Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Keresztényüldözés ma

Keresztényüldözés ma

Pakisztán. " A keresztények kutyák!"

2012. május 24. - Emide Buda

A keresztény Imrán Gafur Maszih állítólag meggyalázta a Koránt, ezért életfogytiglanra ítélték. A CSI követeli a szabadlábra helyezését.

 

Pakisztánban sok ember ül ártatlanul börtönben wikaj  

 

Imrán Maszih: ártatlanul életfogytiglanra ítélve: idop  

 

Imrán Gafur Maszih Hadzsvari településen (Pandzsáb szövetségi állam) egy könyvkereskedés tulajdonosa volt. A szomszédjuk, Haddzsi Liagat Ali ezért már régóta irigykedett rá – mondta Imrán apja. 2009. július 1-jén az akkor 26 éves Imrán udvarán elégette a használt papírt. A muzulmán szomszéd ezt megpillantva elérkezettnek látta az időt, hogy megszerezze a jól működő üzletet. Azt állította, hogy a keresztény Imrán lomtalanítás közben szándékosan Korán lapokat is meggyújtott, és így meggyalázta a szent könyvet. A híresztelést a mecset hangszóróján is terjesztették. Hamarosan több mint 400 földühödött muszlim gyűlt Imrán háza elé. Fivérével, Nevínnel együtt megverték a könyvesbolt tulajdonost, akit a rendőrség még aznap őrizetbe vett.

 

 

     

 

 

De az ingerült tömeg nem nyugodott, hanem a rendőrőrs elé vonultak, kővel dobálták meg az épületet, és azt kiáltozták: „Halál a szent Koránt meggyalázóra, akasszák föl! A keresztények kutyák, Imrán egy kutya!” Ezért a foglyot átszállították egy faiszalabadi fogdába. 2010. január 11-én a bíróság a „Korán megszentségtelenítése és vallási gyűlöletkeltés” miatt (295/A és B cikk) kimondta az életfogytig tartó ítéletet. Emellett mintegy 625.00.-Ft-nak megfelelő rúpia pénzbüntetés is kiszabott, ami majdnem tízszerese a havi átlagjövedelemnek.

 

 

 

Imrán családja a Legfelső Bírósághoz fellebbezett, de a mai napig nem kaptak választ. A férfi viszont azóta is börtönben van. Naponta csak kétszer hagyhatja el az ablaktalan cellát, és még a sorakozónál, ahol az összes foglyot megszámolják. Nyáron a zárka hőmérséklete meghaladja a 49 fokot.


Blaszfémia törvény: a vallási kisebbségek üldözésének eszköze

   


A 186 milliós Pakisztáni Iszlám Köztársaság lakosságának túlnyomó többsége muzulmán. Mindössze 3% keresztény, 2% ahmadista (muszlim) és 1,8% hindu. Az állam elnyomja a vallási kisebbségeket, például az állások betöltésénél, a katasztrófasegélyek kiosztásánál vagy letartóztatások esetén. A kisebbségek tagjai sokszor rosszabb körülmények közé kerülnek mint muzulmán társaik, és a támadásoktól sem védik meg őket a hatóságok.

Az úgynevezett blaszfémia törvény is főleg a kisebbségeknek okoz kárt. 1986-os bevezetése óta több mint 4.000 esetben indítottak eljárást miatta. Mintegy ezer vádlottat elítéltek, egy részüket halálra.

Az utóbbi években Ászja Bibi esete kiváltotta a világ felháborodását. Az ötgyermekes szegény napszámos asszonyt 2010. november 8-án halálra ítélték, mivel a kolléganői által szított vita során állítólag becsmérelte Mohamedet. A CSI tiltakozó akciót indított a kiszabadítására.

http://www.csi-magyarorszag.hu/pakistan.php

A bejegyzés trackback címe:

https://kozbenjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr234544000

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása