Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Keresztényüldözés ma

Keresztényüldözés ma

..már a spájzban vannak"! Angliában muszlimok üldözik a keresztényeket.

2011. december 01. - Emide Buda

Vallásüldözés a repülőtéren

Muszlimok zaklattak egy keresztény asszonyt

Egy nagy-britanniai keresztény asszonyt elbocsátottak állásából, miután arra panaszkodott, hogy munkahelyén vallása miatt zaklatták őt muszlim kollégái.

Nohad Halawi 13 évig dolgozott a Heathrow repülőtér vámmentes üzletrészén eladónőként, de többször jelezte feletteseinek, hogy fundamentalista nézeteket valló muszlim kollégái gúnyt űznek vallásából. Állítása szerint folyamatosan zaklatták őt munkatársai, és amikor több ízben is panaszt tett főnökeinél, akkor elbocsátották állásából. A hírek szerint nemcsak az asszony panaszai, hanem öt muszlim kollégája is „lobbizott” azért, hogy Halawit elbocsássák. A nő elmondta, hogy többször is megbántották őt azzal, hogy Jézust rossz emberként említették.

Vallási analfabétizmus?

Halawi panaszaival a nagy-britanniai Keresztény Jogi Központhoz (CLC) fordult, akik most képviselik a nő érdekeit. Állításuk szerint a nő egyes muszlim munkatársai állandó megfélemlítésben tartották őt, és a vezetőség is indokolatlanul bocsátotta el az asszonyt. Halawi munkáltatója a World Duty Free Shop keretén belül működő Caroline South Associates illatszerbolt volt. A cég most azt állítja, hogy a nőnek nem lehetnek követelései, és ezáltal jogai sem, mert csak négy órában, megbízási alapon alkalmazták. Amellett, hogy elbocsátották, közölték vele, hogy a továbbiakban nem szívesen látott vendég a Heathrow repülőtéren sem.

A dolog érdekessége az, hogy az elbocsátás hírére Halawi 22 kollégája – beleértve néhány muszlim munkatársat is – egy petíciót írt alá, amelyben az szerepel: az asszony rosszindulatú és megalapozatlan állítások áldozata lett. Úgy vélik, hogy a vezetőség a faji és vallásos kártyát játszotta ki és bemocskolták a nő becsületét. Emellett azt is írják, hogy a radikális szemléletet valló muszlim munkatársaik több ízben is megpróbálták őket az iszlámra téríteni, és válogatott sérelmekkel illették vallásukat. A dolgozók szerint a bolt vezetője azért kedveli jobban a szóban forgó muszlimokat, mert azok sokszor adnak neki ajándékokat és behízelgőn viselkednek.


Elfajuló indulatok. Fotó innen

A CLC komolyan aggódik a vallási diszkrimináció és a keresztény munkavállalók jogai miatt. Szerintük azok az emberek, akik felvállalják vallásukat a munkahelyükön, egyfajta célponttá válhatnak. Andrea Minichello Williams, a CLC ügyvezetője kimondta azt, amit sokan nem tesznek meg: az iszlám fundamentalizmus képviselői nagy számban vannak jelen Nagy-Britannia legfőbb belépési pontjánál, ami önmagában nem lenne baj, de a vallási egyenlőség, az egymás iránti tisztelet ismeretlen fogalommá kezd válni.

Williams azt is elmondta, hogy Halawi asszony esete a szervezet eddigi legkényesebb ügye, de semmiképpen sem szeretnék, ha nem lenne felelősségre vonás. Ezért fordultak a Munkaügyi Bírósághoz. Szerinte a hatóságok szemet hunynak az egyre nyilvánvalóbbá váló probléma felett, amely óriási hiba. Hozzátette: a munka törvénykönyvére hivatkoznak Halawi asszony esetében, de ez gyenge kifogás, ugyanis  baj sokkal mélyebben gyökerezik.

Korábban már írtunk arról, hogy Nagy-Britanniában idén nyáron bizottság jött létre a munkahelyi vallási diszkriminációk kivizsgálására. Gary Streeter keresztény politikus szerint néhány csoport félemet generál Nagy-Britanniában, és ez a félelem egyre csak növekszik a hívő emberekben. Hozzátette: a vallási diszkrimináció alapvető probléma, amely mellett nem szabad szó nélkül elmenni, és az elmúlt 12 hónapban előfordult esetek aggodalomra adnak okot. A politikus igyekszik megnyugtatni a keresztényeket, hogy létezik megoldás hátrányos megkülönböztetésük felszámolására.

 – mi (forrás: christiantoday.com

http://mindennapi.hu/cikk/egyhaz/muszlimok-zaklattak-egy-kereszteny-asszonyt/2011-11-29/10172

A bejegyzés trackback címe:

https://kozbenjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr173429407

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tropescu 2011.12.01. 17:34:22

A muszlimok azt hiszik, övék Anglia.

Pestabácsi 2011.12.05. 09:29:06

@Tropescu:
Miért, még nem az övék?
süti beállítások módosítása