Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Keresztényüldözés ma

Keresztényüldözés ma

Boko Haram: A gyerekgyilkosok.

2013. július 10. - Emide Buda

boko index.jpg

Nigéria: harminc gyermek meggyilkolása után erősödik a biztonsági szolgálat

Megerősítik a katonai erők jelenlétét Abuja térségében – nyilatkozta Goodluck Jonathan elnök. Az elmúlt héten iskolát ért támadás, harminc gyerek halt meg.

Nigériában a közelmúltban egy iskolát ért merényletet követően megerősítik a biztonsági intézkedéseket. Goodluck Jonathan a KNA német hírügynökségnek arról beszélt: nagyobb védelmet kell nyújtani úgy külföldieknek, mint a helyi lakosságnak a terrortámadásokkal szemben.

Ezzel egyidejűleg Jonathan megerősítette, továbbra is indokolt fenntartani a május közepén bevezetett rendkívüli állapotot Borno, Yobe und Adamawa tartományokban. A megerősített katonai bevetés célja, hogy visszaszorítsák a Boko Haram iszlamista csoportot. Az intézkedések már hoztak eredményt – mondta az elnök.

Kritikusok ezzel szemben attól tartanak, hogy a terroristák pusztán más tartományokba helyezik át székhelyüket.

Az elmúlt szombaton Mamudo városában legalább 29 iskolás gyerek és egy tanár veszítette életét. Más források 40 halottról beszélnek. A támadók, feltételezhetően Boko Haram követői, a kora reggeli órákban törtek be egy iskolához tartozó internátusba. Ott először lövéseket adtak le, majd felgyújtották az épületet.

Feltételezhetően megtorló akció történt Mamudoban. Néhány nappal a támadás előtt ugyanis Dogon Kuka városában 22 állítólagos Boko Haram követő veszítette életét. Ezt követően több iskolát is támadás ért Yobe tartományban.

Borno tartomány fővárosában, Maiduguriban júniusban egy iskola azért került a csoport figyelmébe, mert a városban fiatalok állítólag összefogtak Boko Haram tagok ellen, hogy kiszolgáltassák őket a hatóságoknak.

A Boko Haram iszlamista csoport felfogása szerint a nyugati műveltség egyenlő a bűnnel. A 2002-ben létrehozott csoport 2011-ig helyi jelenségnek számított, mely csak Északkelet-Nigériában aktív. Miután 2009-ben nigériai biztonsági erők megölték Mohammed Yusuf alapítót, egyre radikalizálódott a csoport. Ettől kezdve emberek százai estek áldozatul a Boko Haram csoportnak, köztük számos keresztény. A csoport nyugati befolyás ellen harcol ma is, céljuk, hogy a többségében iszlám lakosságú területen iszlám államot hozzanak létre.

A legnagyobb népességgel rendelkező afrikai állam északi területei muzulmán többségűek, ugyanakkor a déli rész keresztény.

Kathpress/Magyar Kurír

http://www.magyarkurir.hu/hirek/nigeria-harminc-gyermek-meggyilkolasa-utan-erosodik-biztonsagi-szolgalat

A bejegyzés trackback címe:

https://kozbenjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr685398687

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása