Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Keresztényüldözés ma

Keresztényüldözés ma

Kasurai mészárlás. A nigériai keresztényüldözés újabb sötét fejezet

2013. április 15. - Emide Buda

Ezreket kergettek el muszlim fegyveresek Nigériában

2013. április 02., kedd, 13:33 • Utolsó frissítés: 4 órája
Szerző: MTI


 

Tizenkilencen meghaltak és mintegy 4500-an elmenekültek otthonaikból Nigéria középső részén, ahol a hét végén egy muszlim népcsoport fegyveresei lerohantak több települést a Kaduna állambeli Kaura körzetében - közölte kedden egy helyi tisztségviselő.

A támadást a feltételezések szerint az elsősorban szarvasmarha-tenyésztéssel foglalkozó fulani pásztornép tagjai hajtották végre. A helyi földművelő atakar közösség tagjain álltak bosszút, amiért azok a gyanú szerint megmérgezték állataikat. A túlnyomórészt keresztény atakarok előzőleg azt sérelmezték, hogy földjeiket jogtalanul legeltetésre használják a fulanik. A támadásban nők és gyermekek is életüket vesztették. 

http://www.booker.hu/konyv/akikre_nem_volt_melto_e_vilag_hetek_konyvek/

A térségben rendszeresek a hasonló, földhasználattal kapcsolatos konfliktusok a két népcsoport között. A mostani incidens helyszíne, Kaduna állam déli része a főleg muszlimok lakta északi és a keresztény többségű déli országrész találkozásánál fekszik. A szomszédos Plateau államban az utóbbi két hétben több tucatnyian haltak meg hasonló zavargások következtében.  

A Human Rights Watch (HRW) nemzetközi emberjogvédő szervezet adatai szerint a 2011-es választásokat követő összecsapásokban Kaduna állam területén több százan vesztették életüket. Az Afrika legnépesebb államának számító Nigéria mintegy 150 milliós népességét 250 etnikai csoport alkotja. A lakosság mintegy 50 százaléka muszlim.

http://hvg.hu/vilag/20130402_Ezreket_kergettek_el_muszlim_fegyveresek

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kozbenjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr625189296

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása