Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Keresztényüldözés ma

Keresztényüldözés ma

Ismét elhurcoltak egy papot a kínai hatóságok

2013. augusztus 13. - Emide Buda

Kínában letartóztatták a földalatti egyház egyik papját

Kínai hatóságok a Xiwanzi Egyházmegye egyik papját tartóztatták le az elmúlt héten. Itt évek óta üldözik a földalatti egyházat.

Kínai Biztonsági Szolgálat tartóztatott le Hebei tartományban egy katolikus papot, aki a földalatti egyházhoz tartozik. A 39 éves Song Wanjunt szerdán kora reggel hurcolta el tíz rendőr, ismeretlen helyre – jelentette a KNA német katolikus hírügynökség hivatkozva az USA székhelyű Kung Bíboros Alapítványra.  

Song a Xiwanzi egyházmegye papja, itt évek óta erős a kínai hatóságok fellépése a katolikus földalatti egyházzal szemben. Számtalan pap és püspök él letartóztatásban, házi őrizetben, illetve kényszerült átnevelő táborba.

Kína katolikusai 1950 óta megosztottak. Egymással szemben áll a rendszerhez hű „Patrióta Egyesülés” és a pápához hű földalatti egyház. Az utóbbi erős állami üldözés alatt áll. Hivatalos adatok szerint a Katolikus Egyház 5,7 millió tagot számlál, nem hivatalos adatok szerint számuk 12 millió. Becslések szerint további tíz millió a földalatti egyház híve.

Magyar Kurír/KNA

http://www.magyarkurir.hu/hirek/kinaban-letartoztattak-foldalatti-egyhaz-egyik-papjat

A bejegyzés trackback címe:

https://kozbenjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr465459311

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása