Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Keresztényüldözés ma

Keresztényüldözés ma

Ma még kérdő mondat, holnap kijelentő

2012. április 16. - Emide Buda

Csak a keresztényeknek nem jár egyenlő bánásmód?

Európa-szerte növekvő intoleranciát és diszkriminációt tapasztalnak a keresztények, miközben Brüsszel egyre erélyesebben hirdeti ez egyenlő bánásmódot – derül ki egy napokban nyilvánosságra hozott jelentésből. A beszámoló szerkesztőjét, Veronika Gudrun Kugler német keresztény jogvédőt a Hetek kérdezte.
 
Miért érezték szükségét annak, hogy ez a jelentés megszülessen?

– 15 éve kísérem figyelemmel a politikát és a kereszténységről szóló kérdéseket. Hamar világossá vált számomra, hogy az intolerancia mellett állami és jogi korlátozás is fennáll a kereszténységgel szemben, emiatt külső segítséggel létrehoztunk egy információs adatbázist, és elkezdtük vizsgálni, hogy milyen formában jelentkeznek ezek a dolgok, milyen gyakran, és hogy hol is van pontosan a probléma, hogy megfelelően tudjunk reagálni ezekre.

Nem tudunk sajnos mindenről beszámolni, de azt meg tudjuk tenni, hogy kimondjuk, hogy egy területen probléma van. Több mint 620 különálló esetet vizsgáltunk. Az esetek mintegy harmada jogi kérdés, kétharmada pedig társadalmi probléma.

A kirekesztés elleni törvények védenék a keresztényeket, ha a jogalkalmazó helyesen értelmezné őket, vagy eleve a jogszabállyal van probléma?

– Mindkét eset lehetséges. A különböző országokban különféle törvények léteznek,
és vannak kormányzati rendeletek is, ezek nagyon eltérnek egymástól. Több példát is tudnék említeni, például Angliában több utcai prédikátort letartóztattak gyűlöletbeszéd gyanújával, mert azt hirdették nyilvánosan, hogy meg kell térni.

       Veronika Gudrun Kugler
Több esetben is megállapította a bíróság, hogy a rendőrség a törvényt túlságosan szigorúan értelmezte és alkalmazta. Ebben az esetben a törvény a gyanúsított védelmében is alkalmazható volt. Franciaországban viszont igen nagy probléma alakult ki az orvostanhallgatók körül, akiknek a szabályozás nem teszi lehetővé, hogy lediplomázzanak anélkül, hogy abortuszt végeznének. Spanyolországban az állami szabályozás kötelezi az orvosokat, akik nem hajlandók abortuszt végezni, hogy az ezt igénylő pácienseknek más orvosokat ajánljanak, akik hajlandók erre. Ez is alapvetően ütközik a kereszténység alapelveivel.

Skóciából két szülésznő esete jutott el hozzánk, akiket a bíróság tiltakozásuk ellenére arra kötelezett, hogy vegyék át egy olyan kórházi osztály felügyeletét, ahol abortuszt végeznek.
Amikor a lelkiismereti szabadság korlátozása bekerül a törvényi szabályozásba, érvényes lesz a felekezetek által üzemeltetett kórházakra is, amelyek olyan beavatkozásokat kell, hogy elvégezzenek, amit keresztényként nem tehetnének.

Németország és Ausztria nem támogatja a melegeket is védő Európai Unió egyenlő bánásmód irányelvét, miközben több német politikus is nyíltan vállalja homoszexualitását. Mi a magyarázata ennek az ellentmondásnak?

– A direktíva a magánéleti kérdésekbe is erősen bele kíván avatkozni, ám ezeket
Németországban a keresztény kormánypártok (CDU és CSU), Ausztriában pedig a kormány nagyon erősen védi. Angela Merkelt a német vállalkozások is arra kérték, hogy ne támogassa a direktívát, mivel az el tudná lehetetleníteni a normális munkavégzést, hiszen nem választhatnák meg szabadon, hogy kit alkalmaznak, vagy kiknek nyújtanak szolgáltatást. Egy egyszerű példa: ha egy fényképész visszautasítja, hogy egy meleg párról készítsen esküvői képeket, perelhetővé válna.

Mit gondol, a keresztények miért nem olyan aktívak, mint a kisebbségi lobbik, holott többségként nagyobb erőt tudnának kifejteni?

- Úgy gondolom, hogy az elmúlt ötven évben az európai keresztények túlságosan visszavonultak a nyilvánosságtól, és sikerült meggyőzniük magukat arról, hogy a vallás egy személyes dolog. Egy zsidó jogtudós azt mondta nem olyan régen, hogy az osztrák keresztények gettóba zárták magukat. A gettó falait a keresztények belülről is építették, mert úgy gondolták, hogy így talán biztonságban lesznek, ehelyett élve temették el magukat.

Úgy gondolom, hogy egy új generációra van szükség a kereszténységen belül, akik azt mondják, hogy a kereszténység nem ódivatú, hanem igenis nagyon pozitív hatással van a társadalomra, mert védi az emberi méltóságot. Mindenki számára biztosítani kell a vallásszabadságot és a toleranciát a máshogy gondolkodók irányában, és ezt ki kell vinni a nagy nyilvánosság elé, hogy részt vegyünk a véleményformálásban.

Egy új generáció kell, amely arról van meggyőződve, hogy a vallás nem magánügy. Közülünk is nagyon sokan elhitték, hogy a vallás túl gyenge, de ez hamis felfogás. A társadalom végleg meg fog romlani, ha mi misztériumként kezeljük a tudást, a szentséget, amit kaptunk. Erre mindenkinek szüksége van, és ezt ki szabad mondani! Ez nem szégyen.

Mit gondol, milyen lehet Európa jövője, ha minden úgy megy tovább, ahogy eddig?
Teljesen szekulárissá és liberálissá fog válni a keresztény fundamentumok ellenére?

– Mindenki érzi, hogy az emberi méltóságot sokkal inkább védelmezni kellene, mert túlságosan tágak már a határok. Ha az európai keresztények bátrabbak lennének a nyilvános vitákban, ha a politikában és a közéletben magas pozíciókat céloznának meg, és valóban aktívan ki is használnák ezeket a lehetőségeket, akkor úgy gondolom, hogy hosszú távon nagyobb változást lehetne létrehozni. El kell érnünk, hogy a vallási kérdéseket pozitívan kezeljék, mert a hit és a vallás az egyes társadalmi egységekre pozitív hatással van.

Különbözik azonban egymástól az egyéni és a közösségi szintű befogadás. Ha a kereszténység társadalmi elfogadása erősödne, akkor nem lehetne többé azt mondani, hogy az olasz iskolákból el kell távolítani a kereszteket, ugyanis ez az identitásuk, a történelmük szerves része. A munkáltató sem mondhatná, hogy valaki nem viselheti a keresztet a munkahelyén, és nem veszítené el az a nővér az állását, aki együtt imádkozik egy haldokló beteggel. Úgy gondolom, hogy erősebb társadalmi fellépéssel talán még meg lehet valósítani Európában ezt a hozzáállást.
 
 
http://atv.hu/kulfold/20120415_vezeto
 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://kozbenjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr904454741

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

láng 2012.05.14. 20:17:29

Ezt találtam egy oldalon,és szerintem érdekes;idézet:

Ti elfelejtettetek és elfelejtetek imádkozni, HOZZÁM fohászkodva az ÉN irgalmas kegyelmemet kérni és nem akartok ELŐTTEM magatokra ismerni, mint nagy bűnösökre!. Azok is, kik ugyan imádkoznak, de üres szívvel teszik azt és csak elhadarják a szavakat kötelességteljesítés gyanánt, úgy gondolva, hogy az ISTEN ezzel majd csak megelégszik! Ó milyen nagy ostobaság! Az imádságra nektek van sürgősen szükségetek, hogy fohászkodjatok a kegyelemért és az áldásért az embertesvéreitek, ellenségeitek és a magatok részére bűneitek megbocsátása végett. Ne azért és ne úgy imádkozzatok, mintha minderre NEKEM volna szükségem, vagy hogy NEKEM az ÚRISTENNEK örömet akarjatok szerezni! Ha az imádságaitok minden szava a szívetek legmélyebb szeretetteljes alapjából jut el HOZZÁM, akkor ÉN nektek ajándékozhatom a KEGYELMEMET és az IRGALMAMAT. Olyan nehéz mindezt megérteni?

Ezért békéljetek meg egymással, ti e Föld embergyermekei, mindegy hogy ti melyik valláshoz és népcsoporthoz tartoztok, keresztények, muzulmánok, zsidók és buddhisták, ébredjetek fel végképp az illúzióitokból, mert hullámok, hullámok után fogják a Földet elárasztani, de csak azokat sodorják majd magukkal, akik az ÉN SZENT figyelmeztetéseimet sem meghallani sem megszívlelni nem akarják. Ezért olvassátok az ÉN SZENT KINYILATKOZTATÁSAIMAT, különösképpen azt amit ÉN AZ ÚR az ÉN SZENT ÚJ BIBLIÁMBAN adtam! (Az ÚJ BIBLIA Magyarnyelvű fordítása készülőben van).

Amikor benneteket nyugalom és béke vesz körül, akkor van időtök arra, hogy VELEM A TEREMTŐVEL szövetséget kössetek, ELŐTTEM vizsgálva magatokat, hogy ENGEM helyesen ismertek-e fel, mint a SZERETET és IRGALOM URÁT, szemügyre véve önmagatokat, hogy a mindennapi gondolataitokban, a beszédetekben, a cselekedeteitekben embertestvéreitekkel, teljesen igaz szeretettel és irgalommal viseltettek-e? Ám amikor majd a szükség jön, akkor már késő lesz mindezt megtanulni és kijavítani. Ezért bölcsek legyetek és ne ostobák!

Ha ti mindezt, amit ÉN itt röviden összefoglalva a tudomásotokra adok, megteszitek és elvégzitek, akkor az ÉN SZENT ÁLDÁSOM körülvesz és megvéd benneteket minden szükséggel és veszéllyel szemben - és egy béketeljes világ fog a horizonton körvonalazódni nagyon gyorsan, mert ÉN A TEREMTŐ megalapítom veletek az új emberiséget az igaz béke és igaz szellemi felemelkedés új anyaföldjén.

ÉN erre hívlak fel benneteket, mindannyiótokat szeretett embergyermekeim ezen a Földön, mint a ti

ISTENETEK és URATOK és ÖRÖK MENNYEI ATYÁTOK

ÁMEN

Pestabácsi 2012.05.15. 09:10:07

@láng:
Pestabácsi 2012.05.15. 09:05:16
Érdekesnek érdekes, igaznak nem igaz.
Isten nem kerül önmagával ellentmondásba, és nem fog új bibliát írni, a régivel ellentétes tartalommal. Inkább a "régit" kellene többet forgatni.
A szabad véleménynyilvánítás elvitathatatlan joga mellett had jegyezzem meg, nem korrekt más, nagy tekintélyű személy (jelen esetben Isten) nevében kijelenteni olyan dolgokat,amiket nem mondott.

láng 2012.05.15. 20:19:11

@Pestabácsi: Nem tudhatom más hogyan értelmezi a bibliát,nem vallási vitának szántam az idézetet nem látok benne Istennel ellentéteset sehol pedig átolvastam.Szerintem az nem korrekt,hogy ön úgy gondolja Isten nem írathat akkor és ott Bibliát amikor neki tetszik,és nem beszélhet annak a szájával akinek a szellem kijelenti magát.Utálatos dolog Istent kalitkába zárni és elvenni a jogát a hatalma gyakorlására. A világot Ő teremtette és minden hatalom az övé azt tesz amit akar,és ott amikor az neki tetszik.Bocsánat ha megzavartam kitörölheti ha akarja.
süti beállítások módosítása