Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Keresztényüldözés ma

Keresztényüldözés ma

Brutális mészárlás Nigériában!

2014. február 17. - Emide Buda

Lemészároltak egy keresztény falut Nigériában: legalább 106 halott

Iszlamista fegyveresek golyózáport zúdítottak vasárnap egy nigériai falu keresztény lakosaira és megöltek közülük legkevesebb százhat embert. Voltak, akiknek a torkát vágták el - számoltak be szemtanúk.

A falu neve Izge, a kameruni határ közelében fekszik. A tömeggyilkosok vérengzésük közben azt kiáltozták, hogy "Allah hatalmas!". A támadók kifosztották a falu boltjait és felgyújtottak több tucat házat. A Reuters brit hírügynökséget telefonon értesítette a történtekről egy helybeli férfi. "Miközben beszélek, még mindig holttestek hevernek az utcákon" - idézte a hírügynökség Abubakar Usmant. A férfi hozzátette: "elmenekültünk anélkül, hogy eltemettük volna őket, mivel féltünk attól, hogy a terroristák még mindig a bokrokban rejtőznek".

A CNN arról ír, hogy a faluba fegyveresek érkeztek teherautókon és motorokon, majdarra kérték a falu férfiait, hogy gyülekezzenek össze. Ezt követően elkezdték ütni, rúgni, majd agyonlőni őket. Ezután a terroristák házról házra járva olyan férfiakat kerestek, akik elrejtőztek a támadások elől és őket is agyonlőtték. A támadásokban összesen legalább 106 ember vesztette életét.

Borno állam szenátora arról számolt be a BBC-nek, hogy legalább 100 iszlamista fegyveres érkezett a faluba és öt órán keresztül mészárolták le az embereket, anélkül, hogy a hadsereg beavatkozott volna. Hozzátette: a hadsereg nem figyelt a térségre, miután a múlt héten kilenc katonát gyilkoltak meg a közelben.

Számos gyermek és diák életét követelő terrorcselekmény történt vasárnap Nigériában Galéria: terror Nigériában További képek

A tömeggyilkosságot egyelőre semmilyen szervezet nem vállalta magára, a történtek alapján azonban szinte biztosra vehető, hogy az elkövetők iszlamisták lehettek. A hatóságok a Boko Haram nevű terrorszervezetet gyanúsítják a mészárlás elkövetésével.

Borno állam Konduga nevű városában a múlt hét elején 30 embert gyilkoltak meg egy támadásban, mellyel szintén a Boko Haramot vádolják. A támadásra reagálva az állam kormányzója, Kashim Shettima arra kérte a hadsereget, hogy küldjön erősítést a térségbe, hogy a katonaság felvehesse a harcot a térségben található terroristákkal szemben.

Nigéria lakosságának nagyjából a fele muszlim, a másik fele keresztény. Az északi részt zömmel muzulmánok lakják, de vannak keresztény többségű területek - amilyen Izge és környéke - is. Ezek lakosaira gyakran támad a Boko Haram nevű terrorszervezet válaszcsapásként arra, ha a nigériai hadsereg meg rájuk mér csapást. Szerdától a légierő naponta bombázta az Izge melletti erdőkben rejtőző terroristákat.

A Boko Haram ki akarja szakítani az északi területeket Nigériából, hogy független iszlám államot alapítson. Négy éve folyik a harc, a halálos áldozatok száma már másfél ezer fölött van.

atv.hu / CNN / BBC / MTI

http://www.atv.hu/kulfold/20140217-lemeszaroltak-egy-kereszteny-falut-nigeiarban-legalabb-106-halottboko index.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://kozbenjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr955818753

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása