Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Keresztényüldözés ma

Keresztényüldözés ma

Nílus-menti abszurd. Így keresnek fogást az egyiptomi keresztény üzletemberen

2012. március 01. - Emide Buda

 Miki egér miatt áll a bál Egyiptomban

Elutasította a Miki egeret hosszú szakállal, Minnie-t pedig nikábban ábrázoló karikatúrát közzétevő Nagib Szavirisz kopt milliárdos elleni feljelentést kedden egy kairói bíróság. Az üzletembert "istenkáromlás" és "az iszlám megsértése" miatt jelentették fel – közölték kedden igazságügyi illetékesek.

Szavirisz ellen egy másik eljárás is folyamatban van ugyanebben az ügyben, ezt a feljelentést Mamdúh Iszmail szalafista ügyvéd nyújtotta be ellene. Ebben a perben a bíróság várhatóan szombaton hirdet ítéletet.

A bíróság úgy döntött, hogy a Szaviriszt feljelentőnek ehhez nem volt joga, és 50 egyiptomi font (8 dollár) pénzbírság megfizetésére kötelezte őt. A MENA hivatalos egyiptomi hírügynökség szerint a feljelentő, akinek a személyazonosságát nem ismertették, úgy ítélte meg, hogy a rajzokkal az üzletember megsértette és kigúnyolta az iszlámot.

A keresztény milliárdos nagy vihart váltott ki a muzulmán többségű Egyiptomban, amikor Twitter-oldalán közzétett egy karikatúrát, amely Minnie egeret az arcot eltakaró fekete muzulmán kendőben, Miki egeret pedig hosszú szakállal, szalafista öltözetben ábrázolta. A kísérőszövegben viccelődve megjegyezte, hogy az amerikai rajzfilmfiguráknak így kellene öltözniük, ha az iszlamisták győznek az egyiptomi parlamenti választásokon.

Szavirisz később bocsánatot kért, miután az iszlamista szervezetek bojkottra szólítottak fel vállalata, a Mobinil távközlési óriáscég ellen.

Az üzletember egyben a Szabad Egyiptomiak nevű liberális párt alapítója, amely a szavazatok 3 százalékát kapta a parlamenti választásokon. Ezeken az iszlamisták elsöprő győzelmet arattak.

http://hvg.hu/panorama/20120228_egyiptom_karikatura_feljelentes

http://www.booker.hu/konyvek/vallas_-_keresztenyseg_-_evangeliumi_karizmatikus/

A bejegyzés trackback címe:

https://kozbenjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr634277218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása