Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Keresztényüldözés ma

Keresztényüldözés ma

Amikor 500 keresztény háza égett Indiában

2011. október 28. - Emide Buda

Keresztényüldözés Indiában

 

 

Ezrek menekültek el otthonaikból a kelet-indiai Orisza államban, ahol napok óta tartanak a szélsőséges hindu csoportok által keresztények ellen végrehajtott erőszakcselekmények. Kormányforrások csütörtöki közlése szerint eddig 16 ember vesztette életét a szélsőségesek támadásaiban.

 

Két település mintegy másfél ezer lakóját a rendőrség vette védelmébe Kandhamal körzetében, amely mintegy 300 kilométerre fekszik a vallási erőszak által gyakorta sújtott Orisza állam fővárosától, Bhuvanesvartól. A helyi hatóságok rendkívüli intézkedéseket vezettek be: átmeneti szállást nyitottak az otthonaikat elhagyni kényszerülőknek és élelemmel is ellátják őket - mondta el a kandhamali körzet kormányzója. Szemtanúk közlése szerint további mintegy másfél ezer ember a közeli erdőkben keresett menedéket. Közben az indiai szövetségi kormány is aggodalmát fejezte ki Újdelhiben az események miatt, és felhatalmazta a térségben szolgáló mintegy 2000 fős rohamrendőri erőt: felszólítás nélkül nyisson tüzet a zavargások minden résztvevőjére, hogy sikerüljön elfojtani az indiai püspöki konferencia által példátlannak minősített erőszakcselekményeket. Vasárnap óta a zavargások 167 résztvevőjét vették őrizetbe. A támadásokat szerdán élesen elítélteXVI. Benedek pápa.

A hinduk és a keresztények közötti zavargások azután robbantak ki, hogy múlt szombaton ismeretlenek megölték a szélsőséges Hindu Világtanács (VHP) egyik magas rangú tisztviselőjét az állam egy másik körzetében. A hindu közösség a keresztényeket vádolja. Az azóta fellángolt erőszakhullámban a helyi hatóságok szerint mintegy ötszáz lakóházat és 25 keresztény közösségi épületet gyújtottak fel. A térségben évek óta feszültség uralkodik a többnyire szegény törzsek körében dolgozó keresztény misszionáriusok és a szélsőséges hindu csoportok között. Utóbbiak erőszakos hittérítéssel vádolják a keresztényeket, azzal, hogy az alsóbb kasztbelieket az oktatás és az egészségügyi ellátás ígéretével veszik rá a kikeresztelkedésre. A misszionáriusok munkáját szabályozó indiai törvény tiltja az erőszakos hittérítést. India több mint 1,1 milliárdos lakosságának 84 százalékát hindu vallásúak teszik ki, a lakosság alig 2,4 százaléka vallja magát kereszténynek. (MTI)

http://www.mr1-kossuth.hu/hirek/kulhon/keresztenyuldozes-indiaban.html


 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kozbenjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr83336583

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tropescu 2011.10.28. 19:41:55

Én nem csodálkoznék a hinduk helyében, hogy a szegények ahogy csak tehetik, próbálnak kitérni ebből a vallásból!

Meg kell jegyezni, hogy a hinduizmus sem a béke vallása. Talán derengeni kezd most már nyugaton is ez a tény...

Zanphagras 2011.10.30. 18:19:48

@Tropescu: Itt nyugaton sokan azt hiszik, hogy a keleti vallások ilyen univerzális béke-szeretetről szólnak. És akkor elfelejtik a keresztények százait keresztre feszítő hitehagyott buddhista- félig sintoista Tokugawa shógunt, a kis indokínai államok békeszerető buddhistáit és hinduit, vagy pont ezeket a hindu szélsőségeseket...

Szemernyi békeszeretet, tolerancia vagy megértés nem szorult ezekbe a szenvtelen keleti vallásokba, az az igazság.

Tropescu 2011.10.31. 12:33:45

@Zanphagras: Igen, érdekes, hogy ezeket a tényeket itt homály borítja. Nekem úgy tűnik, fiatalok között az egyik legnépszerűbb vallás a buddhizmus, és hatalmas propagandája is van. De a hinduizmus is nagyon ott van. Terveztünk egyszer egy cikket Gandhi rasszista vonásairól, hogy kicsit felkavarjuk az állóvizet. :)

Te hol olvasol ilyesmikről, Zanphagras? Külföldi sajtót, vagy van magyar nyelvű médium, ami tájékoztat ezekről?

Zanphagras 2011.10.31. 23:11:03

@Tropescu: Igen, sajnos a buddhizmus nagyon népszerű, főként az olyan bújtatott módokon keresztül, mint harcművészetek, meditációs technikák, gyógyító meg természetgyógyász metódusok... ilyesmi, amiket szerintem otthon, a buddhista országokban konkrétan vadásszák is.

Sajnos magyar nyelvű médiumról nem tudok, ami hitelesen közvetítené ezeket a dolgokat, mély a hallgatás és a ferdítés, meg a labanckodás... (vagy pont a másik csapat?...)
A külföldi sajtó is hallgat, de egyes izolált híreket olvasok (a legtöbb cnn vagy bbc-s forrású), és azokból próbálom összerakni a tényleges képet.
süti beállítások módosítása