Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Keresztényüldözés ma

Keresztényüldözés ma

A költészet hatalma. Hét év egy versért.

Szólásszabadság kínai módra

2013. május 30. - Emide Buda

Szólásszabadság kínai módra

Egyik súlyos börtönbüntetés a másik után. Kína szilárdan menetel az emberi jogokkal szemben. Bár a 60 éves Zhu Yufu súlyos betegséget szerzett a munkatáborban, orvosi ellátást azonban nem kap.

Peking, Tienanmen-tér: a kínai rendőrség nem tűri a kritikus hangokat reut  

Szabadságot Zhu Yufunak! ca  

Zhu Yufu keresztény másként gondolkodó (Hangzhou város, Zhejiang tartomány, Kelet-Kína) 2011. április 11. óta újra rács mögött van. A kommunista hatóságok haragját most egy interneten terjedő verse váltotta ki. Zhu Yufu „Itt az idő” című költeményében az arab tavaszról beszél, és arról álmodik, hogy a kínai nép fölkel a szabadság és demokrácia nevében.

A hatóságok az államhatalom aláásásával vádolták (kínai büntetőtörvénykönyv 105. cikkely, 2. bekezdés). Azt is szemére vetették, hogy fölszólított a bebörtönzött másként gondolkozók családtagjainak támogatására, és interjúkat adott a külföldi médiának. Zhu Yufut ezért 2012. februárban 7 év fogságra ítélték és 3 évre eltiltották a politikai jogok gyakorlásától.

Már egyszer ült hét évet

A pekingi kormányt bíráló tevékenysége miatt Zhu Yufu az 1999-2006 közötti éveket is rács mögött töltötte. 1998-ban megalapította a Kínai Demokratikus Pártot és kiadott egy ellenzéki lapot. Már akkor súlyosan bántalmazták. 2007-2009 között ismét börtönben volt, mivel egy rendőrtisztet azzal vádolt, hogy a fiát hosszú kikérdezés alá akarta vonni.

Súlyos betegen is munkatáborban

Harmadik letartóztatása már sokkal nehezebbnek bizonyult: a ma 60 éves férfit 2011. március 7-én ismét elfogták. Egy gépgyárban kell dolgoznia, ahol nagyon megromlott az egészsége. Szívpanaszai vannak, a feje duzzadt, magas a vérnyomása és a koleszterinszintje is. Csak a falnak támaszkodva tud mozogni. Azonnal orvosra, életmentő gyógyszerekre és megfelelő táplálkozásra lenne szüksége. Nemcsak ezt tagadják meg tőle, de a családjával sem találkozhat. Szabadon bocsátási kérelmét is elutasították.

Magas rangú külföldi emberi jogi aktivisták, Frank Wolf és Chris Smith amerikai szenátorok minden eszközt bevetnek, hogy elérjék a súlyos beteg keresztény férfi azonnali szabadlábra helyezését.

Zhu Yufu: Itt az idő

Itt az idő, Kína népe! Itt az idő. A tér* mindenkié. Itt az idő, szavazz a lábaddal, és indulj a tér felé.

Itt az idő, Kína népe! Itt az idő. A dal mindenkié. Itt az idő, énekelj. Csendüljön szívedből a dallam.

Itt az idő, Kína népe! Itt az idő. Kína mindenkié. Itt az idő, válassz a szíved szerint egy új Kínát.

http://www.booker.hu/konyv/kinai_es_japan_koltok_kosztolanyi_dezso/

*A Tienanmen-tér, ahol a kommunisták 1989-ben vérbe fojtották a demokráciát követelő diáktüntetést. A brutális akciónak több száz áldozata volt.

http://www.csi-magyarorszag.hu/kina_het_ev_egy_versert.php

A bejegyzés trackback címe:

https://kozbenjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr365335891

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása