Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Keresztényüldözés ma

Keresztényüldözés ma

Végre történik valami!

A Nemzetközi Büntetőbíróság tárgyal a tömeggyilkos Boko Haramról

2013. augusztus 07. - Emide Buda

boko.jpgA Nemzetközi Büntetőbíróság tárgyal a Boko Haram ügyről

A Nemzetközi Büntetőbíróság ellenőrzi a Boko Haram terrorcsoport ellen lefolytatott eljárást. 2009 óta az iszlamista terrorista csoport feltételezhetően több mint 1200 keresztényt és muszlimot gyilkolt meg Nigériában.

A Nemzetközi Büntetőbíróság szerint elég ok merült fel, hogy a Boko Haram terrorista csoportot emberiség ellen elkövetett bűntett vádjával állítsák bíróság elé. 2009-től kezdődően a Boko Haram szisztematikus és kiterjedt támadást intézett a civil lakosság ellen, ennek következtében több mint 1200 keresztény és muszlim veszítette életét.

Az évek során fokozódott a támadások mértéke és gyakorisága. A nemzetközi bíróság most azt vizsgálja, megfelelő felelősséggel járt-e el a nigériai bíróság a bűntettek feltárásában.

A 2002-ben Hágában létrehozott bíróságot ruházták fel azzal az illetékességgel, hogy eljárjon emberiség ellen elkövetett bűntettekben. Olyan esetekben indít eljárást, amikor nemzeti szinten vagy nem képesek, vagy nem akarják végigvinni az eljárást.

Nigéria elnöke Goodluck Jonathan májusban rendkívüli állapotot jelentett be, hogy határozottabban eljárjon a Boko Haram csoport ellen. A biztonsági állapotok romlása miatt júniusban több mint 6000 ember menekült el Északkelet-Nigériából – jelentette az ENSZ menekültügyi bizottsága.

Magyar Kurír/Kathpress

http://www.magyarkurir.hu/hirek/nemzetkozi-buntetobirosag-targyal-boko-haram-ugyrol

A bejegyzés trackback címe:

https://kozbenjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr1005449426

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása