Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Keresztényüldözés ma

Keresztényüldözés ma

Karácsonykor se felejtsük el őket! Akik meghalnak Krisztusért Nigériában.

2011. december 23. - Emide Buda
   
   

A gyilkosok éjjel jönnek

 

 

Az éjszaka közepén jönnek, és azonnal el is tűnnek. Csak halottak, sebesültek és lángoló házak maradnak utánuk. Így csapnak le újra és újra az észak-nigériai keresztényekre.

 

Nigéria, 2011: Három özvegy: Rose, Lyop és Christiana CSI  

 

Az észak-nigériai tartományokban élő keresztények több mint egy évtizede iszonyatos támadásoknak vannak kitéve. A tettesek szinte mindig gyűlölettől fűtött fulanik, egy muzulmán nomád törzs tagjai, akikhez gyakran rendőrök és katonák is csatlakoznak. A rendfenntartók legtöbbször tétlen szemlélői az eseményeknek. A bűncselekmények sokszor földerítetlenül maradnak, ezért már senki sem bízik a hatóságokban.

A legnagyobb veszélyt a Boko Haram (A nyugati oktatás szentségtörés) szekta jelenti. Ez a muzulmán csoport terrorizálja a lakosságot: rendőrőrsöket, iskolákat, templomokat, és katonai támaszpontokat robbantanak föl, lelövik az őröket, kormányépületeket gyújtanak föl. Célpontjaik a keresztények, akiket megtámadnak és porig égetik a házaikat.

 

 

Kétségbeesett fiatal özvegyek

 

Nigéria, 2011: Jol-Teshak település CSI  

 

A CSI munkatársa Plateau szövetségi államba látogatott, ahol a legveszélyesebb a keresztények helyzete. Itt egyedül 2010. szeptember hónapban több mint 100 keresztényt gyilkoltak meg. A főváros, Jos környékén több mint húsz fiatal nőt találtunk, akiknek megölték a férjét. Hárman közülük a távolabbra eső Jol-Teshak faluban élnek. A muzulmán támadók 2011. augusztusban többször is lecsaptak a településre az éjszaka közepén.

Rose Elisha: „Éjfélkor furcsa zajra ébredtünk. A férjem azonnal kiment, hogy megnézze mi az. Azt gondoltuk, talán egy állat elcsatangolt. Néhány másodperc múlva lövéseket hallottam. Három sortüzet adtak le. A férjem azonnal meghalt.” Rose egyedül maradt három kisgyermekével: három, öt és nyolcévesek. A férje egyszerű földművesként dolgozott. A kis faluközösség segít most az özvegyen, amennyire képesek rá.

Lyop Zaka egy reggel holtan találta meg a férjét a mezőn. A tíz kunyhó éjszakai ellenőrzésekor ölték meg. Egy ismeretlen bozótvágó késsel darabokra vágta a testét. Christiana Joshua, a harmadik özvegy férjét is egy éjjeli támadás során gyilkolták meg.

Kevés pénzzel sokat segíthetünk itt: rizst és pálmaolajat adunk a védtelen faluban élő három özvegynek. A nagyobb gyerekek iskoláztatási költségeit is kifizetjük.

 

   

 

Rose Dung egy varrógépet kapott CSI  

 

A 22 éves Rose Dung, a negyedik özvegy (Wereng faluból) egy varrógépet kap. „Ruhákat fogok varrni, és eladom őket. Otthon elkészítem, és a gyerekeimen (egy és kétévesek) föl tudom próbálni.” Férjét 2011. július 26-án „véletlenül” megölték egy macsetával (bozótvágó kés). A nő azóta nagycsaládos sógoránál él.

A 24 éves, szintén özvegy Hannuta Bitrus férje a szülőfalujuk elleni támadásban vesztette életét. Kunyhójukat fölgyújtották.

http://www.csi-magyarorszag.hu/nigeria_az_eroszak.php

A bejegyzés trackback címe:

https://kozbenjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr333490221

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Profi túlélőcsomag 2011.12.23. 17:43:53

   Kiszámíthatatlanság ellen Kalmopyrin helyett, Rambó-kés túlélő megoldások az üzletben.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása