Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Keresztényüldözés ma

Keresztényüldözés ma

Még egyszer Szíria

2012. október 24. - Emide Buda

A szíriai keresztényeket is támadják a lázadók

Szíriában a többségében szunnita lázadók nem csak az alavita (siíta) dominanciájú kormányt, hanem minden vallási kisebbséget, köztük az ősidők óta ott élő szír keresztény közösséget is támadják.


Szíriában él a világ egyik legrégebbi keresztény közössége. A 2 ezer éves vallást becslések szerint az ország népességének 10 százaléka követi. Azonban a szír keresztények a dzsihádista felfogású lázadó csoportok támadásai miatt hamarosan iraki hittársaik sorsára juthatnak, akiket tömegével űztek el az országból - írja az AINA hírügynökség.

A militáns csoportok ellenőrzése alatt álló városokban – így Homszban is – a keresztények könnyen erőszak áldozataivá válhatnak. Sőt, az iszlamisták a templomokat is rendszeresen támadják, sokban jelentős anyagi károkat okoznak, más istentiszteleti helyeket pedig el is pusztítottak.

A keresztények és más kisebbségekhez tartozók megpróbálták fegyverrel megvédeni lakóhelyeiket, de a lázadók rengeteg anyagi támogatást és fegyvert kapnak a környező arab országokból és Nyugatról, így a túlerő elsöpri a védekezőket. A harcok egyre súlyosbodnak, a keresztények pedig gyakran választás elé kerülnek: maradjanak, vagy külföldre meneküljenek?

atv.hu / aina.org
http://atv.hu/kulfold/20121017_nyugatrol_tamogatjak_a_sziriai_keresztenyeket_tamado_lazadokat

A bejegyzés trackback címe:

https://kozbenjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr684866031

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása