus), amelyeknek történelme, működése könnyen megismerhető lenne bárki számára, de az önjelölt jobbikos "vallásszociológusok" láthatóan már az elején feladták. Jól jelzi a színvonalat a Jobbik alelnök idézett mondata: "Vissza kell állítani a hagyományos szakrális dolgokat!" Vajon ő meg tudná mondani, mit ért ez alatt? :))) Még csak az hiányozna, hogy ilyen alulképzett, rovott múltú exvillanyszerelők döntsenek az egyes felekezetek minősítéséről.

Vipera01 2014.03.22. 14:09:18

@Emide Buda:

Azt is tudjuk, hogy az antifasizmus hova vezet...

Keresztényüldözés az lenne, ha valakit arra kényszerítenének, hogy tagadja meg Jézust, különben elveszti a munkáját/bebörtönzik/kivégzik. A Jobbik semmi ilyesmit nem akar.

Semmi bajuk nem lenne a Hit gyülekezetével, ha a hitélettel foglalkoznának, és kimaradnának a pártpolitizálásból.

A Hitgyüli és a Jobbik között az az alapvető különbség, hogy a Jobbik Magyarország iránt érez úgy, mint ahogy a Hitgyüli Izrael iránt.
Ami a Hitgyülinek a holokauszt, az a Jobbiknak Trianon.
Ami a Hitgyülinek a nácizmus, az a Jobbiknak a kommunizmus.

Tény, hogy a Jobbik inkább a szakrális, vallásos irányzatot támogatja. Viszont a többi párt mit? Szekularitás, homoszexualitás, feminizmus... Ilyen szempontból egyik sem túl jó alternatíva. De ha választanom kell egy ateista politikus és egy katolikus politikus között, én inkább az utóbbit választanám.

Vipera01 2014.03.22. 14:37:59

@Emide Buda:
"Az ország 4. legnagyobb keresztény felekezetéről van szó. Alsó hangon is 100 000 emberről van szó, akiket le akarnak minősíteni."

Ti pedig az ország harmadik (vagy talán második) legnagyobb pártját akarjátok leminősíteni. Alsó hangon is 600 000 emberről van szó.

Pestabácsi 2014.03.24. 15:00:03

Ez az alakulat már leminősítette magát a nettó náci megnyilvánulásaival. Rég lejárt már a szavatossági ideje, és szaga van.

Kőtőkálmán 2014.03.24. 15:02:28

"Azt is tudjuk, hogy az antifasizmus hova vezet..."

Kedves Vpera01!
Hová? ( Sztem valamit nagyon összekeversz)

Emide Buda 2014.03.24. 15:11:16

@Al:
"Vissza kell állítani a hagyományos szakrális dolgokat!" Annyi közük van a bibliai kereszténységhez, mint sámánnak a konfirmáláshoz.

Emissary 2014.03.25. 06:18:54

Inkább a nemzetemet támogatom mint Izraelt, Isten azt akarta, hogy ide szülessek, és itt éljek vele élő kapcsolatban. A mai Izrael pedig elég nagy bálvány a Hit gyülekezete előtt. Mindenki Izrael aki Isten népéhez tartozik, azaz mi is akik hitben járunk, erről szól az új szövetség!

Kőtőkálmán 2014.03.25. 09:06:43

@Emissary: Dicséretes dolog , hogy a nemzetedet támogatod. Én is. De a jobbik a magyar nemzet ellensége, vezetőit a hatalom megragadásán kívül semmi nem érdekli, legkevésbé a magyarság sorsa. Eladnák az országot Iránnak, az oroszoknak, bárkinek, aki hatalomra segíti és pénzeli őket.Szóval vagy a nemzetedet támogatod, vagy a jobbikot.

Pestabácsi 2014.03.25. 09:09:41

@Emissary: Erről (is) szól az Új szövetség:
Róma levél 11.
11. Annakokáért mondom: Avagy azért botlottak-é meg, hogy elessenek? Távol legyen; hanem az ő esetük folytán lett az idvesség a pogányoké, hogy ők felingereltessenek.
12. Ha pedig az ő esetök világnak gazdagsága, és az ő veszteségök pogányok gazdagsága, mennyivel inkább az ő teljességök?
13. Mert néktek mondom a pogányoknak, a mennyiben hát én pogányok apostola vagyok, a szolgálatomat dicsőítem,
14. Ha ugyan felingerelhetném az én atyámfiait, és megtarthatnék közülök némelyeket.
15. Mert ha az ő elvettetésök a világnak megbékélése, micsoda lesz a felvételök hanemha élet a halálból?
16. Ha pedig a zsenge szent, akkor a tészta is; és ha a gyökér szent, az ágak is azok.
17. Ha pedig némely ágak kitörettek, te pedig vadolajfa létedre beoltattál azok közé, és részese lettél az olajfa gyökerének és zsírjának;
18. Ne kevélykedjél az ágak ellenében: ha pedig kevélykedel, nem te hordozod a gyökeret, hanem a gyökér téged.
19. Azt mondod azért: Kitörettek az ágak, hogy én oltassam be. "
Érdemes Pál apostolt tanulmányozni, ha tényleg érdekel a kereszténység.
Jó Biblia olvasást!

Vipera01 2014.03.31. 19:43:51

@Kőtőkálmán:

A "visszaminősítés" csak annyira vezet a holokauszthoz, mint amennyire az antifasizmus a kommunizmushoz. Emlékezhetünk, hogy Rákosiék is mennyire harcoltak a fasizmussal...
Elég volt valakire ráfogni, hogy fasiszta/nyilas/hungarista volt, és vitték az Andrássy út 60-ba. Vagy csak elvesztette a munkáját, jobb esetben.

Persze az Andrássy út 60-ba és Recskre más ürüggyel is be lehetett kerülni, de az egykori kommunisták közül sokan szociáldemokrataként kezdték...

Vipera01 2014.03.31. 19:47:55

@Pestabácsi:
Igaz az idézet. De Jézus mindenkiért meghalt, az igazi és a beoltott ágakért egyaránt.

A Jobbik hibája, hogy az eredeti ág ellen ágál.
A Hitgyülié pedig, hogy az eredeti ágat tartja gyökérnek.

Magyarul, nem Izrael Istenét imádják, hanem magát Izraelt imádják istenként. Az alkotást imádják az alkotó helyett.

Manapság pedig nagyon sok eredeti ág pedig megtagadja a gyökeret.

Vipera01 2014.03.31. 19:50:00

@Kőtőkálmán:
Az eddigieket sem érdekelte más. És ők is eladták az országot korábban Moszkvának, mostanság pedig Brüsszelnek és Washingtonnak, mert épp az segíti hatalomra és pénzeli őket.

Amúgy nem eladnák az országot Iránnak, hanem jó gazdasági kapcsolatokat ápolnának vele. Irán óriási piac, sok keresnivalója van ott a magyar mezőgazdaságnak és iparnak (mármint annak, ami megmaradt belőle)

Kőtőkálmán 2014.04.03. 09:39:18

"és vitték az Andrássy út 60-ba."
Ami előtte egyébként a nyilasok székháza volt.

Kőtőkálmán 2014.04.03. 09:47:40

@Vipera01: Irán?
Ezen a blogon is olvashatsz arról, hogy bánnak a keresztényekkel ott. A legdurvább iszlám vallási diktatúra!
kozbenjaro.blog.hu/2013/08/28/irani_vallasi_terror_8_ev_borton_a_lelkesznek
kozbenjaro.blog.hu/2013/10/07/siraz_foglyai_irani_keresztenyek_sinylodnek_a_leghirhedtebb_bortonben

Vona meg a Saeed Banihashemi iráni nagykövettel parolázik, itthon meg a kereszténység védelmezőjeként tetszeleg. Fujj! Tiszavasvári még testvérvárost is szerzett magának Iránból, miközben keresztényeket akasztanak Teheránban a hitük miatt.

Vipera01 2014.04.03. 10:20:18

@Kőtőkálmán:
A legdurvább vallási diktatúra Szaud-Arábia, nem Irán. Ott sem bánnak kesztyűs kézzel a keresztényekkel, de a szaudiakhoz képest sokkal szabadabb, felvilágosultabb ország. Elég, ha csak a nők jogait megemlítem, hogy mennyi joga van egy perzsa nőnek, és mennyi egy szaudinak.

Azt tudtad, hogy Szaud-Arábia az egyik legfontosabb partnere az USA-nak és ezáltal Izraelnek? Mivel politikailag együttműködnek, és a szaudiak egy vagon pénzt tolnak az USA-ba, mindjárt nem érdekli őket az a fajta feudalizmus, ami ott megtalálható.

Az Iránnal szembeni bojkott sem az iszlám miatt van, az csak ürügy, más lehet a háttérben.

Gyalázod a Jobbikot, mert jó kapcsolatokat ápol Iránnal. De sok, demokratikus(nak mondott) nyugati ország sokkal nagyobb gazdasági kapcsolatokkal rendelkezik Iránnal, mint Magyarország. Elég, ha csak Németországot és Nagy-Britanniát mondom. Az Iran Air-nak nincsenek járatai Budapestre, de van Bécsbe, Párizsba, Frankfurtba, Hamburgba, Kölnbe, Milánóba, Rómába, Amszterdamba, Stockholmba, Göteborgba, Londonba. Ennyi erővel rájuk is fújtassunk.

Nem értek egyet Irán vallási politikájával, de nem szeretem a kettős mércét.

Vipera01 2014.04.03. 11:51:22

@Kőtőkálmán:
Teherán testvérvárosa egyebek között Los Angeles, London, Szöul, Moszkva, Pteroria, Brazíliaváros, Dubai...

Mashad testvérvárosa többek között:
München, Milánó, Kuala Lumpur, Fresno (USA), Santiago de Compostela (Spanyolo.)

Iszfahán testvérvárosai többek között:
Barcelona, Kairó, Firenze, Freiburg, Jászvásár (Iasi), Szentpétervár, Velence, Jereván, Kuvaitváros, Isztambul.

Shiraz testvérvárosa többek között Weimar, Nicosia és Kuala Lumpur.

Ennyi erővel ezekre a városokra is fújtassunk, hogy hogyan képzelik...

Arról ne is beszéljünk, hogy a keresztényeket üldöző Kína gazdasági kegyeit keresi minden ország gyakorlatilag...

A demokrácia csak addig tart, amíg nem sérti a gazdasági érdekeket.

Emide Buda 2014.04.03. 12:52:30

@Vipera01:
Uraim, ennyi volt. A blog a keresztény-üldözésről szól. A jobbikot fényező untig ismert paneleket majd a pártgyűlésen , ez nem a blog témája.Mostantól moderálok. Pestabacsi, Kőtőkálmán meg vasárnap úgy is leteheti a voksát.
süti beállítások módosítása