Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Keresztényüldözés ma

Keresztényüldözés ma

Egy jó hír. 3 év börtön után kiszabadult az iráni rezsim börtönéből.

2012. szeptember 12. - Emide Buda


2012. szeptember 11. (kedd)

Az iráni hatóságok szombaton váratlanul elengedték Juszuf Nadarkhanit, aki kereszténységre térése miatt csaknem három évet töltött fegyházban. A CSI más szervezetekkel együtt kezdettől követelte a lelkész fölmentését.

Rasht város, 2012. szeptember 8. – Juszuf Nadarkhani a börtön előtt igfm  

Juszuf Nadarkhani lelkész 2009. szeptember óta egyfolytában börtönben volt. Hitehagyással (aposztázia) – egész pontosan az „iszlámról való eltéréssel” – vádolták, mivel 19 éves korában fölvette a kereszténységet. Iránban kivégzés vár az iszlámot elhagyóra. Ezért a teheráni bíróság 2010. októberben aposztázia vádjával kimondta a halálos ítéletet Juszuf Nadarkhanira. A döntés azonnal hatalmas nemzetközi tiltakozást váltott ki. Emberi jogi szervezetek, kormányok és parlamenti képviselők követelték az ártatlan lelkész azonnali és feltétel nélküli szabadon bocsátását.

A CSI több tiltakozó akciót indított Nadarkhani kiszabadításáért. Az Ön aláírása is segített ebben, amiért hálával tartozunk.

Az ítélet után szabadon távozhatott

2012. szeptember 8. – Juszuf Nadarkhani először találkozik a feleségével szabadon igfm  

A hatóságok 2011 karácsonyára ígérték a végleges döntést, ám a pert többször elhalasztották. A legújabb tárgyalási napot 2012. szeptember 8-ra tűzték ki. A bíró 6 órás huzavona után fölmentette a vádlottat a halálos ítélet alól, ugyanakkor 3 év börtönt szabott ki rá azért, mert „muzulmánok közt térített”. Mivel a lelkész épp ennyit töltött előzetes letartóztatásban, ezt már nem kell leülnie. Még aznap elhagyhatta a Rasht városi fegyintézetet. Az épület előtt végre ismét találkozhatott rá váró feleségével, két gyermekével, rokonaival és barátaival.

A szabadulás jelentősége

Juszuf Nadarkhani lelkész szabadlábra helyezése újabb bizonyítéka annak, hogy a tiltakozás mennyit ér: a halálos ítélet három év börtönre csökkent általa!

A CSI reméli, hogy a mostani teheráni ítélet csak az első lépés abba az irányba, melynek során a többi, lelkiismereti okból bebörtönzött fogoly előtt is kitárulnak az ajtók, vagy legalább csökkentik a büntetésüket. Az örömteli hír erősítse meg elkötelezettségünket, és fokozott erővel követeljük a vallásszabadságot Iránban és más országokban.

A bejegyzés trackback címe:

https://kozbenjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr934772534

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tropescu 2012.09.12. 19:48:23

Nahát, igazán örülök. Sajnos ritka az ilyen jó hír. Nyugaton inkább a házikedvencek jogai sarkallják aktivitásra az embereket... Reméljük, változik a helyzet!
süti beállítások módosítása