Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Keresztényüldözés ma

Keresztényüldözés ma

Templomostrom a piramisok árnyékában

2014. január 31. - Emide Buda

Kopt ortodox templomot támadtak meg fegyveresek Egyiptomban


Fegyveresek támadták meg a gízai kormányzóság Október 6. körzetében található kopt ortodox Szűz Mária-templomot január 29-én délután. A rendőrség beavatkozott, egy rendőr meghalt, ketten megsebesültek a lövöldözésben. A helybelieknek sikerült megállítani a támadók autóját és egyiküket átadták a hatóságoknak. A másik fegyverest néhány órával később szintén letartóztatták. A támadók, Mohamed Abdel-Hamid Ibrahim és Ahmed Mohamed Abdel-Rahman, iszlám szélsőséges csoportok tagjai.

II. Tawadros kopt ortodox pátriárka elítélte a támadást, és részvéttáviratot küldött a meggyilkolt rendőr családjának. Jerome Samir, a helyi egyházmegye papja a MCN hírügynökségnek elmondta: megerősítik a templomok és egyházi épületek védelmét. „A kisebb templomok mellé is őröket állítunk, szükség van erre, mivel a térségben több fegyveres csoport is működik, akik a béke ellen törnek.”

Egyiptomon erőszakhullám söpör végig azóta, hogy Muhammad Morszi elnök 2013. július 3-i bukása után a kormány ősszel betiltotta a Muszlim Testvériséget.

Az iszlamisták a kopt keresztényeket az új katonai kormányzat támogatóinak tartják, és azzal vádolják őket, hogy erőszakos kampányt indítottak a Muszlim Testvériség tagjai ellen. Augusztus közepén, néhány nappal azután, hogy feloszlatták az iszlamisták ülősztrájkját Kairóban, szélsőségesek ezrei támadtak keresztény otthonokra és templomokra szerte az országban, és több mint 200 épületet romboltak le.

pravmir.com/Magyar Kurír

http://magyarkurir.hu/hirek/kopt-ortodox-templomot-tamadtak-meg-fegyveresek-egyiptomban

A bejegyzés trackback címe:

https://kozbenjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr715791290

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása