Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Keresztényüldözés ma

Keresztényüldözés ma

Kenyai gyilkosságok

2012. január 11. - Emide Buda

Lelőtték a misszionáriusokat


 

Dadaab – Genf – Megerősítették a Dadaab menekülttábor biztonsági erőit Észak-Kelet-Kenyában, miután a Közösségi Béke és Biztonsági Szolgálat (CPST) két vezetőjét is lelőtték az elmúlt héten. A menekültek által szervezett biztonsági szolgálat több mint 463.000 szomáliai menekült férfi, nő és gyermek testi épségéért felelős. Forrás: LWI, evangelikus.hu / Horváth-Bolla Zsuzsanna

A tábor menedzsmentjétől származó információk szerint 2011. december 29-én lelőtték Ahamed Mahmoud Mohamedet, a CPST által biztosított Hagadában lévő menekülttábor vezetőjét. Két ismeretlen személy házához közel támadt rá, amikor este munkából hazatért. A tettesek egy rájuk várakozó személygépkocsival tűntek el.

2012. január elsején pedig a CPST egyik szekciójának vezetőjét lőtték le az Ifo táborban. A helyi rendőrség vizsgálja az eseteket, de eddig még nem tartóztattak le senkit az ügyben.

Mohamed már három éve vezette a Hagadera CPST-tábort, együttműködve az Egyesült Nemzetek menekültügyi vezetőivel (United Nations High Commissioner for Refugees – UNHCR), a kenyai vezetőséggel. A menekültközösség rendkívül tisztelt, mindenki által elfogadott vezetőnek tartotta.

„Gondolataink és imádságaink a CPST vezetőivel vannak” –  mondta Lennart Hernander, a Lutheránus Világszövetség (LVSZ) Kenya-Djibouti programjának koordinátora, aki a Dadaab menekülttáborok felelőse is egyben. Hernander elmondta, hogy a világ legnagyobb menekülttáborában a CPST közösségi rendőrsége, amely a tábor tagjainak önkénteseiből áll, továbbra is jól végzi feladatát. Az LVSZ a CPST vezetőségében megbízik.

Mint ismeretes, a CPST munkatársai éjjel-nappal őrzik a táborokat, és az ott lakók közötti nézeteltérésekkor beavatkoznak, valamint védik az emberek biztonságát és vagyontárgyait is. A munkatársak képzési programban vesznek részt, és ezután az LVSZ-táborokban rendkívül fontos munkát végeznek. A tragikus események felderítésében azonban szorosan együtt fognak működni a helyi rendőrséggel, valamint az ENSZ-erőkkel.

A dadaabi menekülttábort még 1991-ben hozták létre, akkor 90 ezer menekült számára. Szomáliából azonban folyamatosan érkeznek a menekültek, így a tábor lakossága jelentősen nőtt. 2011 júliusában például naponta ezer ember jött.

http://www.evangelikus.hu/panorama/lelottek-az-lvsz-altal-uzeneltetett-kenyai-menekulttabor-ket-biztonsagi-vezetojet/?searchterm=kelet-Keny%C3%A1ban

A bejegyzés trackback címe:

https://kozbenjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr603536479

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása