Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Keresztényüldözés ma

Keresztényüldözés ma

Lángoló templomok Zanzibárban

2011. november 11. - Emide Buda
 
  

 

A tanzániai Zanzibár szigetcsoporton az iszlámisták fölgyújtják a templomokat, az iszlámról áttérteket fenyegetik és elűzik.

 

2011, Zanzibár kisajátított temetője: Masoud anglikán lelkész CD  

 

A 23 éves Juszuf Abdalla szabónak készült, de tanulmányait hirtelen félbe kellett szakítania. Vissza kellett adnia azt a varrógépet, amit a családja vásárolt neki. De miért?

 
 

Keresztények életveszélyben

 
 

Ennyi maradt Kianga templomából CD  

 

Juszuf Abdalla muzulmánnak született, de később fölvette a keresztény hitet. Emiatt a családja megfenyegette, hogy megölik. A fiatalembernek a szárazföldre kellett menekülnie Zanzibárról, ahol felnövekedett. Ugyanez a sors várt Dzsuma Szulejmánra is.

Egy harmadik konvertita inkább a börtönt választotta, hogy elkerülje a lincselést. A 28 éves Ramadhan Tuma több más holmival együtt véletlenül elégetett egy Koránt. Egy szemtanú beárulta a kétgyermekes apát a mecsetben, mire szélsőséges muzulmánok elindultak, hogy megüljék. A rendőrség azonban meghiúsította a tervet, és még időben letartóztatták Ramadhant. A bírósági tárgyaláson az iszlámisták hangos kiabálással halálbüntetést követeltek.

 
 

Hogy elkerülje a legrosszabbat, Tuma bűnösnek vallotta magát. Másfél évet kapott.

 
 

Lángoló templomok

 
 

A templom romjai CD  

 

Zanzibár szigetcsoport lakossága majdnem 100%-ban muzulmán. A keresztényeket egyre jobban elnyomják: „Ha a kereszténység növekedése nem áll meg, hamarosan le kell mondanunk a hívőkről, elsősorban a gyerekekről” – mondja Ibrahim Abdalla iszlám pap. A muszlimok 2010 végén elkoboztak egy keresztény temetőt, ami 100 éve anglikán tulajdonban volt.

 
 

2011 nyarán újabb támadásba lendültek az iszlámisták: Fuoniban, Kiangában és Kondeban templomokat gyújtottak föl. Szemtanúk szerint ezt kiáltozták: „Le az egyházzal! Nem hagyjuk, hogy a hitetlenek megrontsák a társadalmat, és a gyermekeinket!” A kormány eddig semmit sem tett, és az elkövetőknek nincs mitől tartaniuk.

http://www.csi-magyarorszag.hu/zanzibar_le_az_egyhazzal.php

A bejegyzés trackback címe:

https://kozbenjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr703371486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása