Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Keresztényüldözés ma

Keresztényüldözés ma

Betiltott istentiszteletek Kolumbiában

2013. december 04. - Emide Buda

A FARC korlátozza a miséket Kolumbiában


A Kolumbia dél-nyugati részén fekvő Putumayo megyében a Kolumbiai Forradalmi Fegyveres Erők (Fuerzas Armadas Revolucionarias de Colombia, FARC) gerillái kizárólag szombaton és vasárnap engedélyezik a templomok nyitva tartását és misék celebrálását – jelentette a Fides vatikáni hírügynökség.

http://bibliaaruhaz.hu/index.php

„A miséket először egész hétre betiltották – mondta el Luis Alberto Parra Mora, Mocoa és Sibundoy püspöke –, de aztán Puerto Guzmán és Puerto Asís lakóinak kérésére a marxista gerillaszervezet végül is a hétvégekre engedélyezte a miséket. Jelenleg is tárgyalásokat folytatunk a fegyveresekkel, mert ahhoz ugyan hozzájárultak, hogy ebben a két városban misézzünk, de a falvakba továbbra sem mehetünk, és ott a templomokat a hét mindennapján zárva kell tartani.”

„Aggodalommal figyeljük papjaink és püspökeink biztonságának gyengülését, akiktől megvonták azt a jogot, hogy szabadon hirdethessék Isten Igéjét” – nyilatkozta a Fides ügynökségnek P. Pedro Mercado, a kolumbiai püspöki konferencia helyettes titkára.

Annak ellenére, hogy a FARC és Juan Manuel Santos kolumbiai elnök kormánya 2012 óta béketárgyalásokat folytat, a fegyveres konfliktus töretlenül dúl az országban. Putumayo megyéből a közelmúltban hat, a gerillacsoport által megfenyegetett papot is biztonságosabb övezetbe kellett menekíteni – adta hírül a La Croix.

Magyar Kurír
(já)

http://magyarkurir.hu/hirek/farc-korlatozza-miseket-kolumbiaban

A bejegyzés trackback címe:

https://kozbenjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr475675177

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása