Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Keresztényüldözés ma

Keresztényüldözés ma

Egyre durvább a helyzet Egyiptomban

2012. április 06. - Emide Buda

Megsértette az iszlámot – három év börtönre ítélték

Szerdán egy egyiptomi bíróság három év börtönbüntetésre ítélte a 17 éves Gamal Abdu Masszúd nevű keresztény diákot, mert tavaly decemberben Mohamed prófétát és az iszlámot gúnyoló karikatúrákat posztolt Facebook-oldalán. A gúnyrajzok miatt muzulmánok keresztények otthonait gyújtották fel, az incidens során több keresztény megsérült – közölte a Reuters


Gamal Abdu Masszúdot azzal is vádolják, hogy a karikatúrákat iskolatársainak is elküldte Assiut városában, ahol sok keresztény él, és amely egyben az ortodox koptok legfőbb vallási vezetőjének, a néhai Senuda pápának szülővárosa is.

Negad al-Borai emberi jogi ügyvéd közölte: az egyiptomi törvények szerint a három éves börtönbüntetés az ilyen „bűncselekményért” kiszabható maximum.

Egyiptomban a lakosság mintegy tíz százalékát kitevő nyolcmilliós keresztény kisebbség már jó ideje feszült viszonyban él a túlnyomórészt muzulmán többséggel. A muszlimok és keresztények közötti feszültség éveken át lappangott, de a Hoszni Mubarak elnököt elűző forradalom kitörése óta az indulatok újra fellángoltak. Az egyiptomi keresztények egyre inkább tartanak attól, hogy templomaikat támadások érik.

A koptok az ellenük irányuló akciókért a keményvonalas iszlamistákat teszik felelőssé, de szakértők szerint lakosságon belüli ellentétek is okolhatók a történtek miatt.

http://atv.hu/cikk/20120405_megsertette_az_iszlamot_harom_ev_bortonre_iteltek

A bejegyzés trackback címe:

https://kozbenjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr154368035

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása