Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Keresztényüldözés ma

Keresztényüldözés ma

Célpontban a keresztények. Egyiptom.

2012. december 19. - Emide Buda

„Társadalmi türelmetlenség”

„Méltóság, szabadság, igazságosság” – a forradalom jelszavaiból mára nem sok maradt Egyiptomban. Dr. Matiz Tadrosz arról beszélt a CSI zürichi rendezvényén, hogy a vallási kisebbségek mit is várhatnak az iszlámista többségű kormánytól.

r

Még emlékszünk a Tahrír-téri képekre: több mint 1 millióan vonultak az utcákra, Hoszni Mubarak lemondását követelve. A forradalom összekovácsolta az egész társadalmat. A tüntetők között voltak nagymamák és állapotos nők is. A nemzeti egység 18 napig tartott. Vallási jelszavak és zászlók szinte egyáltalán nem voltak láthatók.

Visszaélés a vallással

Iszlámisták a saría bevezetését követelik Reuters  

Most újra tömegtüntetések zajlanak, ezúttal Mohamed Murszi elnök ellen, aki Mubarakhoz hasonlóan erőszakot alkalmaz. A megmozdulások már halálos áldozatokat követeltek, és a hatóságok több száz embert őrizetbe vettek. Ha az iszlámista Muzulmán Testvériség és a szalafisták tagjai megindulnak, kitörhet a polgárháború. „A Muzulmán Testvériség a tekintélyelvű uralom bevezetésekor arra hivatkozik, hogy a nép választotta meg őket” – magyarázza Mariz Tadrosz.

A fanatikusok visszaélnek a vallással, és úgy tesznek, mintha az iszlám léte forogna kockán. A más nézetűeket pedig a pokollal fenyegetik.

Célpontban a keresztények

A forradalom kitörése óta erősödött a keresztények elleni fenyegetés, és több településről (például Dahshurból) elűzték őket. Eddig már százezrek hagyták el Egyiptomot. „A társadalom többsége türelmetlen velük szemben” – állítja Tadrosz, példákat is említve.

Egyes falvakat „megtisztítottak” a keresztényektől. Ilyen támadások a Mubarak rezsim idején soha nem fordultak elő.

Azzal vádolják a keresztényeket, hogy rágalmazzák az iszlámot. Ez nem több híresztelésnél, amelynek célja, hogy börtönbe juttassák a keresztényeket.

A keresztényeket rendszeresen ellenségnek nevezik, szidalmazzák és kirekesztik.

A mindennapos súrlódásoknak szándékosan vallási színezetet adnak. Ha például egy keresztény vevő a piacon nem tud megegyezni a muzulmán eladóval, az hirtelen fölkiált, hogy a keresztény tiszteletlen a muzulmánok iránt.

Az iszlámisták arra biztatják az egyszerű falusiakat, hogy jelentsék, ha keresztény templomok felújítását vagy építését az „iszlám költségére” végzik.

Dr. Mariz Tadrosz CSI


Mariz Tadrosz tíz évig volt újságíró Kairóban, és saját bőrén tapasztalta, mit jelentett Mubarak uralma alatt élni. Ma azonban mind többen panaszkodnak arra, hogy sokkal rosszabb a helyzetük, mint az előző rendszer idején volt.

http://www.csi-magyarorszag.hu/_egyiptom_tarsadalmi.php?nvd=1

A bejegyzés trackback címe:

https://kozbenjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr514972934

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása