Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Keresztényüldözés ma

Keresztényüldözés ma

Lerombolni minden keresztény templomot!

2012. június 06. - Emide Buda

Tolerancia muzulmán módra

 
 
 
Tolerancia muzulmán módra
 
A cikk nyomtatása Elmondani barátomnak Hozzászólás a bloghoz

Az Arab-félszigeten levő valamennyi keresztény templom lerombolására szólított fel Abdullah bin Abdul Aziz sejk, Szaúd-Arábia legfelsőbb egyházi tekintélye, nagy mufti.

Az Arab-félsziget moszlimjai vezetőjének ez az éles hangú nyilatkozata nemcsak a keresztényeket döbbentette meg, de a próféta tanainak követőit is.

Amint a média beszámolt, a muzulmán szellemi tekintély sokkoló kijelentése válasz volt az „Iszlám Kultúra Újjászületése” nevű kuvaiti társaság kérdésére. A nem kormányzati szervezet olyan törvény elfogadására törekszik,amely tiltaná, hogy új keresztény templomokat emeljenek. A társaság aktivistái Abdullah bin Abdul Aziz sejkhez fordultak tanácsért. Neki töretlen a tekintélye a szunnita királyságban. Ő pedig nem csak azt ajánlotta a hatóságoknak, hogy ne építsenek új keresztény templomokat, de a meglévők lerombolását is.

A sejk felhívását értetlenül fogadták még az iszlám hívei is. Albir Krganov, az oroszországi muzulmánok központi irányító szervének tagja Rádiónknak adott interjújában kijelentette:

- Mohamed próféta korában is voltak különféle vallások, megvoltak a különféle felekezetek templomai. A Korán kimondja, hogy az embernek még ahhoz is joga van, hogy ne legyen vallásos. Napjainkban kudarcra vannak ítélve azok a kísérletek, hogy egyvallású államot alakítsanak ki.  Keresztény templomok vannak a különböző muzulmán országokban, mint ahogyan mecsetek az európai városokban. A mai világ sokszínű. És ami fő, hogy a különböző felekezetek kölcsönösen tiszteljék egymást, ne legyen felhívás radikális akciókra.

Reménykedni lehetne abban, hogy félreértették Abdullah bin Abdul Aziz szavait, ha az utóbbi időszakban ebben a közel-keleti körzetben nem indult volna kemény keresztényüldözés. Február elején Szaúd-Arábiában számos etióp keresztényt tartóztattak le. Deportálni fogják őket, azért, mert Dzseddában részt vettek a karácsonyi istentiszteleten. A monarchia törvényei alapján, csak a muzulmánok tarthatnak nyilvános vallásos szertartásokat. 2011 végén Jordániában nagy sikere volt a saria tanács egyik tagja által kiadott fetvának, amely értelmében a nem muzulmán hitű nők elrabolhatók és megerőszakolhatók.

A királyság egyházi irányításának központjában nem erősítették meg a keresztény templomok lerombolására vonatkozó fetvát. De az Arab-félsziget egyházi vezetőjének kijelentéséről szóló hírek már önmagukban is megindíthatják a vandalizmus hullámát a templomok ellen, de ezen túl kiválthatják a másképp gondolkodók elleni súlyos véres leszámolást is a Közel-Keleten. Márpedig az utóbbi időben Krisztus tanításának követői amúgy is kénytelenek voltak tömegesen elhagyni a körzetet. Az utóbbi évben Líbiát elhagyta az ott élő keresztények 75 százaléka.  Ugyancsak gyorsan csökkent a keresztények száma Tuniszban. Egyiptomban most már a lakosság nem több mint tíz százalék a keresztény. Szudánban, Eritreában és Szomáliában ez az arány még az egy százalékot sem éri el.

http://hungarian.ruvr.ru/2012_03_20/69022312/


A bejegyzés trackback címe:

https://kozbenjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr34569485

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása